Beugel Botaugmentatie en implantaten

Author:
Interstice
Posted:
za, 01/31/2004 - 12:38
Jahaa ik ben maar weer de gelukkige en wil graag mijn verhaal delen met anderen. Toen alle andere kindern in mijn klas rond groep 6 begonnen te wisselen was ik in de 2e van de middelbare school nog niet klaar. Na het maken van fotos bleek dat ik 10 elementen miste. Dat wil zeggen dat daarvoor door mijn lichaam geen blijvende volwassen elementen waren gemaakt.

Wat ontbrak er zoal: De 2 bovenste voortanden naast de middelste, de 2 hoektanden boven, 4 snijtanden onder en 2 melkkiezen onder.

Eerst werden we naar de orthodontist gestuurd maar deze zei met het gebrek dat ik had niets te kunnen doen. Een half jaar later werd er door mijn tandarts een afspraak gemaakt bij implantaten-team oost nederland.

De conclusie was dat implantaten niet zonder meer mogelijk waren eerst moest er ruimte gemaakt worden door de orthodontist en alles netjes recht gezet worden. Daarna zou bot moeten worden opgebouwd om zo voldoende basis voor implantaten te bieden.


na uiteindelijk anderhalf jaar met een beugel gelopen te hebben ben ik eergister 29 januarie geopereerd. Ze hebben bot uit mijn bekkenkam gehaald en in mijn boven en onderkaak geplaatst. Ik heb alleen nog een gezwollen gezicht. Ik hoop dat dit snel minder wordt. Verder moet ik nog 10 dagen op vloeibaar voedsel dus ik werk cup a soupjes en de breakers naar binnen.

Ik had mazzel dat de antibiotica tegenwoordig ook oraal genomen konden worden daarom mocht ik na 1 nachtje slapen alweer naar huis. Al ligt het niet echt lekker.

De zwelling is vanacht ook nog iets toegenomen met een bloeduitstorting onde rmijn linker oog. denk dat dit komt omdat ik op mijn linker zij heb geslapen vanacht.

Ik had gelezen dat na 3 dagen de zwelling weer afneemt. Ik hoop het maar ik kan niet wachten tot ik mijn leventje voorlopig weer een beetje op kan pakken.

Maandag moet ik nog voor controle naar de kaakchirurg.

Dan is het 6 maanden wachten tot het bot is vastgegroeid, waarna de implantaten zullen worden geplaatst.


Groetjes Sander.

Ik ben btw nu 19 jaar :smile:



[ Dit Bericht is bewerkt door: Interstice op 2004-01-31 12:42 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: Interstice op 2004-01-31 14:45 ]