Wortelkanaalbehandeling 1 week na plaatsen kroon

Author:
Boska
Posted:
vr, 01/26/2024 - 13:26
Al maanden kiespijn gehad en volgens tandarts kwamen de klachten (warm en koud erg pijnlijk) door een breuk in de kies.
Na enig nadenken vanwege de kosten een kroon laten plaatsen
De pijn bleef en na 1 week door tandarts advies gekregen voor WBK
Is het raar dat ik 1 week na plaatsen kroon een wbk moet ondergaan.Waarover ik heel erg twijfel gezien de hoge kosten ,misschien extractie?
Tandarts_Richa…

Waarom extractie als een kies, waar je in geïnvesteerd hebt met een kroon, behouden kan blijven met een WKB. Althans ik neem aan dat het behouden kan blijven. Heel vervelend dat de kies toch zodanig reageert dat een wkb nodig is. Maar helaas dat is mogelijk. Voor de kies is het een mega operatie. Vraag dat bij mij opkomt is : waarom een dure voorziening ( kroon) als een kies onrustig is. Waarom niet eerst een knobbel overkappend vulling ( insluiten v d breuk) om eerst de reactie te zien en pas een kroon als alles rustig is.
za, 01/27/2024 - 09:33 Permalink
Boska

Dat is nu ook precies mijn vraag aan de tandarts geweest, maar die dacht dus dat het breukje de oorzaak was en dat het met een kroon van 700 euro opgelost zou zijn, ik dacht zelf ook van tevoren zal wel een wkb worden maar niet dus en de tandarts het beter weten dan ik denk ik dan
En nu is het voorstel dus ala og een wkb waarbij de kroon doorgeboord zal worden en Weer 700 euro verder
Dus dat is mijn overweging om de kies te laten trekken
zo, 01/28/2024 - 09:30 Permalink
Tandarts_Richa…

Een kroon is idd de oplossing. En wordt vaak gelijk gedaan...wordt ook zo aangegeven Een wkb vooraf is vaak niet nodig. Misschien ben ik te voorzichtig en wacht eerst af. Trekken ok...maar wat dan?? een implantaat kroon 18-2200 eur. Maar is idd een overweging om ipv een wkb dat geld in een impl kr te stoppen, hoge slaging kans maar ook een impl kan mis gaan.. Maar een wkb , goed gedaan , is een prima oplossing om de levensduur te verlengen.
ma, 01/29/2024 - 09:18 Permalink