angsten tandarts

Author:
anikajustanika
Posted:
zo, 12/24/2023 - 18:37
Dag allen,
Graag deel ik mijn ervaring na het trekken van 10 tanden onder volledige narcose wegens parodontitis. Voor wie ook angst heeft en dit moet ondergaan:
had echt doodsangsten maar heb er niets van gevoeld of gehoord. ik vind dat kraken in je oren het ergste bij trekken, maar lekker slapen en je weet van niets.
Zelfs geen napijn en geen pijnstiller moeten gebruiken achteraf.
Het valt heus mee, echt waar.
Zoek gewoon een goede kaakspecialist en laat je behandelen, het is zoveel minder erg dan wat je je voorstelt. Is ook stukken goedkoper dan 1 per 1 trekken in tig visites en je bent 1 keer van alles af.
Voor de belgjes kan ik alvast ASZ Aalst aanraden
succes en goede moed :)
Tandarts_Richa…

Mooi dat u geen last heeft en het positief heeft ervaren. Hoe lang heeft het geduurd voor u toestemming v d zorgverzekeraar heeft gekregen En hoe lang was de behandel wachttijd. Heeft men u gewaarschuwd voor de risico's v e narcose.
zo, 12/24/2023 - 21:27 Permalink
anikajustanika

Hoe lang heeft het geduurd voor u toestemming v d zorgverzekeraar heeft gekregen

Ik heb enkel de in Belgie verplichte ziekteverzekering, de gewone 'ziekenbond' zoals we hier zeggen, en ben me niet bewust van enige toestemming, is waarschijnlijk boven mijn hoofd om gegaan. Geen idee sorry.
Faktuur komt pas na twee maanden en dan pas zal ik effectief weten wat mijn deel is. Volgens de offerte vh ziekenhuis is dat ong 150 € in mijn geval.

hoe lang was de behandel wachttijd

dat hangt af van de tandarts en de beoordeling vd kaakchirurg, als tandarts aangeeft in het dossier dat het rap moet gaan, dan plant de kliniek je snel in, is dagkliniek nl, en op een paar uur sta je weer buiten en je hebt een nieuw leven. :) maar van doodsschrik durfde ik eerst niet, dus heeft het bij mij 3 maand geduurd sinds doorverwijzing tandarts tot opname. Dit kon veel sneller, had ik direct beslist had het geen 10 dagen geduurd.

Heeft men u gewaarschuwd voor de risico's v e narcose.

Ik ben erg goed geinformeerd geweest door mijn chirurg en hij heeft dat goed ingeschat want alles verliep precies zoals hij voorspeld had. Geen enkel ongemak geweten van de narcose ook niet. Wel eerst bloedonderzoek en hartcontrole gedaan op voorhand. Medisch was is ik geen risicogeval hoor om te overlijden op de op-tafel ;) Heb enkel parodontitis, die nu grotendeels weg is omdat die tanden eruit zijn.

Hoop dat dit een hart onder de riem is voor allen met schrik.
Voor mij was dit de ideale manier, daarom wou ik het hier plaatsen zodat andere schrikkepuiten dit kunnen lezen, je bent niet alleen!
ma, 12/25/2023 - 17:49 Permalink
FamZomer

Daarbij is het wel zo dat als je een behandeling laat doen in het buitenland, en er gebeurt iets met je gebit hierna; je niet verzekerd bent (of zelfs geholpen wordt door de meeste specialisten!) in NL...zo ver mij bekend... uitgezonderd natuurlijk wel zijn de aangesloten specialisten bij de NL verzekering v.w.b. verzekering/ vergoeding maar ik denk dat omdat de behandelings- materialen anders kunnen zijn en de procedure of zelfs ook technieken en effect op gebit hierdoor anders kan zijn dan dat je het in NL doet...toch wel parten speelt of dat een andere behandelend tandheelkundige specialist in NL er verder nog iets mee kan/ wil..
do, 12/28/2023 - 14:09 Permalink