4 berichten / 0 nieuw
#1
Brokje weggehaald met ragen slinkt mijn tandvlees nog?
door Renaatjuh do, 10/11/2018 - 16:32

Beste mondhygiënist(e),

Nadat ik een aantal dagen al wat last had van mijn tandvlees tussen 2 kronen in, waarvan er 1 3maanden geleden is geplaatst. Heb ik dit net even goed in de spiegel bekeken.
Ik schrok van wat ik zag, behoorlijk gezwollen en wat wit uitgeslagen precies op die plek tussen de kronen. Het puntje is gezwollen, ziet wat wit en kon ik met mijn nagel opzij trekken. Mezelf rot geschrokken ben ik direct naar de badkamer gegaan en heb tussen die kronen geraagd en er kwam een soort wit brokje omhoog welke ik met de rager nog tussen mijn kronen met een tandenborstel er uit heb gewipt. Het brokje leek wat op een amandelsteentje en na het verwijderen bloede het als een runt. Hierna de rager goed afgespoeld er wat elmex tandpasta opgedaan en nog een keer geraagd tussen de kronen. Weer bloede het als een runt. Hierna nog even elektrisch gepoetst voor extra reiniging.
Mijn vraag is nu, hersteld dit zich zelf weer? Zal de zwelling afnemen en het deel wat ik omwijt kon trekken met mijn nagel weer terug gaan naar mooi strak tandvlees of heb ik een enorm probleem en moet ik naar de tandarts?

Ben echt enorm geschrokken, achteraf denk ik dat een scherpe korst brood de boosdoener is geweest. Pff heb al zo'n angst en een vakantie voor de boeg. De tandarts is er morgen niet en nu al gesloten en maandag ga ik weg.
Logischerwijs doet het nu ook zeer en ben ik echt een beetje bang.

Alvast enorm bedankt voor de tijd die genomen wordt dit te lezen. Heb in het forum gezocht maar kon niks vinden. Vandaar de post.

Groetjes mij

Renaatjuh
Offline
Laatst gezien: 6 dagen 16 uur geleden
Geregistreerd: 09/30/2017 - 16:53
Klinkt niet fijn! Goed dat je
door Lieneke vr, 10/12/2018 - 12:08

Klinkt niet fijn! Goed dat je geragerd hebt, probeer dat dagelijks te herhalen, ondanks het vele bloed. Ik denk dat het brokje een stukje te veel aan cement (lijm voor de kroon) is geweest. Of dit zo kan herstellen of dat je er echt mee naar de mondhygienist moet, durf ik zo niet te zeggen, omdat ik het niet kan zien. Misschien kan je het even 2 weken in de gaten houden en als je het niet vertrouwd, toch even aan de bel trekken.

Lieneke
afbeelding van Lieneke
Offline
Laatst gezien: 1 dag 1 uur geleden
Geregistreerd: 01/18/2003 - 01:00
Wat een geruststelling
door Renaatjuh vr, 10/12/2018 - 18:02
(Reply to #2)

Hoi Lieneke,
Wat een fijne geruststelling.
Moet ook zeggen dat het vandaag al veel beter voelt. Uiteraard voel ik het nog als ik er met mijn tong langs ga maar de druk is weg, denk omdat het tandvlees weer terug is gezakt in zijn normale positie. 8 november moet ik sowieso naar de preventie assistent voor mijn halfjaarlijkse beurtje, zal het direct bespreken.
Ragen doe ik eigenlijk altijd braaf maar dan 1 of 2 keer in de week maar durfde ik door de pijn niet (stom). Vanaf nu ga ik het elke dag doen of is dit juist weer teveel en maak ik mijn tandvlees dan weer stuk? Het ragen doe ik omdat ik last heb van ruimte.

Groetjes en bedankt!

Renaatjuh
Offline
Laatst gezien: 6 dagen 16 uur geleden
Geregistreerd: 09/30/2017 - 16:53
Wat een geruststelling
door yokovero vr, 10/12/2018 - 22:02
(Reply to #3)

Heel goed dat je al 1 of 2 keer in de week ragert maar zoals je zelf al aangeeft; hou het elke dag bij. de tandplaque en etensrestjes die zich tussen de tanden ophopen moeten eigenlijk eens per 24 uur worden verwijderd (door gebruik van ragers). Dit om ontstoken tandvlees te voorkomen.

yokovero
Offline
Laatst gezien: 1 week 2 uur geleden
Geregistreerd: 10/12/2018 - 21:51