pijn na trekken kies

Author:
bintik
Posted:
wo, 04/16/2008 - 10:32
Afgelopen donderdag is bij mij een kies getrokken. Ik liep al weken bij de tandarts die mij aanvankelijk door verwees naar een endodontoloog. Er bleek een haarscheur in mijn kies te zitten waardoor een wkb niet mogelijk was en mijn kies getrokken moest worden. Ik blijf last van napijn houden en slik 3x 600mg Brufenbruis. Hoe lang is napijn na het trekken van een kies normaal?
Mignon

Normaal gesproken heb je na een extractie nog zo'n drie dagen goeie napijn en daarna neemt de pijn langzaam af. Als er echter een ontsteking aanwezig was moet het lichaam tijd krijgen om deze ontsteking op te ruimen. De wondgenezing kan dan wat langzamer verlopen en je zult ook wat langer napijn houden. Voordat je met eigen ideeen naar de drogist rent kun je het beste even met je behandelend arts overleggen of deze nog aanvullende spoelmiddelen of medicijnen voor wil schrijven. Vaak geneest een wond met enige rust en een goede mondhygiene vanzelf.

Grts, Mignon
do, 04/17/2008 - 03:09 Permalink
Prisjuh

hoi ik heb ook een vraagje ik heb gistren middag om kwart over 1 twee verstand kiezen getrokken eentje boven en eentje onder die boven heb ik helemaal nergens last van en ziet er nooit uit maar de onderkant van me kies was er ook zo uit en heb er een hechting in en daar heb ik wel een beetje na pijn aan maar niet zo heel veel alleen ik stond vanmorgen op en keek ik in me mond na de onderkant waar me kies is getrokken en die is een beetje dik net off er een stuk vlees op zit ik heb 2 x maar ibrofan op vanaf gisteren eentje en vandaag eentje maar ik wilde weten off het zo hoort en hoe lang het duurt dat het weg gaat ts net off ik op een stuk wild vlees kouwd maar k wil zeker weten off dat zo hoort off niet en of het kwaad kan

en ik heb verdoving gehad en heb beetje last van me kaak en me geheemelte beetje van me keel kom dat door de spuiten die ik heb gehad het waren er stuk of 6

Ik hoop hier antwoord op te krijgen
Heel veel liefs Prisjuh
do, 04/17/2008 - 22:45 Permalink
Mignon

Prisjuh,

Het is heel normaal dat je nog een dag of drie klachten houdt. In de onderkaak zijn de nabezwaren meestal groter dan in de bovenkaak. Dit komt onder andere door de anatomie van de kiezen. Die in de onderkaak hebben meestal grotere en breder uitstaande wortels waardoor ze moeilijker te verwijderen zijn. Wat zwelling is ook zeer normaal. Als je na 5 dagen nog steeds veel pijn hebt of als je koorts krijgt zou ik nog een keertje contact opnemen met de tandarts. Maar ik denk dat het in jouw geval prima gaat genezen. Als je pijn hebt kun je zonodig ibuprofen gebruiken. Heb je ook advies meegekregen over hoe je de wond schoon kunt houden? Meer informatie daarover kun je vinden op deze site onder het kopje 'algemene informatie' en 'verstandskiezen'.

Hartelijke groeten, Mignon
vr, 04/18/2008 - 02:45 Permalink
Prisjuh

dankje mignon voor de snelle reacktie echt pijn heb ik gelukkig niet meer beetje gevoelig alleen nog niet zo erg pijn van nu moet ik een ibrofen in nemen zo erg is het gelukkig niet ik heb na de wond gekeken in me onderkies en die is al een klein stukje minder dan gistren gelukkig ik hoorde al van veel mensen in mijn famillie dat het van zelf zou slinken maar ik heb woensdag me kiese getroken en heb nog steeds geen koorts gehad ik verwacht net wat u zeg ook niet te krijgen en net wat u zeg dat het allemaal wel mee valt
Ik maakte me gewoon even druk ik heb die dag zoveel na pijn gehad en heb nu alleen nog maar pijn op de plekken waar ze echt geprikt heben om mij te verdoven meer niet ik was even bang dat ik weer trug moest komen en dat ze weer gingen snijden en zo ik dacht als dat er ook nog is bij komt dan kan ik het niet aan ik was zo ie zo al als de dood voor de kaak chirurg terwijl het trekken niks voor stelde en blij dat ik dat achter de rug heb tot ik dan die wond zag toen dacht ik nee he t was dik en rood van de bloed maar t bloeden is gestop ik heb een spuitje mee gekregen om te spoelen als ik gegeten heb ik weet alleen niet hoe vaak ik het moet spoelen weet u mischien ook iets anders waar ik mee kan spoelen off iets wat ik kan gebruiken om toch voor de zekerhijd de ontsteking te voor komen ik ben echt bang dat ik na paar dagen toch een ontseking er aan krijg en probeer dat liever te vermijden op zicht wat u net zij ik heb er echt geen last meer van ik kan het gewoon aanraken zonder dat het pijn doet en geen koorts gehad niks ik slaap goed en ik heb geen asprienen er voor hoeven te sliken maar ik wil u toch bedanken voor de reacktie het ennige wat ik niet zo durf is echt te eten ik ben bang dat het mischien in de wond kom en dan gaat ontsteken kan dan wel spoelen maar toch bang dat een stukje in de wond blijf zitten nou ja u begrijpt mij wel


Groetjes Priscilla
vr, 04/18/2008 - 08:19 Permalink
Mignon

Prescilla,

ik kan me voorstellen dat je huiverig bent dat er voedselrestjes in de wondt gaan zitten. Heeft je tandarts je een poetsinstructie gegeven? Je kunt de wond voorzichtig schoonhouden door er overheen te poetsen met een zachte tandenborstel en lauw water. Het is belangrijk dat je wel goed blijft eten. Dat stimuleert de genezing namelijk.

Beterschap, grts Mignon
za, 04/19/2008 - 15:38 Permalink
pas26

bij mij is 2 weken geleden een verstandskies die plat lag rechtsonder getrokken.
Maar ik heb nog steeds pijn en ben ook nog steeds niet aan het werk zo beroerd ben ik ervan.
Wel een 2 x terug geweest bij de kaakchirurg 1 x om het gaasje met jodium te laten verwijderen en de 2e x omdat het zo'n pijn blijft doen. Nu zei de kaakchirurg dat er botsplinters in onder mijn tandvlees terecht zijn gekomen. Antibiotica kuur mee gekregen en zwaardere pijnstillers. Maar hoelang kan deze pijn aanhouden?? Wil heel graag werken maar met zoveel pijn lukt het me niet om te gaan werken waar ik de hele dag moet praten. Want met praten en eten heb ik het meeste last.
Ik hoop dat iemand mij antwoord kan geven?
za, 10/24/2009 - 23:21 Permalink
Ans_2020

Als antwoord op door Mignon

Ik wil ook een reactie plaatsen om mensen met hevige pijn na trekken kies wat hoop te geven, want de napijn kan echt hels zijn. Tien dagen geleden in 1 grote kies in mijn onderkaak, waar al langere tijd een ontsteking onder zat die niet verder behandeld kon worden, getrokken. Ik kreeg geen antibiotica mee, wond is gehecht. Mocht 1e dag niet spoelen, verder geen instructies behalve paracetamol nemen en als pijn na 3 dagen erger wordt, weer contact opnemen. Nou, de pijn werd meteen de 1e nacht al hevig en de 3 dagen daarna echt afschuwelijk. Ik ben 69 jaar, heb 3 bevallingen zonder verdoving gehad maar deze pijn was echt hels af en toe! Paracetamol deed niks, ibuprofeen haalde een beetje de scherpe kantjes eraf... voor een paar uur. Op 4e dag terug naar tandarts : helaas GEEN ontsteking, want dan was deze pijn met klein sneetje in abces opgelost! Ik heb gewoon de pech dat bij mij de napijn en de reactie van de kaak zo extreem is, wat o.a. te maken heeft met slechtere doorbloeding door hoge leeftijd. Bij jongere mensen verloopt dit soepeler blijkbaar. De eerste 4 dagen proefde ik een rotte smaak uit de gehechte wond, die veroorzaakt werd door afsterven van bekleding van de holte waar de wortels hebben gezeten. De hechtingen zijn toen uit de wond gehaald, omdat ze geen nut meer hadden. Ik kreeg een spoelspijtje mee om af en toe de wond schoon te spoelen met water. Ik moest 600 mg ibuprofen 3 x per dag nemen, gecombineerd met paracetamol zodra ik voelde dat ibu uitgewerkt raakte. Dat werkte beter, ik had maagbeschermer omeprazol via huisarts gevraagd om mijn maag tegen de ibu te beschermen.Op de vijfde dag: vieze smaak werd iets minder, pijn leek iets af te nemen! Verbetering! Hoop! De dagen daarna: steeds minder last van die hevige, borende pijn van de eerste dagen. Nu op 10e dag alleen nog pijn van kneuzing en geirriteerd tandvlees ruim rondom de wond. Ik kan weer slapen, heb minder pijnstilling nodig. Eten en praten is nog gevoelig, maar dit is niks vergeleken met die andere pijnsoort! Komt dus wel goed met mij.
zo, 11/01/2020 - 16:47 Permalink