Gescheurde kies laten trekken, op zoek naar de oplossing

Author:
M. Aschman
Posted:
di, 09/13/2011 - 13:12
Hallo,

Ik heb een jaar geleden een wortelkanaalbehandeling gehad aan één van mijn kiezen, waarna deze destijds is gevuld met een tijdelijke vulling. Een aantal weken geleden begon het ineens pijn te doen en jawel, mijn kies is schijnbaar gescheurd (mede dankzij de tijdelijke vulling). De Tandarts geeft aan dat de kies er zsm uit moet, maar is dit wel zo? Hij heeft m nu tijdelijk weer gevuld en de pijn lijkt mee te vallen. Daarnaast moet ik wel weer iets ter vervanging hebben en kom je al snel op een brug op implantaat. Dit kost me ongeveer 2.000 euro wat ik nogal veel vind. Kent iemand een goedkopere en misschien wel betere oplossing? Kan iemand mij helpen? Ik zie een reactie graag tegemoet, bij voorbaat dank!
vV

Als de wortel gescheurd is , is de kies idd verloren. voor een enkele kies kan een conventionele brug ook, afhankelijk van de conditie van de buurkiezen.
Breuk komt overigens door de noodvulling, maar simpelweg doordat de door de wortelkanaalbehandeling al fors verzwakte kies op een ongunstig moment verkeerd/te zwaar belast is. is niet de noodvulling op zich te verwijten.

Kies laten zitten lijkt mij geen idee, word een bacteriehaard.
Alternatief en gelijk het goedkoopste is niets doen na extractie (afhankelijk ervan welke kies het is, wat dat staat niet in uw vraag)
di, 09/13/2011 - 13:29 Permalink
M. Aschman

Bedankt voor de snelle toelichting, dit waardeer ik enorm en komt nagenoeg exact overeen hetgeen mijn eigen tandarts ook al aangaf. Wilde dit natuurlijk wel even zeker weten voordat ik zomaar kiezen laat trekken.
Het gaat bij mij om de een na laatste kies in mijn linker bovenkaak. De verstandskies is er al uit en voor mijn beugel bijna tien jaar geleden is er destijds ook een kies uitgetrokken. Ik vind het daarom juist zo zonde om weer zomaar een kies te trekken. Een gat laten zitten is onbespreekbaar en dus ook geen optie. Zijn er geen andere opties meer mogelijk? Een brug lijkt mij namelijk geen verstandige oplossing en het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd om zomaar even € 2.000 over te maken. Ik heb weliswaar een zeer goede verzekering maar dit dekt maar tot 75%, tot € 900,00. Belachelijke kosten als je het mij vraagt, ben benieuwd naar andere meningen en/of verklaringen voor de hoge kosten.

Ik verneem graag weer reactie, bij voorbaat dank.
di, 09/13/2011 - 17:04 Permalink
vV

2000 is veel geld, het is alleen niet duur voor iets wat naar schatting normaal gesproken een 15 misschien 20 jaar zit. Dat gat op die plaats kan prima zitten zonder gevolgen. is uw keuze om er iets mee te willen doen, dan zeg ik: financiele gevolgen ook uw keuze.

Meeste mensen geven zonder blikken of blozen hetzelfde geld uit aan vakanties, electronica, of wat dan ook, zelfs nog over kortere termijn. iemand die een nieuwe auto koopt is het eerste jaar al meer kwijt aan afschrijving.
vaste lasten van een auto zijn meestal per jaar al meer...
wo, 09/14/2011 - 12:54 Permalink