2 berichten / 0 nieuw
Al jaren tanderosie.
FrankV
Offline
Laatst gezien: 4 dagen 7 uur geleden
Geregistreerd: 10/28/2020 - 13:05
door FrankV wo, 01/06/2021 - 23:02
#1

Ik ben 32 en reeds 10 jaar is vrij forse tanderosie vastgesteld door de nieuwe tandarts die ik toen had. In mijn tienerjaren en ook de eerste jaren daarna dronk ik, met name in het weekend, erg veel cola. Denk aan een fles per avond. Dit in combinatie met veel zoetigheid en ongemerkt Knarsen in mijn slaap hebben hun sporen nagelaten. Helaas heeft mijn tandarts die ik vanaf mijn jeugd had mij hier nooit op gewezen.

Nu ga ik dinsdag, na tien jaar, weer naar een nieuwe tandarts. Ik ben de afgelopen jaren wel braaf naar de tandarts geweest die de schade heeft vastgesteld. Ik ben heel erg bang wat de nieuwe tandarts gaat zeggen. Ik gok dat in mijn bovenkaak weer een of twee kiezen hersteld moeten worden. Ik heb ondertussen veel kiezen gevuld met composiet.

Sinds de diagnose heb ik een knarsplaatje. Daarnaast drink ik nauwelijks cola meer (eens per twee weken een blikje, als het kan met een rietje). Daarnaast drink ik af en toe een biertje of wijntje , maar ook dit is maximaal eens per week. Tevens poets ik netjes 2 keer per dag met proglasur, ben ik met ragers aan de gang en ga ik elke 6 maanden naar de tandarts.

Ik ben echter als de dood om mijn gebit te verliezen. Zo erg zelfs, dat ik soms droom dat mijn tanden een voor een uitvallen.

Ik ben nog maar 32 en mijn gebit is nu al waardeloos. Hoe realistisch is het om nog lang met dit gebit te doen? Wat is de prognose daaromtrent?

Daarna is het me niet duidelijk wat nog wel en niet mag. Mag ik bijvoorbeeld nooit meer een glas cola aanraken, of een biertje drinken of is dit bijvoorbeeld eens per week wel mogelijk?

Hoewel ik aan het verleden weinig meer kan doen, kan ik de spijt heel moeilijk loslaten... ik baal zo erg van mezelf.

Niemand?
FrankV
Offline
Laatst gezien: 4 dagen 7 uur geleden
Geregistreerd: 10/28/2020 - 13:05
door FrankV ma, 01/11/2021 - 17:51

Niemand?