Ongeval

Author:
N95
Posted:
do, 06/23/2022 - 00:13
Hallo allen,

Eergisteren ben ik helaas gevallen, hierdoor is mijn rechter voortand los geraakt. Na een uur of 5 kon ik eindelijk terecht bij de spoedtandarts. Die heeft mijn tand teruggeduwd en heeft een spalk geplaatst. De dag erop heb ik foto’s gemaakt en de “koutest” gedaan. Op de foto’s was (nog) niets te zien en helaas voelde ik geen kou tijdens de test. Ik ben zo “gehecht” aan mijn tanden/lach en heb altijd goed mijn tanden verzorgt. Dat dit mij is overkomen vind ik heel erg en het voelt zelfs een beetje als rouw. Ik ben er de hele dag mee bezig. Ik ben bang dat mijn tand uiteindelijk afsterft/verkleurt etc. Wie kan mij hier meer informatie over geven? Is er kans dat mijn tand goed hersteld? Sterft mijn tand sowieso af en gaat het verkleuren? Zo ja, hoe snel gaat dat?Kan ik zelfs nog iets doen? Ik ben heel het internet inmiddels bij langs gegaan, maar wil ook graag via deze weg informatie inwinnen.

Alvast dank.
N95

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Dank voor uw reactie.

De foto’s en kou test heb ik gedaan bij de collega van mijn tandarts (mijn eigen had geen tijd). De dag daarop kreeg in last van mijn andere tand, dus ben ik weer bij de tandarts geweest (een ander collega van mijn tandarts). Maar het viel me op dat de laatste tandarts heel positief was en aangaf dat m’n tand helemaal niet hoeft te verkleuren en misschien alles wel goed hersteld. Terwijl de eerste 2 tandartsen aangaven dat de kans heel groot is dat ik een WKB moet, m’n tand verkleurd etc etc.

Dus ik ben al bij de tandarts geweest, maar ben toch benieuwd of ik hier ook wat info kan inwinnen.
do, 06/23/2022 - 08:45 Permalink
Tandarts_Richa…

Het kan vriezen, het kan dooien. Beide collega's hebben gelijk. Alles kan. Daarom is een "follow up"heel belangrijk. Zelf kunt u er niets aan doen behalve de goede verzorging en controles bij de tandarts die het protocol volgt.
do, 06/23/2022 - 17:54 Permalink