Geweldig !! Mooie tanden zonder pijn

Author:
Wilkins
Posted:
di, 09/04/2007 - 19:48
Twee maanden geleden zag ik op reclame zuil in de wachtkamer van mijn tandarts reclame over ‘n nieuwe zgn. lumineers behandel methode . Dat zijn als het ware kleine dunne porselein schildjes dat over de tanden heen geplaatst worden. Wat mij opviel was de volgende “ zonder slijpen en boren mooie nieuwe tanden”. :o :o

Al lange tijd was ik van plan om wat aan mijn ondertanden te doen en omdat ik behoorlijk bang voor de tandarts ben was dit natuurlijk ideale oplossing. Ik heb toen bij de tandarts hier over geïnformeerd en toen bleek dat er over nieuwe methode gaat die overgewaaid is uit Amerika . Volgens mijn tandarts wordt deze methode gebruikt ook in dat Amerikaanse programma “extreme make over”.
Naar huis gegaan, twee weken lang nagedacht, spaarrekening geraadpleegd en uiteindelijk toch besloten om te doen.

Tandarts heeft toen bij mij afdrukken genomen, paar foto’s gemaakt en ik kon naar huis. :P
Gisteren ging ik naar de tandarts voor het plaatsen. Tandarts heeft in mijn gebit tandsteen verwijderd en vervolgens lumineers geplaatst. SUPER !!! Zonder boren, slijpen, schuren of zagen !!!!
Met een woord : SCHITERREND !!! :smt026 :smt026 :smt026
Resultaat is verbluffend, veel beter dan wat ik verwacht heb . :smt038

Mijn spaarrekening was gelijk geplunderd maar ik ben voor 100% tevreden met resultaat. Iedereen op mijn werk heeft het opgemerkt dat ik “nieuwe “ tanden heb.
Ik heb vandaag zeker 100 keer in de spiegel gekeken :smt003 :smt003 M’n dag kon niet stuk !!!!
hello jozefien

Hi Wilkins, dat is heel erg leuk voor je! :lol: Snap dat je blij bent. Kun je ons ook laten weten als ze er weer af zijn gevallen :( het hoeft natuurlijk niet, maar het zou kunnen en dat willen we dan wel graag weten! Hoop voor je dat ze nog jaren zo mooi blijven zitten. Dus laat je horen hoe het verder gaat? :smt006
di, 09/04/2007 - 19:58 Permalink
hello jozefien

misschien dat die schildjes dan een goede oplossing zijn voor een aantal mensen op het forum. Goed dat je het even vermeld. Hoop wel dat je echt laat weten hoe lang ze blijven zitten. Vreemd dat deze schildjes dan niet zo bekend zijn. Ben benieuwd wat onze forum tandartsen er over te zeggen hebben. :smt006
di, 09/04/2007 - 20:40 Permalink
mecánico para …

Of ze mooi zijn kan ik niet beoordelen. grote vraag is of je zonder te slijpen iets kan opplakken zonder erg bolle tanden te krijgen. met name rond de rand van het tandvlees is een overhangend buikje van porcelein wel een risico op tandvlees ontsteking.
Maar goed, ik ken deze porcedure niet en ben eigenlijkwel benieuwd naar het resultaat.
di, 09/04/2007 - 21:31 Permalink
vV

precies...en kostentechnisch als ik naar de info kijk ook nog eens niet erg interessant in vergelijking tot wel goed passend maatwerk.

Nee ik vind het ook niet mooi..

Het grootste voordeel heeft denk ik de behandelaar....grote stappen snel thuis.. (om de bankrekening te checken..)

Tandarts heeft in mijn gebit tandsteen verwijderd en vervolgens lumineers geplaatst.
was handig geweest als ie die afdrukken in een gezonde situatie had gemaakt, oftewel was gestart met tandsteenverwijderen.. m.i. maar goed..
wo, 09/05/2007 - 08:29 Permalink
Wilkins

met name rond de rand van het tandvlees is een overhangend buikje van porcelein wel een risico op tandvlees ontsteking.
.


Ik gebruik al 5 jaar lang elke dag ragers en floss en sinds die tijd heb ik nooit otstoken tandvlees gehad.Ik hoop dat dit hetzelfde zal blijven. Ben goed geinstrueerd over de onderhoud van lumineers.Het voelt ook niet bol aan langs de tandvlees.

dat zeg ik, te wit, te opaque .


4 jaar geleden heb ik in de bovenkaak aan de voorkant 4-delige brug laten plaatsen, gevolg van een ongeluk. Lumineers die nu geplaatst zijn hebben precies hetzelfde kleur als de brug boven, dus niet te wit of opaque,heel erg natuurlijk.





Tandarts heeft in mijn gebit tandsteen verwijderd en vervolgens lumineers geplaatst.

was handig geweest als ie die afdrukken in een gezonde situatie had gemaakt, oftewel was gestart met tandsteenverwijderen.. m.i. maar goed..


Twee wekken voor de eerste afdruk ben ik nog bij de mondhygieniste geweest, dan ga ik vanuit dat de situatie voor de afdruk gezond was .



Ik zie dat jullie niet echt te spreken zijn over mijn nieuwe aanwinst maar goed, belangrijkste is dat ik erg blij mee ben ! Ik heb geen last van koud of warm en ik loop stralend te lachen.

Vandaag heb ik 'n ciabatta verorbert en mijn schildjes zitten er nog steeds.
za, 09/08/2007 - 21:40 Permalink
Wilkins

Maak eens een fotootje.

Heb geprobeerd om foto te maken maar met mijn camera lukt het niet om 'n goede foto te maken.

Mag ik vragen wat 1 zo'n schildje kost?.

Kosten zijn 450 euro per stuk.


Krijg je helemaal niets van de verzekering vergoed?

Geen idee , ik heb geen tandarts verzekering.
zo, 09/09/2007 - 21:15 Permalink
vV

Twee wekken voor de eerste afdruk ben ik nog bij de mondhygieniste geweest, dan ga ik vanuit dat de situatie voor de afdruk gezond was .
ahh maar dat had u der niet bij verteld.. Dan snap ik niet waarom de tandarts ook nog eens tandsteen moest verwijderen...

Maar goed ik snap in dit topic wel meer niet..met name die prijs..

Fijn dat de kleur toevallig overeenkomt met de brug.
ma, 09/10/2007 - 08:29 Permalink
mecánico para …

450 daar HEB je een kroon voor. inclusief anesthesie bij prepareren en plaatsen.
Moet je geen rare extgra's nodig hebben om de beet of realtie te bepalen of vast te leggen, en ook geen aparte onderstructuur of stiften, maar voor die prijs heb je een kroon.

Moet je overigens WEL voor boren, en ik geloof dat dat de kracht van deze neiuwe methode was. Niet hoeven prepareren aan de tand. Iets zegt me dat ik die dingen maar apart vind.........maar goed, er zal wel een wannaberoyalty zijn die dat weer sienies vind.
ma, 09/10/2007 - 16:58 Permalink
vV

zonder boren/slijpen ondersnijtanden van zoiets voorzien (waardoor ze dus dikker worden..) kan bij de meeste mensen niet eens, omdat daar geen ruimte voor is..

(Ik denk overigens dat de visie van tandartsen gewoon neerzetten zoals het is niets met sienies te maken heeft.. Alleen willen helaas veel mensen niet zo graag horen hoe de vork in de steel zit, kunnen ze zichzelf niet meer voor de gek houden..)
ma, 09/10/2007 - 17:07 Permalink
FredB

geeft inderdaad mooie resultaten. Maar hebben jullie al gehoord van de allerlaatste ontwikkeling op dit gebied? Er is een Belgische tandartse die zich samen met een Belgisch bedrijf de laatste 5 jaar heeft gestort op het ontwikkelen van een revolutionaire methode om veneers te plaatsen tegen een betaalbare prijs. Deze veneers heten Glamsmile-veneers.
Glamsmile-veneers zijn ultradunne schildjes (0,3mm- 0,8mm), vervaardigd uit een mengeling van een hybride composiet en porselein, die op de tanden worden aangebracht. Glamsmile-veneers kunnen zelfs worden aangebracht op bestaand kroon-en brugwerk zonder dat deze laatste moeten vervangen worden.
Het meest unieke aan dit systeem is dat ze een volledige tandenboog in één keer kunnen plaatsen door gebruik te maken van een tray-systeem. Zo kunnen tot 10 veneers in een uur perfect worden geplaatst.
Meer info vinden jullie op http://www.glamsmile.com
ma, 10/29/2007 - 11:19 Permalink
mecánico para …

Beste FredB,

Hoe komt het dat ik toch zo ongelovelijk het idee heb dat u iets met die site te maken hebt? U heeft inelk geval erg veel informatie in de knip.
En zo ja, wat doet u qua beslijpen van de elementen? want dat is waar ik het met die andere "oplossingen" ook mis zie gaan.
ma, 10/29/2007 - 12:29 Permalink
FredB

Ik heb mij goed geïnformeerd en aangezien zij het mooier kunnen zeggen, heb ik een stukje van hun uitleg overgenomen. De resultaten die ik met dit systeem al heb gezien zijn verbazingwekkend. Je kan je patiënten een volledige metamorfose geven in een uur tijd.
Om even te antwoorden op uw andere vraag: het beslijpen van de elementen wordt in meeste gevallen achterwege gelaten, tenzij dit abslouut noodzakelijk is. Wanneer wordt het wel gedaan? Als er tanden zijn die overlappen, bij te lange incisale randen, als er een tand te ver naar voor staat, bij avitale tanden met een heel donkere verkleuring,... Het esthetisch resultaat is uiteraard het allerbelangrijkst en daar wordt indien nodig voor geslepen. U weet vanzelfsprekend ook dat het onmogelijk is in geen enkel geval iets weg te nemen. Gelukkig zijn er heel wat mensen waar er slechts een kleine tandcorrectie nodig is, of waar de positie van hun tanden al vrij goed is,... En daar wordt niks van weggenomen.
Er wordt steeds een grondige studie gedaan van elke case, en daar wordt naar behoeven naar gehandeld. Alles gebeurt ook volledig in samenspraak met de tandarts.
Voor diegenen die beweren dat ze nooit iets moeten wegnemen bij hun procedure zijn er heel wat mooie woorden ( :smt018 ), maar ik ben zeker dat u weet dat dit in sommige gevallen gewoonweg niet anders kan.
di, 10/30/2007 - 10:30 Permalink
vV

toch klinkt dit stukje tekst niet als een patient die zich goed geinformeerd heeft, meer als een tandtechnieker ...

Overigens: de situaties die beschreven worden waar bijna niets tot zeer weinig weggenomen hoeft te worden zou ik toch eerder met composiet (laten) doen.

Verder klinkt het gewoon als een van de vele mooie systemen om dunnen facings te maken als tandtechnieker. Want er zijn meer systemen voor die ook dun verwerkbaar zijn.
di, 10/30/2007 - 12:57 Permalink
FredB

met composiet kan er ongetwijfeld voor een goede tijdelijke oplossing worden gezorgd. Nadeel is hier wel de kleurvastheid van de opbouw en het feit dat ze er na verloop van (korte) tijd wat doffer gaan uitzien.
Het Glamsmile-systeem gebruikt een materiaal dat én kleurvast is én dat zijn glans niet verliest. Het lijkt mij ook sterk dat een volledige boog kan worden geplaatst op een uur tijd.
Er zijn inderdaad wel meer systemen die dun verwerkbaar zijn, maar die kunnen niet in één keer worden geplaatst. Betekend dat ze dus een pak duurder moeten worden aangeboden (tijd moet ook betaald worden), en het is nu net de bedoeling van de mensen van Glamsmile om de glimlach wat meer te gaan democratiseren.
di, 10/30/2007 - 13:35 Permalink
robinson

Als ik op de klassieke manier facings prepareer en plaats hoeftde patient voor het plaatsen( al doe je daar 2 uur over) niets extra's voor te betalen.
Kosten facing met preparatie €99,techniekkosten keramisch schildje op al.oxide kap €180.
Zeg maar een kleine €300 per tand incl. verdoving.
Weet ik wel wat ik liever heb.
di, 10/30/2007 - 13:43 Permalink
FredB

De Glamsmile veneers worden aangeboden aan een prijs van 200€ tot 350€ per tand. De hele procedure neemt slechts een uurtje in beslag en er is geen verdoving nodig. Ook de preparatie (inbegrepen in dat uur) is minimaal wat het comfort voor de patiënten aanzienlijk groter maakt.
Door het lepelsysteem is er ook geen enkele mogelijkheid om de veneers fout te plaatsen. Want we weten allemaal dat ook dit wel eens kan gebeuren. Niet elke tandarts is zo bedreven in het plaatsen van veneers. Voor hen (en voor alle andere tandartsen) is dit een gedroomde oplossing.
di, 10/30/2007 - 13:51 Permalink
robinson

Ik heb mij goed geïnformeerd en aangezien zij het mooier kunnen zeggen, heb ik een stukje van hun uitleg overgenomen. De resultaten die ik met dit systeem al heb gezien zijn verbazingwekkend. Je kan je patiënten een volledige metamorfose geven in een uur tijd.
Om even te antwoorden op uw andere vraag: het beslijpen van de elementen wordt in meeste gevallen achterwege gelaten, tenzij dit abslouut noodzakelijk is. Wanneer wordt het wel gedaan? Als er tanden zijn die overlappen, bij te lange incisale randen, als er een tand te ver naar voor staat, bij avitale tanden met een heel donkere verkleuring,... Het esthetisch resultaat is uiteraard het allerbelangrijkst en daar wordt indien nodig voor geslepen. U weet vanzelfsprekend ook dat het onmogelijk is in geen enkel geval iets weg te nemen. Gelukkig zijn er heel wat mensen waar er slechts een kleine tandcorrectie nodig is, of waar de positie van hun tanden al vrij goed is,... En daar wordt niks van weggenomen.
Er wordt steeds een grondige studie gedaan van elke case, en daar wordt naar behoeven naar gehandeld. Alles gebeurt ook volledig in samenspraak met de tandarts.
Voor diegenen die beweren dat ze nooit iets moeten wegnemen bij hun procedure zijn er heel wat mooie woorden ( :smt018 ), maar ik ben zeker dat u weet dat dit in sommige gevallen gewoonweg niet anders kan.


Weet u zeker dat u niet voor eigen parochie preekt?? :smt003
di, 10/30/2007 - 13:55 Permalink
robinson

Waar het hart van vol is loopt de mond van over. Dit systeem is werkelijk uniek op wereldvlak, en het komt eens niet uit de U.S. Dus ik ben er heel enthousiast over, met als gevolg dat ik er ook alles van wens te weten.



Van "liegen" krijg je rimpels. :smt002
Even de site bezocht.

Voor verdere info:
frederikb@glamsmile.be
:smt006

Overigens hoop ik van ganser harte dat het product beter is dan de bleekproducten van Remedent.!!

Ter zake,wat zijn de techniekkosten van uw systeem,
ik praat dan gemakshalve van P2 tot P2, dus 10 elementen?
di, 10/30/2007 - 14:26 Permalink
FredB

ik ben op dit moment gelukkig nog "rimpelvrij" :wink: . Ik vond het wel nodig dat er via deze weg ook gewag werd gemaakt van dit systeem. Als ik dit forum even doorlees heb ik toch de indruk dat jullie van alles op de hoogte wensen te zijn en wie kan u nu beter informeren dan iemand die van in het begin betrokken is geweest bij de ontwikkeling van dit revolutonaire systeem? :wink:
Wat de belkingsproducten van Remedent betreft: wij werken nu reeds meerdere jaren samen met verschillende universiteiten en daar worden deze producten veelvuldig gebruikt. Zoals u waarschijnlijk wel weet kan niet iedereen gebleekt worden en dat is meteen ook 1 van de redenen waarom we beginnen zoeken zijn naar een manier om aan al die mensen die met bleaching niet kunnen worden geholpen (maakt niet uit met welke producten, tegen de natuur kunnen we niet ingaan en tetracycline, fluorose, ... kunnen niet gebleekt worden) toch tegemoet te komen. En we hebben hier een oplossing gevonden door op een unieke, betaalbare en makkelijke manier veneers te plaatsen van de hoogste kwaliteit

De techniekskosten voor het Glamsmile systeem bedragen 75€element en 50€ voor de tray. Wat het totaal voor 10 elementen op 800€ brengt.
di, 10/30/2007 - 14:44 Permalink
vV

Ja dat zijn zeker mooie prijzen.. Blijft echter dat ik er door de wijze waarop hier gepresenteerd een beetje een bittere nasmaak aan over houd....:
Ik heb mij goed geïnformeerd en aangezien zij het mooier kunnen zeggen, heb ik een stukje van hun uitleg overgenomen


Gewoon eerlijk zijn over de intenties...

met composiet kan er ongetwijfeld voor een goede tijdelijke oplossing worden gezorgd
en misschien verstandig ook even goed van de alternatieven op de hoogte te blijven, composiet kan allang niet meer bestempeld worden als een ""tijdelijke oplossing"".....

Praat maar eens met bv Hein de KLoet, Roeters en co uit Nijmegen en er zijn er vast nog wel een paar te noemen.

Misschien een optie een plekje op het forum te maken voor ""reclameuitingen" (waar de hier aanwezige tandartsen dat uiteraard naar hartelust op kunnen ""schieten"", in het belang van een eerlijke en gefundeerde informatie over de grenzen, mogelijkheden en onmogelijkheden van technieken en materialen?)
di, 10/30/2007 - 16:25 Permalink
FredB

dit zijn inderdaad mooie prijzen. Naast het feit dat ik niet meteen heb vermeld dat ik verbonden ben met Glamsmile, heb ik het Glamsmile systeem voorgesteld zoals het is. Ik heb trouwens nergens vermeld dat ik geen banden heb met Glamsmile :wink: . Dit ter mijner verdediging 8)

While on the subject: ik las hierboven het volgende
nee ga ik niet heen, kan mijn tijd wel beter besteden, aan echte cursussen waar men niet probeert 1 artikel aan de man te brengen in een heel lang reclameblok, maar men iets leert over evidence-based tandheelkunde..

Wij organiseren meerdere malen per maand info-avonden(waar we in detail op de porcedure ingaan) en opleidingen. Deze opleidingen zijn beperkt qua aantal deelnemers (maximaal 6 tandartsen), en hier is het de bedoeling dat de aanwezige tandarsten onder de begeleiding van ervaringsdeskundigen een volledige "Glamsmile-boog" leren plaatsen. Hier wordt geen enkele uitdaging uit de weg gegaan en heeft als bedoeling dat u, wanneer u buiten komt, voldoende kennis en zelfvertrouwen heeft verworven om dit systeem te gaan toepassen in jullie respectievelijke praktijken.

Geen langdurige "infomercial" dus, maar aktie!!! :smt026
di, 10/30/2007 - 16:35 Permalink
hello jozefien

heb net met verbazing alles zitten lezen :smt103 Hoe is het mogelijk, wij worden dus allemaal in de maling genomen want het is uiteindelijk gewoon een verkooppraatje :oops: dat hadden de tandartsen dus wel door. waarom zijn de tandartsen niet gewoon benaderd en over dit produkt geinformeerd? gewoon recht door zee en eerlijkheid duurt het langst/van jokken krijg je misschien geen rimpels maar wel een lange neus, kijk maar in de spiegel. Foei! :smt012
wo, 10/31/2007 - 00:45 Permalink
FredB

een verkoopspraatje heeft als bedoeling om zoveel mogelijk van dit product te verkopen. Mijn enige bedoeling was om jullie te informeren over het bestaan van dit nieuw systeem.
De tandartsen zullen zeker nog benaderd en geïnformeerd worden op grotere schaal. Verder ben ik per toeval op dit forum terechtgekomen en hier zag ik dat het onderwerp op een degelijke manier werd besproken. Het leek mij de beste plaats om de allereerste introductie van Glamsmile te doen.
Er is dus niemand in de maling genomen qua informatie. Het enige wat ik had moeten doen is bekend maken dat ik bij Glamsmile hoorde. Ik heb ook nergens vermeld dat dit niet zo was. :wink:
wo, 10/31/2007 - 09:40 Permalink
vV

Ik heb ook nergens vermeld dat dit niet zo was.
sorry, maar je hebt weldegelijk de suggestie proberen te wekken in ieder geval dat dat niet zo was...

Er is een Belgisch bedrijf dat zich de laatste 5 jaar heeft gestort op het ontwikkelen van een revolutionaire methode om veneers te plaatsen tegen een betaalbare prijs. Deze methode of deze veneers hebben ze Glamsmile gedoopt.
is iets anders dan ""ik werk bij..""

Ik heb mij goed geïnformeerd en aangezien zij het mooier kunnen zeggen, heb ik een stukje van hun uitleg overgenomen.


en dit is ook iets anders geformuleerd dan bv: ""ik heb een stukje van onze website overgenomen want daar hebben wij het het mooist geformuleerd..""

Zoals gezegd: misschien niet met zo veel woorden gezegd dat het niet het geval was, maar wel duidelijk geprobeerd te vermijden anderszijds. En nog altijd iets heel anders dan gelijk bij de intro er eerlijk voor uitkomen.. Maar goed laten wij dit stukje discussie maar zitten, reclame is hier volgens mij niet toegestaan, tenzij tegen betaling op de site. EN voor de rest , aangezien het nieuw is, ben ik erg benieuwd naar de resultaten tot nu toe, en de langere termijn. Want daar gata het natuurlijk om voor de patient, dat het snel kan is slechts inetressant voor een bepaalde groep ..langere termijn resultaten in relatie tot kosten zijn het belangrijkste denk ik.
wo, 10/31/2007 - 10:07 Permalink
robinson

Sedert 5 jaar aan het ontwikkelen.
Neem aan dat er dan een pilot-studie en daarna een longitudinaal onderzoek heeft plaatsgevonden?
Ben benieuwd naar de resultaten.
Zeker gezien de manier van bevestigen.
Bijvoorbeeld:
Wat moet er gebeuren indien een facing loskomt?
Dient deze door het lab.behandeld te worden,dwz. stralen en silaniseren,of kan deze gewoon weer terug geplaatst worden?
wo, 10/31/2007 - 10:42 Permalink
FredB

Wij hebben 4 jaar klinische testen gedaan alvorens we het aan enkele tandartsen hebben voorgesteld. Hier heeft de tandartse die het systeem bedacht heeft meer dan 1000 cases gedaan alvorens het aan het grote publiek voor te stellen. Dus klinische ervaring genoeg.
Wat moet er gebeuren indien een facing loskomt?
Dient deze door het lab.behandeld te worden,dwz. stralen en silaniseren,of kan deze gewoon weer terug geplaatst worden?

Deze kunnen gewoon teruggeplaatst worden nadat ze opnieuw gesilaniseerd zijn.
wo, 10/31/2007 - 12:10 Permalink
dream


De techniekskosten voor het Glamsmile systeem bedragen 75€element en 50€ voor de tray. Wat het totaal voor 10 elementen op 800€ brengt.


Van de site: Glamsmile is een totaalconcept en daarom wordt steeds een volledige tandenboog behandeld. Afhankelijk van het aantal tanden in het glimlachbereik worden 6, 8 of 10 facetten geplaatst. De kostprijs hangt dan ook daarvan af en varieert tussen 2000 en 3000 euro.

Nu snap ik niets meer van de prijzen. Als ik de site mag geloven is 1 boog dus rond de 3000 euro, wil je boven en onder kom je toch al snel neer op 6000 euro toch?
vr, 11/02/2007 - 23:01 Permalink
Apoy

Toch grappig om te zien hoe makkelijk 'spam' gedrag zoals van de heer fredb door de mand valt.

Voor de duidelijkheid; ik ben verantwoordelijk voor de websites van de Nederlandse importeur van Lumineers en ben geïnteresseerd in de ontwikkeling van de opinie over dit product. Vandaar mijn aanwezigheid, maar ook afwezigheid in deze discussie.

Marketing doen wij wel op een andere effectievere manier en juist bij kwalitatieve fora als deze zijn ontwikkelingen leuk te peilen door onbevooroordeelde specialisten naar hun mening te vragen.

Mijn complimenten in ieder geval voor de nuchtere reacties voor de tandartsen ook op Lumineers. Tijdens de seminars komt tevens deze Nederlandse nuchtere kritische blik naar voren en worden de specialisten uit Amerika lekker aan de tand gevoeld.
In ieder geval worden vragen die hier over Lumineers gesteld worden daar ook beantwoord, maar elaas ben ik helaas zelf geen tandtechnicus om hier voldoende op in te gaan.
ma, 11/19/2007 - 19:40 Permalink
Apoy

Nog een luchtballon???????????? :smt015

marketing is ongelijk aan 'gebakken lucht'

Er is een heel proces van interactie nodig tussen klant en leverancier om een goed product ook succesvol in de markt te zetten. Dacht je dat TomTom de eerste was die met een navigatie op de markt kwam?
ma, 11/19/2007 - 22:47 Permalink