Dilemma: kronen op alle tanden?

Author:
jola1961
Posted:
wo, 12/01/2010 - 12:47
Hallo,

Daar is er weer één! Iemand die al jaren droomt van een filmsterrenlach en daar eindelijk genoeg voor heeft gespaard. Nu komt het probleem...wat moet ik doen? Ik ben bij een kliniek op Schiphol geweest en wilde op alle tanden facings. Het advies was om dit niet te doen omdat ik een diepe beet heb en de onderste facings dan gauw stuk kunnen gaan. Dat klinkt best logisch dus wat dan. Het advies was om op alle tanden (boven en onder) kronen te zetten omdat je dan ook de vorm kunt aanpassen.
Daar ben ik erg bang voor want omdat alles dan wordt weggeslepen. En wat als je pijnklachten krijg wat ik nu niet heb.

Graag krijg ik advies van jullie wat het beste is om toch die mooie tanden te krijgen.

Groetjes,
Jola
vV

moeilijk te zeggen zo vanachter de PC... wat essentieel is of er sprake is van slijtage, of andere problemen zoals erg grote vullingen misschien. Maar persoonliojk zou composiet mijn voorkeur hebben, zeker wanneer er geen andere problemen spelen, of die problemen naar de huidige stand van techniek juist optimaal met composiet behandeld kunnen worden.

Alles in kronen zetten ben ik niet zo`n voorstander van.

ZOu toch eerst even willen weten wat dan de oorzaak van die diepe beet is, en wat er wellicht aan andere problemen speelt in samenhang daarmee...en of een lichte beetverhoging wellicht op zijn plaats is.
wo, 12/01/2010 - 13:03 Permalink
jola1961

Die diepe beet heb ik al zolang ik me kan herinneren. Ik heb daar (tot nu toe) geen problemen mee. Mijn tanden zijn nu niet echt beroerd maar te geel. Op 1 voortand heb ik een composietvulling gekregen om deze tand naar voren te halen. Helaas is deze tand na een aantal jaar geler dan de rest. Ook heb ik een facing op een niet doorgekomen snijtand. Onder zijn mijn tanden ook geel en het snijvlak helemaal.
Denkt u dat ik daar iets mooi van kan laten maken?
wo, 12/01/2010 - 13:43 Permalink