Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Tweede kaakoperatie gepland! | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Tweede kaakoperatie gepland!
Gerda
Offline
Laatst gezien: 5 maanden 1 week geleden
Geregistreerd: 06/29/2017 - 08:27
door Gerda za, 10/05/2019 - 22:33
#1

Hoi Smile

Over dik een week is het precies zes jaar geleden dat ik geopereerd ben aan mijn open beet. Dit is gebeurd door middel van de "Le Fort 1" ingreep. Ook is mijn kin, als "extraatje" wat naar voren gezet.
Van de bovenkaak voelde ik na de operatie een soort pijnlijke lijn lopen, die trok weg en daarna had ik meer last van de hechtingen die soms kunnen trekken.
Van de kin heb ik maar een keer wat gevoeld, en dat was een keer toen ik met mijn hand voelde of die echt naar voren is gezet. (niet eens pijn, beetje gevoelig) Een kinoperatie doet (bij mij) dus geen pijn?

Helaas heb ik ontzettende pech gehad met dat mijn kaak terug is gezakt naar de oude positie. Ik heb op een gegeven moment de stap gezet om naar het buitenland te gaan. Een goede stap, want er is veel onderzoek gedaan om te zien wat er precies mis moet zijn gegaan en ik blijk direct behandelbaar te zijn.

Mijn volgende ingreep staat gepland in januari. Ik ben benieuwd naar het resultaat, en of het nu wel stabiel zal zijn. Het is voor nu de bedoeling dat ik een dubbele kaakoperatie zal hebben, en dat mijn kin ook opnieuw zal worden gedaan. Met mijn kin heb ik "goede" ervaringen, met mijn bovenkaak helaas wat minder, en met mijn onderkaak heb ik nog geen ervaring.
Ik zal ook (helaas) weer na de operatie veel geduld moeten hebben met de hersteltijd, maar als die paar weken deze keer voor altijd een hoop ellende wegnemen is het te accepteren...

Ik ben benieuwd naar of er forumleden zijn die ook een tweede kaakoperatie gepland hebben of hebben gehad en hoe het bij hen is gegaan?