Gebitstraject

Author:
digna1974
Posted:
zo, 05/21/2023 - 01:37
Hoi daar ben ik weer .Ik ben nu 5 weken verder.de wonden zijn goed dicht.de prothese houd ik nu de hele dag in.ik moet wel plakken.ik plak 2 maal daags. Anders zit ie los.opvullen gaat nog niet kaak slinkt nog. ook is het nog niet gevoelloos.de kraters trekken nog behoorlijk. Slik nog 2 maal daags pijnstilling. eten gaat wel iets beter.wel alleen zachte dingen.er is gelukkig keuze genoeg.
Me tandvlees bij implantaat in de bovenkaak gaat ook beter .heb aan 1 kant geen last meer.bloedt ook niet meer.aan de andere kant bloedt het nog wel iets maar wordt steeds minder.ik spoel 4 maal daags met perio aid. 2 maal daags poets ik me tandvlees elektrisch..spuit de Steg schoon.maak de protheses goed schoon.
heb wel terug getrokken tand vlees bij implantaat. Maar implantaat zit goed vast. Had vroeg Er met eigen gebit dat ook op sommige plaatsen terug getrokken tand vlees .me tandvlees is niet meer donkerrood.is nu weer roze.
Tandarts_Richa…

Te snel, eerder dan een jaar, plaatsen v e implantaat na het trekken v tanden/kiezen geeft door botverlies dat de implantaat te"hoog" komt te staan vandaar niet te snel implanteren maar pas als het ergste "slinken" voorbij is. Men wil tegenwoordig maar snel snel...verdiend/opgelost.
zo, 05/21/2023 - 11:04 Permalink
digna1974

De laatste 7 uit me onderkaak zijn getrokken omdat ik meerdere ontstekingen kreeg. Op mijn verzoek heb ik de laatste 7 laten trekken.ik heb van mijzelf een heel slecht gebit. Boven was alles er al uit gehaald in 2021 .heb boven implantaten. En uiteindelijk beneden ook.
zo, 05/21/2023 - 12:38 Permalink
Anita_2906

Hallo,
Ik ben soms ten einde raad!
Zal in het kort mijn situatie proberen uit te leggen.
Februari 2022 de moeilijke beslissing moeten nemen om mijn laatste tanden en kiezen te laten trekken. Gehapt en twee weken later was mijn gebit klaar.
De tandarts vertelde mij dat ik 2 weken later in de radboud terecht kon. Uiteindelijk na een hoop gedoe ben ik 21 september onder sadatie geholpen.
Ik heb in die aantal maanden nog een tand en grote kies moeten laten verwijderen. Na het verwijderen van de laatste 17 tanden en kiezen is mijn gebit er meteen op geplaatst. Ik wist niet wat ik mee maakte! De prothese lag gewoon los in mijn mond (niet een beetje los) Nu Inmiddels bijna 9 maanden verder zit de prothese nog steeds zo los . Ben al een aantal keren terug geweest met vreselijke pijn , maar er werd steeds gezegd dat ik heel snel inplantaten zou krijgen. Nu ben ik er vorige week weer geweest en nu word er weer gezegd dat ik eerst weer een nieuwe prothese aan moet laten meten (is inmiddels gebeurd) En dat ik die 3 maanden in moet houden en dat ze dan pas de inplantaten aanvraag kunnen doen. Het ergste is....als ik mijn kaken op elkaar zet zonder prothese ,ik er gewoon mijn wijsvinger tussen kan duwen.(ik heb een hele scheve kaak) Ik weet dat je lijmen kan, maar ik heb aan 3 tubes niet genoeg!! Ik voel me zwaar verminkt!!!
ma, 05/29/2023 - 19:57 Permalink
Tandarts_Richa…

Helaas ...zwart of wit u bent in de mond mender valide. Daarom probeer ik te waarschuwen voor deze gevolgen. Lees andere posts. Met een kunstgebit moet u anders leren eten. Met de natuurlijke tanden hen je vaak een voorkeur zijde om te eten. Met een kunstgebit moet u het eten verdelen over beide zijden en links en rechts tegelijk kauwen...oefening baart kunst. Geen enkel kaak is symmetrisch dus het hoeft niets te betekenen dat u een wijsvinger tussen de kaken kunt stoppen. Helaas hangt het v d zorgverzekeraar en hun regels of zij wel of niet implantaten zullen vergoeden. Pas als uw kaak tot een bepaald minimum, na jaren, is geslonken. De eerste 18 maanden slinkt uw kaak het hardst dus niet te vroeg beginnen aan het definitief gebit...8 v d 18 vind ik heel snel, dus uw kaak slinkt verder en het gebit komt weer los te staan. Bij het slapen gebit altijd uit laten. zoek een specialist met kennis v zaken in het maken v kunstgebitten. Welk regio woont u.
ma, 05/29/2023 - 22:05 Permalink