Gebitstraject

Author:
digna1974
Posted:
zo, 05/21/2023 - 01:37
Hoi daar ben ik weer .Ik ben nu 5 weken verder.de wonden zijn goed dicht.de prothese houd ik nu de hele dag in.ik moet wel plakken.ik plak 2 maal daags. Anders zit ie los.opvullen gaat nog niet kaak slinkt nog. ook is het nog niet gevoelloos.de kraters trekken nog behoorlijk. Slik nog 2 maal daags pijnstilling. eten gaat wel iets beter.wel alleen zachte dingen.er is gelukkig keuze genoeg.
Me tandvlees bij implantaat in de bovenkaak gaat ook beter .heb aan 1 kant geen last meer.bloedt ook niet meer.aan de andere kant bloedt het nog wel iets maar wordt steeds minder.ik spoel 4 maal daags met perio aid. 2 maal daags poets ik me tandvlees elektrisch..spuit de Steg schoon.maak de protheses goed schoon.
heb wel terug getrokken tand vlees bij implantaat. Maar implantaat zit goed vast. Had vroeg Er met eigen gebit dat ook op sommige plaatsen terug getrokken tand vlees .me tandvlees is niet meer donkerrood.is nu weer roze.
Tandarts_Richa…

Te snel, eerder dan een jaar, plaatsen v e implantaat na het trekken v tanden/kiezen geeft door botverlies dat de implantaat te"hoog" komt te staan vandaar niet te snel implanteren maar pas als het ergste "slinken" voorbij is. Men wil tegenwoordig maar snel snel...verdiend/opgelost.
zo, 05/21/2023 - 11:04 Permalink
digna1974

De laatste 7 uit me onderkaak zijn getrokken omdat ik meerdere ontstekingen kreeg. Op mijn verzoek heb ik de laatste 7 laten trekken.ik heb van mijzelf een heel slecht gebit. Boven was alles er al uit gehaald in 2021 .heb boven implantaten. En uiteindelijk beneden ook.
zo, 05/21/2023 - 12:38 Permalink
Anita_2906

Hallo,
Ik ben soms ten einde raad!
Zal in het kort mijn situatie proberen uit te leggen.
Februari 2022 de moeilijke beslissing moeten nemen om mijn laatste tanden en kiezen te laten trekken. Gehapt en twee weken later was mijn gebit klaar.
De tandarts vertelde mij dat ik 2 weken later in de radboud terecht kon. Uiteindelijk na een hoop gedoe ben ik 21 september onder sadatie geholpen.
Ik heb in die aantal maanden nog een tand en grote kies moeten laten verwijderen. Na het verwijderen van de laatste 17 tanden en kiezen is mijn gebit er meteen op geplaatst. Ik wist niet wat ik mee maakte! De prothese lag gewoon los in mijn mond (niet een beetje los) Nu Inmiddels bijna 9 maanden verder zit de prothese nog steeds zo los . Ben al een aantal keren terug geweest met vreselijke pijn , maar er werd steeds gezegd dat ik heel snel inplantaten zou krijgen. Nu ben ik er vorige week weer geweest en nu word er weer gezegd dat ik eerst weer een nieuwe prothese aan moet laten meten (is inmiddels gebeurd) En dat ik die 3 maanden in moet houden en dat ze dan pas de inplantaten aanvraag kunnen doen. Het ergste is....als ik mijn kaken op elkaar zet zonder prothese ,ik er gewoon mijn wijsvinger tussen kan duwen.(ik heb een hele scheve kaak) Ik weet dat je lijmen kan, maar ik heb aan 3 tubes niet genoeg!! Ik voel me zwaar verminkt!!!
ma, 05/29/2023 - 19:57 Permalink
Tandarts_Richa…

Helaas ...zwart of wit u bent in de mond mender valide. Daarom probeer ik te waarschuwen voor deze gevolgen. Lees andere posts. Met een kunstgebit moet u anders leren eten. Met de natuurlijke tanden hen je vaak een voorkeur zijde om te eten. Met een kunstgebit moet u het eten verdelen over beide zijden en links en rechts tegelijk kauwen...oefening baart kunst. Geen enkel kaak is symmetrisch dus het hoeft niets te betekenen dat u een wijsvinger tussen de kaken kunt stoppen. Helaas hangt het v d zorgverzekeraar en hun regels of zij wel of niet implantaten zullen vergoeden. Pas als uw kaak tot een bepaald minimum, na jaren, is geslonken. De eerste 18 maanden slinkt uw kaak het hardst dus niet te vroeg beginnen aan het definitief gebit...8 v d 18 vind ik heel snel, dus uw kaak slinkt verder en het gebit komt weer los te staan. Bij het slapen gebit altijd uit laten. zoek een specialist met kennis v zaken in het maken v kunstgebitten. Welk regio woont u.
ma, 05/29/2023 - 22:05 Permalink
digna1974

Hallo.bij mij zijn inmiddels 4 implantaten geplaatst in de onderkaak. Allemaal prima gegaan. Paar dagen last gehad van zwellingen. De hechtingen hebben losgelaten .aan 1 kant is me tandvlees nog een stuk open. Aan de andere kant is alles dicht. Kan zoiets kwaad .groeit dat vanzelf weer dicht of moet ik het opnieuw laten hechten
zo, 06/11/2023 - 14:42 Permalink
digna1974

me tandvlees is nu voor de helft dicht.dat ging vrij snel. Een deel is nog open .dat zal wel ff tijd kosten voor dat dicht gegroeid is.ik houd het goed schoon .elke keer als ik gegeten heb spoel ik met perio aid.
Ik heb voor mini implantaten gekozen. Omdat bij normale implantaten ik allerlei extra ingrepen nodig had gehad.ik heb in de bovenkaak zelfde 5 mini implantaten
do, 06/15/2023 - 21:43 Permalink
digna1974

Ik draag momenteel nog geen prothese. Wel geprobeerd maar moet plakken.en dat is niet prettig prothese eruit halen met nog een wond. Dat is erg gevoelig. Ben dan bang dat de wond verergert. Hoe lang staat er eigenlijk voor een wondgenezing. als het na een paar weken nog niet dicht is.moet ik het dan nog een keer laten hechten
do, 06/15/2023 - 21:47 Permalink
Tandarts_Richa…

Nood betekent niet definitief.De eerste 18 maanden slinkt uw kaak het hardst. Ik adviseer meestal pas daarna naar de definitieve over te gaan. Ik las in een ander post dat u schrijft er niet helemaal aan te kunnen wennen en het regelmatig uit te laten????>
do, 06/15/2023 - 22:44 Permalink
digna1974

Inhouden gaat prima.had in begin met bovenkaak ook moeite met inhouden.maar heb dat niet meer.heb nu meer dan 1 jaar boven een Steg En definitieve prothese. Gaat prima.
Onder ging vrij snel ook goed.
Ben nu wat voorzichtig.omdst ik een wond heb in tandvlees. Een deel ligt nog open van na de operatie
vr, 06/16/2023 - 14:03 Permalink
digna1974

Ja zal de drukplekken laten weghalen.
Misschien een rare vraag .deel van me tandvlees is nog open .en is wit van kleur. Is dat normaal. Is dat een teken dat het geneest. Me tandvlees is aan de voor kant open geweest. De helft is gelukkig weer dicht.aan de kant wat nog open is.was meer werk.er moest daar ook meer verdoofd worden.alvast bedankt
za, 06/17/2023 - 01:31 Permalink
digna1974

ben geweest voor wondcontrole, wond hoeft niet opnieuw gehecht te worden.dat witte is weefsel wat aan het genezen is. ik moet rekening met 4- 6 weken genezingstijd
ook is er ff naar me bovenkaak gekeken, me tandvlees ziet er weer prima uit.
ik poets tegenwoordig elektrisch en spoel meerdere keren per dag met perio aid.
moet over 3 maanden weer terug komen. heb dan 4 a 5 afspraken voor implantaten vrijleggen. afdrukken maken etcetera
di, 06/20/2023 - 18:18 Permalink
Tandarts_Richa…

Pijn hoort er bij. Eventueel opvulleen met Tissue conditioning. Geeft verlichting. Maar tissue conditioning verwijderen voordat het hard wordt. Max twee weken. Daarna eventueel opnieuw tissue conditioning of rebasen afhankelijk v situatie.
di, 06/27/2023 - 18:40 Permalink
digna1974

merk het m orgen wel, ben al blij als de prothese weer bijgewerkt is. inhouden is momenteel te pijnlijk,er moeten drukplekken weggehaald worden, en de prothese gaan ze wat opvullen.daar laat ik het dan voorlopig bij, ga in september al terug voor de afspraken voor de definitieve prothese.kan de prothese nu niet goed in houden, zelfs met kleefpasta zit ie erg los
di, 06/27/2023 - 22:14 Permalink
Tandarts_Richa…

Het is een noodgebit. Maar het duurt ongeveer 18 maanden na het trekken dat het slinken v de kaak zich stabiliseert Door de implantaten krijg je meer houvast maar er komt ruimte onder de prothese dat weer opgevuld moet worden. Hoop dat u de uitzondering zal zijn.
vr, 06/30/2023 - 21:44 Permalink