56 berichten / 0 nieuw
Pagina 1 van 6
Met gemengde gevoelens naar Kerkrade.
Panfluit
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 3 maanden geleden
Geregistreerd: 08/12/2015 - 09:59
door Panfluit vr, 01/06/2006 - 16:32
#1

Ik heb zojuist zo hard staan gillen dat mijn dochtertje er boven in de wieg wakker van werd. Kerkrade belde op om te zeggen dat ik nu Dinsdag al aan de beurt ben ipv eind februari. Wauw, dat is wel heel erg snel, maar ik ben zo blij en bang tegelijk dat ik van alle emoties alleen nog maar kon gillen. Ik kan het maar achter de rug hebben dan kan ik weer aan iets positiefs werken, nu kan ik alleen nog maar vloeibare en gepureerde dingen eten en heb constant pijn. Om maar niet te spreken over de angst die dat telkens oproept.
Hoewel ik nu ook angst heb hoor, al mijn boventanden laten trekken is een ding, maar onder narcose gaan vind ik ook spannend. Ik hoop maar dat ik me een beetje gedraag daar. Gelukkig gaat mijn moeder mee zodat ik in goede handen ben.
Ik zal jullie op de hoogte houden van het gebeuren. Ik heb zoveel gehad aan de verhalen van degene die me voorgegaan zijn(ik denk aan Madje, Missy en Patty en alle anderen die ik vergeet) dat ook ik mijn verhaal hier neer zal zetten. Hopelijk heeft iemand anders er dan ook weer wat aan.

Fijn weekend allemaal

Gabrielle

joek
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Geregistreerd: 02/27/2004 - 01:00
door joek vr, 01/06/2006 - 21:13

Gabrielle, toch wel lekker voor je dat je snel terecht kan, toch?

Maar je moet me toch even wat uitleggen. Op een ander forum schrijft je, dat je kiezen al getrokken zijn en dat je zo'n napijn hebt.
Waarvoor ga je nu dan naar Kerkrade?

Gewoon nieuwsgierigheid, hoor Lol

Groetjes,
Joke

scaredycat
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 3 maanden geleden
Geregistreerd: 04/13/2004 - 02:00
door scaredycat za, 01/07/2006 - 00:31

Ik zal mijn best doen maandag positieve ennergie achter te laten voor je Wink
Maandag moet ik zelf op controle, 's morgens al, maar heb de hele dag vrij...

Dus als iemand nog iets leuks weet wat ik in de buuurt (alleen) kan gaan doen...

Gabrielle, veel sterkte, de narcose "stelt niks voor". Ik was daar ook bang
voor, maar werd door de TA afgeleid en was weg voor ik er erg in had.

minique
Offline
Laatst gezien: 10 jaar 6 maanden geleden
Geregistreerd: 11/25/2003 - 01:00
door minique za, 01/07/2006 - 07:26

@Gabriëlle, heel veel sterkte toegewenst. Ik kan me je gemengde gevoelens heel goed voorstellen. Enerzijds ben je er maar gauw vanaf en anderzijds komt het ineens wel heel dicht bij.
Ik zal in ieder geval voor je duimen!

@Joke: de kiezen die bij Gabriëlle zijn getrokken, zijn kiezen onder. Dinsdag gaat ze naar Kerkrade om boven te laten trekken.

@Scaredycat: leuk ook weer iets van jou te horen! Hoe gaat het ermee en laat je horen hoe het maandag is gegaan?

:smt006 Monique

Panfluit
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 3 maanden geleden
Geregistreerd: 08/12/2015 - 09:59
door Panfluit za, 01/07/2006 - 09:08

Wat lief dat jullie allemaal zo reageren. Ik heb zowiezo de laatste maanden veel aan dit forum gehad. En maar lezen en maar lezen en lezen en...
Vanacht voor het eerst sinds tijden eens goed geslapen, waarschijnlijk is mijn angst voor weer een ontsteking nu minder omdat ik weet dat er Dinsdag eindelijk wat aangedaan wordt.

Joke, in Kerkrade hebben ze alvast 2 kiezen getrokken onder plaatselijke verdoving omdat ik zo'n pijn had en ik zou pas eind februari aan de beurt zijn.

Ik had me voorgenomen om nog eens lekker uit eten te gaan met mijn gezin voor dat ik mijn prothese krijg, maar aangezien ik bijna niet meer kan eten stel ik dat maar uit tot over een tijdje en dan ga ik tezijnertijd wel voor een 7 gangendiner om de schade in te halen haha. Voordeel van dit alles is dat ik me niet kan herinneren wanneer ik voor het laatst zo slank ben geweest.

Scarycat. op de site van Kerkrade staat onder bij de routebeschrijving een link over wat er te doen is in Kerkrade en omgeving. Ik heb er zelf nog niet op gekeken maar misschien staat er iets leuks bij. Veel succes Maandag voor jou.

Prettig weekend voor jullie allemaal!

joek
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Geregistreerd: 02/27/2004 - 01:00
door joek za, 01/07/2006 - 10:42

Gabrielle, milkshakes zijn ook lekker!

En bedankt voor je uitleg, ik snap het weer.

Groetjes,
Joke

scaredycat
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 3 maanden geleden
Geregistreerd: 04/13/2004 - 02:00
door scaredycat ma, 01/09/2006 - 13:28

Ik ben net geweest en hoewel ik er kort was heb ik toch
zoveel mogelijk positieve gedachten achtergelaten.

Meer over mezelf in "mijn" topic.

Panfluit
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 3 maanden geleden
Geregistreerd: 08/12/2015 - 09:59
door Panfluit di, 01/10/2006 - 18:32

Hallo allemaal,

Vandaag ben ik dan eindelijk naar Kerkrade geweest. Het liep heel erg uit. Om 11 uur zat ik in de wachtkamer en om kwart over een was ik pas aan de beurt. Mijn voorganger wilde maar niet wakker worden. Toch werd ik pas zenuwachtig op het moment dat ik naar binnen geroepen werd.

Ik heb nog even met de tandarts overlegd in welke volgorde de dingen gedaan zouden worden ivm eventueel tijdgebrek en ondertussen werd er vast een infuusnaaldje in mijn hand gebracht. Ik was nog druk aan het kletsen toen ik ineens verbaasd zei:'Hee, er zit al wat in want ik voel iets!' Iedereen lachen en dat is het laatste wat ik me kan herinneren.

Toen ik wakker werd was mijn moeder er alweer. Ik was vrij nuchter. Een beetje het gevoel van wat teveel gedronken hebben en je best doen omdat niet te laten merken. Ik werd in de rolstoel gezet want ik had wel een paar hele zware benen. In de auto eerst pijnstillers ingenomen en wat gedronken en toen op weg naar huis. Ik heb dus anderhalf uur lang gezellig met mijn moeder zitten kletsen. Ik had wel pijn, maar dragelijk.
Het bloeden viel mee.

Eenmaal thuis begon de verdoving uit te werken. Het bloeden is nu toegenomen. Handdoek ligt langs de pc hier zodat ik het telkens uit kan spugen. Ik voel wel pijn, maar vooral op bepaalde plekken onder de prothese. Mijn gezicht begint iets dikker te worden, dus zo meteen ga ik opnieuw koelen. Ik heb op dit moment een beetje keelpijn maar geen gescheurde mondhoekjes, iets wat regelmatig voor schijnt te komen. Ik heb mijn mondhoekjes wel net van te voren ingesmeerd met een vette creme.

Vervelendste op dit moment vind ik dat ik het gevoel heb dat de prothese niet past, dat had ik de eerste uren niet. Ik vraag me af of dit door zwelling ofzo zou kunnen komen. Als ik lach blijft mijn bovenlip op het bovenrandje van de prothese hangen en dat is dus echt geen gezicht, daarnaast heeft de prothese de neiging naar beneden te klappen op dat moment. Even afwachten maar tot morgenvroeg en eens kijken hoe het dan gaat.

Ik vind mijn tanden nu wel mooier dan mijn tanden van mijn brug. Ze lijken veel meer op mijn eigen tanden, daar ben ik dus heel blij mee.

Mijn wortelresten van kies 46 zijn niet weggehaald, de tandarts vond het niet nodig omdat deze zo mooi afgebroken waren. De kaakchirurg zei laatst dat ik ze moest laten verwijderen omdat hij verwacht dat ik er binnen een jaar of twee last van zal krijgen. De tandarts zegt dan weer dat als ik er last van krijg het dan tijd genoeg is om ze alsnog te verwijderen. AAAHHH, hier kan ik dus niet tegen. Ik laat ze dus over een paar weken alsnog verwijderen bij de kaakchirurg maar dan onder plaatselijke verdoving. Ik baal hier dus ontzettend van!!! A. Omdat het nu alsnog onder plaatselijke verdoving moet en B. Omdat nu alsnog de kans bestaat dat ik onverwacht voor een pijnlijke verrassing komt te staan. Bah.

Groetjes Gabrielle

joek
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Geregistreerd: 02/27/2004 - 01:00
door joek di, 01/10/2006 - 19:02

Gabrielle, hartstikke fijn dat je het achter de rug hebt!

De vragen over je prothese: geen idee. Daar heb ik (nog) geen ervaring mee :roll:
Maar een ander vast wel.

Ik snap ook wel dat je naar de kaakchirurg gaat, jammer dat ze het niet meteen gedaan hebben. Je lag er toch.

Maar goed, rust nu maar lekker even uit.

Groetjes,
Joke

Panfluit
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 3 maanden geleden
Geregistreerd: 08/12/2015 - 09:59
door Panfluit wo, 01/11/2006 - 09:58

De eerste nacht zit erop. Ik heb best goed geslapen, niet echt pijn gehad.
Ik merk dat de prothese wat plekjes heeft waar het klemt, daar is het wel gevoelig. De zwelling is al weer wat minder en mijn lip blijft ook niet meer op de prothese hangen gelukkig.

Ik merk tijdens het praten dat ik dit meer weloverwogen moet doen, gaat ook niet zo vlug als normaal, maar er zijn hier mensen in huis die dat wel prettig vinden haha. Ik heb al hardop gelezen om te oefenen.

Ik heb ook geprobeerd om een stukje brood te eten. Ik kon mijn nieuwsgierigheid namelijk niet bedwingen. Kauwen gaat wel een beetje, valt wel tegen hoor, maar doorslikken is ineens een probleem. Na 2 happen heb ik toch maar een shake genomen.

Verder is het gewoon allemaal een beetje wennen. Vol gevoel in de mond enzo, maar goed te doen tot nu toe.

Ik heb wel liggen piekeren over de kaakchirurg. Dus vanochtend in alle vroegte naar Kerkrade gebeld en met een tandarts gesproken. Zijn advies was om de wortelresten onder narcose te laten verwijderen en dus een nieuwe afspraak te maken. Het verwijderen zou nl zeker een half uur in beslag nemen. Dus ga ik nog een keer terug. Ook weer gerustgesteld.

Moon
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 7 maanden geleden
Geregistreerd: 08/26/2002 - 02:00
door Moon wo, 01/11/2006 - 10:30

Goed zo Gabrielle.

Het is natuurlijk ook ineens heel anders wanneer je een kunstgebit hebt. Ik ben blij dat je goed hebt geslapen en nu wel weer een beetje gerustgesteld bent door je tandarts om de wortelresten onder narcose te laten verwijderen.
Nu is het tijd om lekker bij te komen en verwend te worden!!!!

Heel veel sterkte!

Pagina 1 van 6