Kies getrokken , toch nog veel pijn

Author:
kristin.smets
Posted:
do, 10/06/2005 - 12:45
Hoi,

Wie heeft er ervaring met trekken van een kies?

Heb gisteren een kies (voorlaatste onderaan) laten trekken, omdat ik na 2 reeksen WKB nog steeds veel pijn had.

Nu is hij gisteren getrokken, maar de pijn is dezelfde (hetzelfde gevoel, onderaan loopt over naar mijn kaakbeen).
Zou het kunnen dat er nog een ontsteking onderin zit of is de pijn van het trekken zelf, hij heeft wel heel veel kracht moeten zetten, dus.
er zitten wel 2 gaasjes op de plaats waar mijn wortels zitten, ik denk voor te ontsmetten.

Wie meer weet, of ook pas een kies laten trekken heeft, alle tips tegen de pijn en ter genezing, zijn welkom.

Groetjes
Kristin
Geke

Ik zou verwachten dat het gewoon de pijn is van het trekken nog. Het is toch een soort trauma voor het kaakbot. Deze pijn trekt meestal na een paar dagen tot anderhalve week geleidelijk weg, bij de ene duurt het iets langer dan bij de andere. Verder heeft is er na het trekken een gaatje op gedaan tegen de bloeding. Zo kan zich een bloedprop in de wond vormen, dit is namelijk erg belangrijk voor de genezing van de wond. Daarom is het ook belangrijk om niet te enthousiast te spoelen na de extractie, want dan kun je de bloedprop wegspoelen en zal de genezing veel moeizamer gaan verlopen. Meestal kun je dat gaasje na een half uur eruit halen en mocht het later nog wat na gaan bloeden kun je nog even een schoon gaasje ertussen doen. Verder niet teveel spoelen en proberen zoveel mogelijk aan de andere kant te eten, want als er voedsel in de wond komt kan dat ook gaan irriteren. Verder kun je voor de pijn inderdaad gewoon ibuprofen innemen, of bij astma, bronchitis, maagproblemen etc liever paracetamol.

Heel veel sterkte ermee en ik hoop dat je wat met deze informatie kunt. Mochten er nog onduidelijkheden zijn kun je het altijd laten weten.

:smt006 Geke
za, 10/08/2005 - 07:50 Permalink
kristin.smets

Nog een laatste vraagje, heb ook pijn bij het draaien (bruusk) van mijn hoofd, maar misschien is da normaal.

Het is wel een groot gat vind ik persoonlijk (het is de voorlaatste kies onderaan).

Groetjes

Neem nu 4 tot 5 x brufen forte per dag. Meer kan ik toch ni doen.

Wat dat spoelen betreft, het is nu 3 dagen geleden, mag ik nu al spoelen toch?

Groetjes
En bedankt voor de info
za, 10/08/2005 - 12:53 Permalink
Geke

Het gat na het trekken van een kies lijkt vaak redelijk groot, dit is ook omdat er twee dikke/brede wortels aan een onderkies zitten. Als de genezing goed verloopt begint het na een tijdje te genezen en trekt het gat wat dicht. Het spoelen is vooral de eerste paar dagen erg belangrijk dat je dat niet te veel en niet te krachtig doet. Nu kun je denk ik wel weer voorzichtig gaan spoelen. Mocht de pijn na een tijdje weer wat erger worden, kan het zijn dat de genezing niet helemaal goed verloopt en kun je het beste contact opnemen met je tandarts. Soms kan het dan helpen als de wond nog eens goed uitgespoeld wordt met waterstofperoxide in een soort plastic spuitje (monoject). Verder komt het pijn bij het draaien waarschijnlijk doordat de pijn wat uitstraalt in de kaak en de huid hier dan overheen trekt. En let met brufen goed op dat je niet teveel inneemt en verspreidt het goed over de dag, dan werkt het vaak het beste, niet alleen innemen op het moment dat je pijn hebt dus.

Heel veel sterkte, ik hoop dat de pijn snel verdwenen is.

:smt006 Geke
ma, 10/10/2005 - 16:22 Permalink
hermina

Ik weet niet waarom tramadol voorgeschreven werd, misschien een hele voorgeschiedenis of nog iets anders aan de hand?
Het is bepaald niet de eerste keus bij het trekken van een kies, staat pas ergens aan het eind van de lijst. En als eerste keus gewoon niet een goede keus, zeker niet als je naar de (goed werkende) protocollen voor het voorschrijven van pijnstillers kijkt. Al gaat de pijn er wel van over, het is gewoon te heftig geschut, die protocollen zijn er niet voor niets, tandarts even terug naar de schoolbanken?
ma, 04/06/2009 - 22:46 Permalink
Nico21

Ik liet dinsdag een kies trekken bovenaan rechts, nu heb ik toch enkele vragen: vavond zou ik moeten minivoetballen, is dit verstandig met de wonde?
Ik heb ook de indruk dat de tand naast mijn
wonde beetje los zit is dit normaal na een ingreep als deze?
Is het al aan te raden te spoelen?

Alvast bedankt
Nico
do, 05/20/2010 - 10:49 Permalink
Marjon1964

Goedenavond,

Helaas moet ik een kunstgebit boven.
Gisteren zijn de twee kiezen die naast de hoektand zitten, getrokken. De ene ging prima, de andere was afgebroken waardoor de tandarts niet echt grip kon krijgen. Maar hij is eruit. Er zitten hechtingen in.
Ik heb wel wat napijn, dat lijkt me niet meer dan normaal.
Maar wat ik me wel afvraag is het volgende.
De kiezen zijn linksboven getrokken en ik heb ook pijn in de linkeronderkaak.
Hoe kan dat?
wo, 10/20/2010 - 22:40 Permalink
yakouzie

Hoi vandaag is bij mij een kies getrokken en een hoektand die in de gehemelte zat,
Het gebeurde om 2 uur smidags en het is nu 23:00.
Ik gebruik brufen maar ik heb helemaal geen pijn :D komt dat later nog of mag ik van geluk spreken Dat het bloed het ergste is. De morfine is uitgewerkt.


Al dat getrok en gekraak tijdens de behandeling was eng maar als ik eraan terug denk was het wel een leuke ervaring Dat de een me neus beet pakt en de andere met de tand zit te treken
ma, 08/22/2011 - 23:09 Permalink
HillE19

Enkele dagen voordat de volledige kiespijn uitbrak had ik last van gespannen tandvlees. Geprobeerd met een zoutoplossing alles weer schoon te krijgen. Precies op een vrijdagavond heb ik kiespijn van de bovenste plank. De kies in de onderkaak, was pijnlijk en de zijkant van de kaakbeen en gaf een brandend gevoel. Heb daarna wat aspirine (500 mg) in genomen. De pijn werd in dat weekend erger. Ik stapte over op het maximale gebruik van Paracetamol en Coffeine. Zondag naar de spoedeisende tandarts geweest die mij penicilline aanbood. Heb ik toen niet opgehaald wegens de hoge weekend kosten. Maandag terug naar de eigen huisarts die mij adviseerde TMJ oefeningen te doen omdat mogelijk ik teveel knarste met mijn kaken. Advies opgevolgd, enkele uren daarna middernacht slaat de pijn genadeloos toe. Leek op een tornado dat was losgebarsten. Pijn liep vanaf het kaakbeen vanaf de gevoelige kies naar de achterste kies dat een wortelkanaalbehandeling heeft gehad door een Endodontoloog. En de pijn duurde maar. Ik probeerde door de drukpunten in mijn achterhoofd de pijn te verminderen maar het raasde door. En dat ging zo door een paar dagen. Uiteindelijk doorverwezen naar de kaakchirurg. Kies is verwijderd en dezelfde nacht nog steeds dezelfde pijn. Het gevoel van een klapperende zenuw. Via mijn huisarts is mij Naproxin voorgeschreven met maagbeschermers. Met het advies om in de avond 2x 500 mg Paracetamol toe te voegen. Eerste helft van de dag gaat het redelijk met de pijn maar in de nacht gaan alle remmen los. De pijn raast vanaf de plek van de verwijderde kies door naar achteren. Dendert en bonkt… en neemt de tijd om uit te rassen. Ik ben nu een week verder met dezelfde pijn maar met een kies minder. Wat is nu eigenlijk hier aan de hand?
za, 07/08/2023 - 13:54 Permalink
Tandarts_Richa…

Denk dat u gewoon te lang gewacht heeft en nu de naweeën ondervindt. Dure/gevoelige les maar bij klachten aan uw gebit raadpleeg de tandarts, niet de huisarts. Neem aan dat de tandarts bij de verwijzing een controle afspraak heeft gemaakt?.
za, 07/08/2023 - 14:43 Permalink