140 berichten / 0 nieuw
Pagina 1 van 14
de bibbers
saskia27
Offline
Laatst gezien: 10 jaar 1 maand geleden
Geregistreerd: 01/09/2006 - 14:36
door saskia27 wo, 08/02/2006 - 22:27
#1

Sad hhmmm morgen is het dan echt zo ver. de allereerste keer dat ik na 13 jaar voor het eerst weer de stoel in ga en dat er daadwerkelijk wat gaat gebeuren.
ik probeer er nu nog zo min mogelijk over na te denken, al lukt dat niet echt meer.
na vele gesprekken en een kennismaking met mijn nieuwe tandarts is het nu dan toch echt de bedoeling dat er wat gaat gebeuren. om half 2 moet ik er zijn maar ik wou nu op dit moment dat het al 3 uur was. dan was ik al weer thuis.
vanaf nu moet ik iedere week donderdagmiddag om half 2 daar zijn en heb ik een afspraak van een uur.
1 gerustelling is dat alles op mijn tempo gaat en op mijn manier, maar eerlijk...... zou ik niet weten hoe ik eraan moet beginnen.
ik hoop dat er iemand is die mij nog ff een hart onder de riem kan steken want geloof mij, ik kan het heel hard gebruiken op dit moment.
ik moest ff mijn ei kwijt hier en ik laat morgen wel weten hoe het me vergaan is.
ik hoop dat ik kan zeggen dat het me 100% is meegevallen
groetjes saskia

bange_mus
Offline
Laatst gezien: 12 jaar 4 maanden geleden
Geregistreerd: 06/12/2006 - 17:04
door bange_mus wo, 08/02/2006 - 22:31

Hoi Saskia,

Dapper van je dat je nu toch de stap hebt gezet. De meesten hier kunnen meepraten over te lang niet naar de TA te zijn geweest, daardoor een verwaarloosd gebit en op een gegeven moment heel wat uurtjes in de stoel om alles te restaureren. Maar 1 ding staat vast. Nu je dit hebt gedaan, kun je straks weer oprecht lachen en daarnaast heel erg trots zijn op jezelf. EN vergeet niet: moedig zijn heeft niets te maken met heldhafitig, maar juist met het onder ogen durven zien van je angst en ondanks de angst toch doorzetten! Het gaat je vast lukken. Heel veel sterkte morgen! :smt006

groetjes bange mus

angstige patient
Offline
Laatst gezien: 13 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 03/31/2005 - 15:35
door angstige patient wo, 08/02/2006 - 22:36

Saskia,

Ik vind het in elk geval enorm knap dat je de afspraak gemaakt hebt en dat je ervoor gaat. Je zegt al dat het in jouw tempo gaat en op jouw manier, dat kan helpen. Je staat er niet alleen voor, ook ik ben morgen aan de beurt (en ook net als jij de donderdag erop weer). Ik zal aan je denken. Je staat er niet alleen voor en ik vind het dapper dat je zo'n stap zet na nota bene 13 jaar!!

Ik wens je alle sterkte die je kan gebruiken; als het bij ons beide meevalt zouden we samen een feestje kunnen vieren.

Kop op en laat je hoofd niet hangen!

Isse
Offline
Laatst gezien: 13 jaar 8 maanden geleden
Geregistreerd: 08/01/2006 - 04:35
door Isse wo, 08/02/2006 - 22:36

Wat vind ik dit ontzettend stoer van je!!! Echt ik hoop dat ik ooit net zo ver kan komen als jij!!! Maar ook voel ik je bibbers.

Ik wens je heel veel succes en sterkte morgen! Laat ff wat van je horen!

Isse

bibbers
saskia27
Offline
Laatst gezien: 10 jaar 1 maand geleden
Geregistreerd: 01/09/2006 - 14:36
door saskia27 wo, 08/02/2006 - 22:51

dank jullie wel allemaal voor de fijne berichtjes.

ik ben nu inmiddels al sinds afgelopen oktober bezig met de tandarts maar dat waren alleen maar afspraken om te kijken wat er allemaal moet gebeuren en fotos maken en wachten tot de verzekering akkoord ging. loop bij het raboudziekenhuis in nijmegen bij het ctb. dus een angsttandarts. heb t nog een beetje gerekt maar nu is het dus zo ver.
iedereen zegt ook ik vind t zo stoer van je, maar zo stoer voel ik me op dit moment helemaal niet. ik ben 27 maar voel me net dat kleine meisje van 13 jaar terug wat zooo bang is dat ze alles en iedereen omverliep als het over de ta ging. heb vroeger alles al geprobeert voor de angst, een roesje algehele narcose maar niks hielp mij. ook nu had ik de optie algehele narcose maar ergens diep in mij kon ik nog relativeren dat als ik mezelf onde algehele narcose liet behandelen dat ik daarna nog niet wist hoe het daadwerkelijk was om door een tandarts behandelt te worden en heb er daarom om gekozen om het allemaal in de stoel te laten doen bij volle bewustzijn. als het dan nog niet gaat kan ik altijd nog onder narcosen das is ook als back-up aangevraagt bij de cz.
er moet heel veel gebeuren en een lange weg te gaan en ik zie er als een berg tegenop, maar ik hoop echt dat ik volgend jaar rond deze tijd weer een mooi gebit heb en dat ik mezelf een schouderklopje kan geven.

enne.... angestige patient, ik wens jou ook alle succes van de werled morgen, ik weet ook zeker dat ook jij t gaat redden en idd als we klaar zijn misschien kunnen we zeker wel een feessie bouwen.

angstige patient
Offline
Laatst gezien: 13 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 03/31/2005 - 15:35
door angstige patient wo, 08/02/2006 - 23:02

Saskia,

Je staat er niet alleen voor!! We zullen aan je denken, enne van dat feestje: we zullen het onthouden!

saskia27
Offline
Laatst gezien: 10 jaar 1 maand geleden
Geregistreerd: 01/09/2006 - 14:36
door saskia27 wo, 08/02/2006 - 23:04

oke dan we onthouden het zeker, alleen denk ik dat jij sneller een mooi gebit hebt als ik, gezien het feit dat jij binnen een week al aan de bak kan en ik er bijna al een jaar over doe

angstige patient
Offline
Laatst gezien: 13 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 03/31/2005 - 15:35
door angstige patient wo, 08/02/2006 - 23:13

Saskia,

Angst heeft niet per definitie iets te maken met de toestand van je gebit!

Ik heb me vaak schuldig gevoeld dat ik angst had met een redelijk goed gebit terwijl ik alle schrijnende gevallen hier op het forum las. Echter, er zijn mensen met een slecht gebit die alles durven en mensen met een goed gebit die niets durven. De laatste categorie komt vanzelf weer op het forum als mensen met een slecht gebit die niets durven.

Ik blijf het dapper vinden wat je doet, en al laat het feestje langer op zich wachten. Op het moment dat het zover is vieren we de overwinning op je angst!

Echt waar, ik zal morgen aan je denken!!

saskia27
Offline
Laatst gezien: 10 jaar 1 maand geleden
Geregistreerd: 01/09/2006 - 14:36
door saskia27 wo, 08/02/2006 - 23:17

oke dan ik denk ook aan jou hoe laat moet jij eigenlijk morgen?

enne, ff wat anders tussendoor, wat gaan we doen dan als we onze overwinning gaan vieren?

ibrilman
Offline
Laatst gezien: 8 jaar 6 maanden geleden
Geregistreerd: 05/18/2003 - 02:00
door ibrilman wo, 08/02/2006 - 23:23

Hoi Saskia,

ik wil je HEEL VEEL SUCCES wensen morgen!
Ik weet hoe je je voelt. Ik dacht ook altijd: ik wou dat het zo en zo laat was, dan was ik er weer van af. Ik ben zelf 10 jaar niet naar de tandarts geweest en sinds december ben ik geregeld behandeld bij een angsttandarts. Echt, als de begeleiding en het begrip er is, dan kun je het echt aan. De motivatie is er echt, dat blijkt heel duidelijk uit je verhaal. En dat is misschien wel het belangrijkste. Zo ging dat bij mij ook. Vooral in het begin was ik doodsbang (vooral van tevoren) maar dan hield ik mezelf elke keer voor: straks als ik hier weer weg ben is mijn gebit weer iets schoner/gezonder als hiervoor. Straks zal ik weer trots op mezelf zijn. Het ging zo goed bij de angsttandarts dat ik sinds eind mei weer naar een reguliere tandarts ga! Ook dat gaat goed, voor mijn doen. Mijn nieuwe tandarts is superaardig, en houdt alles goed in de gaten of het nog wel gaat en ze houdt zich aan stoptekens en zo.
Echt, je zult morgen ZO trots op jezelf zijn dat je bent gegaan! Dan kan je dag niet meer stuk, geloof me. Ik had een jaar geleden nog niet durven dromen dat ik alweer zover zou zijn als nu. Tuurlijk, de angst is nog niet volledig weg maar ik durf al wel te stellen dat ik al zo'n 75% overwonnen heb! Ik durf weer gewoon te lachen... ik heb zo lang met die angst geleefd (terwijl ik al een angststoornis heb) dat ik dagelijks nog het gevoel heb dat ik weer een stukje van mijn leven terug krijg. Klinkt misschien gek maar ik kan zelfs 'genieten' van het gevoel van een schoongepoetste mond en een frisse smaak...
Ik denk aan je, het gaat je lukken! HEEL VEEL SUCCES!
Zet hem op!

Ingrid

saskia27
Offline
Laatst gezien: 10 jaar 1 maand geleden
Geregistreerd: 01/09/2006 - 14:36
door saskia27 wo, 08/02/2006 - 23:30

dank je ingrid.

fijn voor jou zeg dat het allemaal zo goed gaat met je tanden en dat je je er ook zo sterk bij voelt.
misschien denk je nu dat ik niet zo moet zeuren maar hoeveel mensen in mijn omgeving en hier al tegen mij hebben gezegt dat ik het kan, dat ik stoer ben en dat iedereen zo trots op me is, ik weet het niet. zelf voel ik het namelijk helemaal niet zo en dat is het frustrerende ervan
ik zie er zooo tegen op dat kan ik haast niet vertellen. zit nu van de ellende maar snel nog een zak kroepoek naar binnen te werken hahaha want misschien kan ik dat morgen niet, weet ik veel.
dank je voor je lieve woorden, jij bent ook stoer en ben zeker ook trots op jou

Pagina 1 van 14