De begrijpende tandarts?

Author:
Adriaan8
Posted:
za, 01/14/2012 - 21:35
Hoeveel tandartsen zijn er die begrijpen dat je bang bent de controle over je angst tijdens de behandeling te verliezen? Door een aantal onderdelen van de behandeling te wijzigen, zoals het gebruik van cofferdam, kan men patienten gerust stellen. Misschien kan er vaker een pauze ingelast worden. Tuurlijk zijn er handelingen die achter elkaar door moeten gebeuren, maar een patient met angsten heeft ook een adempauze nodig.
Ik heb het idee dat veel tandartsen de patienten zo snel mogelijk behandelen om zelf tijd te besparen die weer niet op de rekening terug gevonden wordt.
Newtan

Je hebt helemaal gelijk, Adriaan.
Welkom in ons linkse Polderland.
Op zowat alles moest de laatste 25 jaren bezuinigd worden in de medische wereld.
Dan zie je nu het resultaat.
Gelukkig ben je daar sinds begin dit jaar van af.
Want je kunt gewoon met een tandarts afspreken dat je de extra tijd betaalt.
Vrije tarieven noemen ze dat. :D
zo, 01/15/2012 - 08:52 Permalink
mecánico para …

draai ik het eens om: jij hebt een probleem dat niet standaard is maar je wil wel de doorsnee prijs betalen. zo denken veel angstpatienten namelijk. Vergelijk het met een vliegreis.........jij wilt meer kilo's mee nemen dan is toegestaan voor het doorsnee tarief......dan betaal je bij. Niemand zeurde daar over. Nu met de vrije tarieven kan je die tijd, want dat is precies wat je zegt........tijd........die kan je dan bekostigen. Want jij wil dat. En dan hoor ik je al denken..........maar ik kan er niets aan doen dat ik bang ben......... nee, maar die tandarts ook niet, en zoals het heet, de gebruiker betaalt.
nb, die adem;pauze is het verlies niet overigens. bij angstpatienten is het niet komen opdagen om de meest lullige redenen de grootste verliespost van tijd.
zo, 01/15/2012 - 11:39 Permalink
Adriaan8

Ik heb geen moeite om extra te betalen voor extra's. Mijn idee is dat veel tandartsen het te druk hebben met hun schema dat ze daar niet van willen afwijken. En ik snap het ook wel, het is meer werk om voor iedere patient iets anders te moeten doen. Maar ze hebben wel met mensen met een angst te maken, en die angst moeten ze proberen weg te nemen. Tegen evt. extra kosten, dat kunnen ze natuurlijk duidelijk maken.
di, 01/17/2012 - 06:46 Permalink
mecánico para …

mijn tip is: vraag in je kennissen/vrienden kring eens of ze een tandarts hebben die lekker de tijd neemt of eentje die van stoel naar stoel rent. bij die eerste zou je kunnen vragen of je patient mag worden. nee heb je, ja kan je krijgen.
di, 01/17/2012 - 11:53 Permalink
toothje

Je kunt zoeken naar een speciale angsttandarts. En als je echt heel veel angst heb dan kun je zelfs naar bijzondere tandheelkunde in een ziekenhuis. Deze mensen zijn er totaal op gericht om mensen met angstklachten te behandelen en hebben er de tijd en middelen voor. Succes!
di, 01/17/2012 - 12:45 Permalink
mecánico para …

probleem is dat angsttandarts geen bestaande titel is en er ook een heleboel rare types rondlopen die van alles beloven maar geen ruk waarmaken van de hele angstbegeleiding. Kan je beter een normale, zich niet als zodanig profilerende tandarts hebben. Dat is mijn idee
di, 01/17/2012 - 15:32 Permalink
Newtan

En, met ervaring, ook mijn idee.
En volgens mij is zeker eenderde van de collega's best geneigd en in staat om een zeer angstige patient gewoon te behandelen.
Het kost wat tijd. Maar het is voor die lui gewoon een uitdaging om mensen weer in de 'normale' gang van zaken te leiden.
Hoewel je wel moet beseffen dat je echt nooit van die angst af komt.
di, 01/17/2012 - 20:10 Permalink
Adriaan8

Er zijn best wel veel angsttandartsen, maar die hebben bijna allemaal een wachtlijst van 4 maanden. Volgens kenissen is **** in Culemborg een hele aardige gewone tandarts, maar die had het ook al erg druk. Ik kan volgende week bij etp-Alkmaar terecht, eerst voor een intake gesprek. We zullen zien.
di, 01/17/2012 - 20:52 Permalink
Michelangelo

Het mooie is dat het juist wel mogelijk is om een goede angsttandarts te herkennen, er is zelfs een bestaande titel voor: nl. de Tandarts Angstbegeleiding. Deze mensen zijn gespecialiseerd in het behandelen van extreem angstige patiënten. Ze zijn geaccrediteerd volgens COBIJT en VBTGG en er speciaal voor opgeleid.

Michelangelo
za, 02/11/2012 - 00:35 Permalink
mecánico para …

wat had je nu willen zeggen want het ene staat niet los van het andere. de term angsttandarts bestaat niet? en als er geaccrediteerde opleidingen angstbegeleiding zijn met een tandarts-angstbegeleiding, dan het dat tandarts-angstbegeleiding, geen angst-tandarts. Gewoon termen NIET door elkaat gebruiken. En met name de kneuzen, gericht op snel gewin noemen zich angsttandarts en kloppen geld uit je zak en doen verder weinig opbouwends.
Mag je gerust naast je neer leggen, maar het is wel zo.


en Michelangelo........post gewoon op het forum ipv in mijn postbus a.u.b.
za, 02/11/2012 - 13:20 Permalink
Adriaan8

Geen ruzie jongens. Wat mij tegenstaat is dat er angsttandartsen zijn die niet de moeite nemen om je vertrouwen te winnen. Dat ben ik bij tcn in Alkmaar ook weer tegengekomen (etp is tcn). Zodra de verdoving erin zat werd er bijna niks vertelt en moest je maar wachten tot het klaar was. Morgen probeer ik het in Hattem. we zullen zien.
ma, 02/13/2012 - 23:27 Permalink
Adriaan8

De tandarts in Hattem was aangeraden, maar toen had ik al een afspraak in Alkmaar. Als het moet reis ik idd half Nederland door, maar ik denk dat ik in Hattem een begrijpende tandarts gevonden heb. Als je je niet op je gemak voelt bij een tandarts, dan is de behandeling ook niet fijn. En zeker niet als je angst hebt.
zo, 02/19/2012 - 16:12 Permalink