58 berichten / 0 nieuw
Pagina 1 van 6
Ben zo trots op mezelf
Chuck
Offline
Laatst gezien: 8 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 04/12/2011 - 16:43
door Chuck di, 04/12/2011 - 22:17
#1

Hallo mensen ik ben zo trots op mezelf Biggrin
Ik ben een jaar of 20 niet naar de tandarts geweest, de reden vroeger klappen gehad van de tandarts, en hij ging niet zacht te werk.
Al maanden lees ik mee op dit mooie, begrip volle forum, en heb me door jullie :smt003 , zonder dat ik nog inschreven was op dit forum, me toch over laten halen door jullie dus :smt003 , om naar de tandarts te gaan.
Ik heb vanmorgen de stoute schoenen aangetrokken en gebeld, bevend, stotteren, niet uit m,n woorden kunnen komen, en bijna huilend en al.
Ik stond gister op met een beetje opgezette wang, nog niet pijnlijk, maar bij een kies wel gevoelig, ik heb dit een dag aangekeken, en vanmorgen was het nog zo, dus ik dacht nu moet het gebeuren, stel niet uit maar bel, nouja bel :roll:
Ik heb direct aan de telefoniste uitgelegd dat ik erorme angst voor de tandarts had, en dat het telefoontje om naar hun te bellen me al heel bang maakte, laat staan de tandarts.
Ik heb eerst een heel gesprek gehad met de telefoniste over m,n angst en ze vertelde me dat ze super trots op me was dat ik belde, een hele lieve vrouw was het.
Ze zou een aantekening maken voor de tandarts, dat ik zo,n angst had, en dit echt een hele grote beangstigende stap voor me was om te komen.
Volgende stap jaja ik had gebeld, dat was niet het enige ik kon direct terecht, om half 11 al terwijl ik om half 9 belde.
Ik ben erheen gereden met angst, beven, trillen en ga zo maar door.
Ik stond voor de deur echt van, zal ik het nu doen, of niet, zal ik naar binnen gaan. Ik heb doorgezet oh oh mensen wat er allemaal door m,n koppie ging.
Dezelfde telefoniste die ik gesproken had, schreef me in en zei komt goed, wees niet bang, de tandarts en ass zijn ingelicht over je angst en je schaamte, ze zijn heel lief voor je.
De inschrijf formulieren heb ik dus ingevuld, en toen werd ik gehaald, ik leek wel een milkshake machine zo trilde ik.
Er is eerst een foto gemaakt en daarna dus naar de tandarts, ik wederom uitgelegd ik durf mijn mond niet open te doen uit schaamte. De tandarts en ass waren zo lief, ze hebben me echt overgehaald, en ze waren super lief en meelevend.
Wat is er nu gebeurd, de tandarts, heeft mijn gebit nagekeken, alleen gekeken, en ik heb nu een antibiotica kuur gekregen voor de onsteking bij m,n kies.
Volgende week dinsdag gaat de kies eruit, ik heb gelukkig er nog geen pijn aan, de wang is dik en ik ben wat gammel en koortsig ervan.
De week erop staat er ook al een afspraak om m,n gebit eerst schoon te maken om te kijken wat er aan te doen is.
De ass was er bij voor de volgende afspraken, en bleef me nog steeds op m,n gemak stellen. De telefoniste zei, zo heb je ook je agenda bij je, ik moest eigenlijk wel lachen en zei wie A zegt moet nu ook B zeggen, super knap vonden ze dat, uhhhhhhhhhhh ik ook hoor :oops:
Lieve lieve mensen, ik ben zo blij en super trots dat ik de stap gezet heb, er is een pak van m,n hart gevallen, het eerste bezoek heb ik gehad, de deuren ben ik door gegaan, de drempel ben ik over gegaan, in de stoel heb ik gezeten. Lieve mensen jullie weten niet hoe trots ik op mezelf ben. Volgende week het vervolg bij de tandarts, die ook zelf zei, ik ben trots op je, dit gaf me even tranen in m,n ogen.
Ik wilde dit even met jullie delen Biggrin .

Groetjes een trotse Chuck Biggrin

Re: Ben zo trots op mezelf
Snowman
Offline
Laatst gezien: 8 jaar 7 maanden geleden
Geregistreerd: 11/29/2010 - 21:43
door Snowman di, 04/12/2011 - 22:30

Wat super van je dat je een afspraak hebt gemaakt en helemaal super
dat je zo snel terecht kon, zodat je er niet dagen tegenaan hoeft te kijken.

Re: Ben zo trots op mezelf
Chuck
Offline
Laatst gezien: 8 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 04/12/2011 - 16:43
door Chuck di, 04/12/2011 - 22:37

Biggrin Thanx Snowman, het viel niet mee hoor de stap echt te zetten.
Ik heb er jaren en jaren tegen aan zitten hikken, tot ik dit mooie lieve forum ontdekte. Jullie hebben me over de streep getrokken :smt003 . Yup het was ook heel mooi dat ik direct kon komen, maar ook eng hoor :oops: Het ging ineens zo snel :oops: . Maar Snowman ik ben zo blij dat ik de stap heb gezet, echt heel, heel blij Biggrin
Dank voor je lieve berichtje Snowman :smt003

Groetjes Chuck

Re: Ben zo trots op mezelf
Workie
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 4 maanden geleden
Geregistreerd: 01/20/2011 - 21:59
door Workie di, 04/12/2011 - 22:41

Super knap en een voorbeeld voor vele die nog tegen die drempel op zien. Wink
Daar mag je best trots op zijn en als alles op regel is en alles is gedaan wat gedaan moet worden, dan gewoon lekker op tijd naar de controles gaan.
Tandarts bezoek hoeft overigens geen hobby te worden hoor, je bent zo enthousiast :smt003

Re: Ben zo trots op mezelf
Chuck
Offline
Laatst gezien: 8 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 04/12/2011 - 16:43
door Chuck di, 04/12/2011 - 22:59

:smt003 Haha Workie enthousiast, nouuuuuuuuuu dat nog net niet :smt003 Het is de blijheid die nu overheerst, dat ik de schaamte overwonnen heb, dat ik trots op mezelf ben, dat ik de stap heb gezet. En ik blijf erbij jullie hebben me geholpen ermee Wink , jaja zonder dat jullie het wisten Biggrin .
Een voorbeeld voor andere, zou kunnen ja, ik hoop het echt, het is een enorme drempel, maar als je over die drempel bent, valt er zo,n last van je schouders af, maar voordat je die stap zet, dat is het.
Als je die stap hebt gezet, echt lieve mensen dan zijn jullie zo trots op jezelf, net al ik nu.
Ik hoop dan ook dat de mensen die net als ik hebben gezeten iets aan dit schrijven, dit stukje kunnen hebben Wink en denken, ja nu zet ik ook die beangstigende stap.

Dank je Workie voor je lieve woorden :smt003

Groetjes Chuck

Re: Ben zo trots op mezelf
Paramedic
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 4 maanden geleden
Geregistreerd: 12/04/2010 - 22:21
door Paramedic di, 04/12/2011 - 23:46

:smt023 :smt023 :smt023

Re: Ben zo trots op mezelf
scaredycat
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 3 maanden geleden
Geregistreerd: 04/13/2004 - 02:00
door scaredycat wo, 04/13/2011 - 00:42

Hey Chuck,

Ook van mij complimenten en felicitaties!

En ik weet wel degelijk hoe trots je op jezelf kunt zijn:
dat was ik ook de eerste keer dat ik weer ging! Lekker hè?

En helemaal geweldig dat je je volgende afspraak ook al gemaakt hebt!

Re: Ben zo trots op mezelf
wilria
Offline
Laatst gezien: 8 jaar 7 maanden geleden
Geregistreerd: 09/26/2010 - 00:40
door wilria wo, 04/13/2011 - 01:28

hoi chuck

wat geweldig dat je die stap hebt gezet en fijn dat je meteen terecht kon zodat je niet al te lang hoefde te stressen.

hoop dat er mensen zijn die jouw verhaal lezen en hierdoor ook die stap durven te zetten

Re: Ben zo trots op mezelf
Wizzy
Offline
Laatst gezien: 9 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 03/16/2011 - 12:20
door Wizzy wo, 04/13/2011 - 05:50

Hey Chuck,

Super! weet hoe het voelt...zelf ook de stap gezet na 10 jaar.

Wees trots op jezelf! Je hebt mooi (een van) je grootste angst(en) overwonnen!

Wizz. Lol

Re: Ben zo trots op mezelf
Lyah
Offline
Laatst gezien: 9 jaar 7 maanden geleden
Geregistreerd: 04/05/2011 - 15:54
door Lyah wo, 04/13/2011 - 10:14

Hey Chuck,

Heel erg goed van je! Je mag zeker trots zijn op jezelf!!!

Dank je voor het opschrijven van je verhaal, ik moets straks voor mijn 1e behandeling naar de tandarts en ik kijk daar behoorlijk tegenop maar door jouw enthousiaste verhaal is het een heel stuk makkelijker geworden.

Probeer dit gevoel zo lang mogenlijk vast te houden he?

Re: Ben zo trots op mezelf
Chuck
Offline
Laatst gezien: 8 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 04/12/2011 - 16:43
door Chuck wo, 04/13/2011 - 10:15

Hallo lieve forumleden :smt006 en de gasten die meelezen Wink , net zoals ik een poos heb gedaan :smt006

@ Paramedic dank je met de mooie duimpjes ophoog, het is ook toppie wat ik gister heb gedaan.

@ scaredycat dank je voor de felicitatie,s en complimenten Biggrin . Trots ben je zeker als je bent geweest. Het was de angst, en helemaal de schaamte, het is een combinatie van verschillende factoren, waardoor je die stap niet durft te zetten, maar nu ik heb hem gezet, kan ik alleen maar zeggen jippie wat ben ik blij.

@ wilria het ging zeker snel, half 9 bellen en half 11 kunnen komen. Ik kon ook om 16.00 uur maar dacht nope :smt009 , niet doen :smt009 Chuck gelijk gaan, nu je eenmaal gebeld hebt, doorzetten nu dacht ik, je stelt het al zo,n 20 jaar uit.

@ Wizzy Het voelt reuze goed dat ik door heb gezet, en het was niet alleen de angst maar ook zeker de schaamte, mijn gebit ziet er nogal niet uit. Maar stap 1 is gezet i,m happy Biggrin

Lieve meelezers Wink en angstige forumleden Biggrin

Zoals jullie hebben kunnen lezen ik heb doorgezet gister, viel het mee het bellen, dus ook daadwerkelijk bellen bedoel ik hiermee :smt009 , nee verre van dat, je zit te trillen, bijna te huilen en ga zo maar door, je schaamte etc. Voordat je de telefoon pakt, heb je de telefoon in voorgaande jaren, maanden, weken, dagen, uren, al vele malen weer weg gelegd. Lieve mensen, ik weet ook als geen ander die in dezelfde situatie zitten hoe een hoge drempel het is. Het is de angst, het bang zijn, de schaamte en ga zo maar door.
Ben ik er nu :smt009 nee nog lang niet, ik begin pas, maar de 1e afspraak om die te overwinnen, lijkt op een nieuwe fase in je leven.
Mensen die niet bang of angstig zijn, of geen schaamte hebben denken misschien waar gaat dit over, ga gewoon, maar :smt009 als je zolang niet naar de tandarts bent geweest om welke reden dan ook, is het voor vele angstige, en zich schamende mensen of welke reden dan ook een hele stap, om zoiezo al te gaan bellen, laat staan de praktijk binnengaan en je mond opendoen.
Er staan nu voor mij al 2 afspraken gepland na gister, en er zullen er nog meerdere volgen, de schaamte ben ik kwijt, de tandarts heeft de ravage gezien, de tandarts weet nu de volgende keer wat ze ziet, en dat is de grote hele grote stap die je moet overwinnen, om een nieuwe start in je leven te maken. Je zult je net als ik zooooooooo trots voelen, en nee, ik was ook bang, had angst, had veel heel veel schaamte, maar ik ben nu zo blij dat ik gister daadweerkelijk de echte stap heb gezet.
Afspraak 1 gaat alleen de kies waar de onsteking zit eruit, volgende week dus. De ravage van m,n gebit gaat aan gewerkt worden, en we zien bij afspraak 2 wat er nog aan te doen is, en is er niets meer aan te doen, zijn er nog andere mogelijkheden maar durf ik straks wel weer te lachen, te leven.
Afspraak 1 gaat alleen de kies waar de onsteking zit eruit
Dus lieve forumleden en meelezers, zoals ook ik eerst een hele poos heb gedaan, ik hoop echt, dat de mensen die in dezelfde situatie als ik hebben gezeten, ook die stap gaan en durven maken. Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik trots op mezelf, ik ben blij dat ik heb doorgezet.
Lieve meelezers op dit mooie forum jaja Wink en forumleden die nog niet durven vanwege de angst, schaamte of welke reden dan ook, bedenk als je bent geweest, er begint als je weer buiten de praktijk staat een complete nieuwe mooie fase in je leven die je overwonnen hebt.

Ik hoop echt dat er meerdere meelezers of mensen van dit mooie forum wat aan m,n stukje hebben, dat het ook mee kan vallen, ik had ook m,n schaamte, angst etc etc, maar als je geweest ben lieve meelezers en forumleden ben je zoooooooooooo ontzettend trots op jezelf.

Geef als je belt naar de tandarts alsjeblieft direct door, waarom je zolang niet bent geweest, dat je angsten hebt, dat je schaamte hebt etc etc.

Ik heb er gister 2 gebeld, de ene voelde niet zo goed, de 2e die ik heb gebeld voelde goed en had begrip voor m,n situatie.
Was en is het een angst tandartsen praktijk waar ik nu ben, nee, een gewone praktijk, maar zo meelevend en me opvangen vanwege m,n angst en schaamte etc. Ze wisten waar ze aan toe waren toen ik kwam, en dat, door gelijk al heel eerlijk te zijn over je gevoelens die je met je meedraagt om naar de tandarts te gaan, door die direct uit te spreken, daar kom je verder mee, jaja ik weet het ik spreek nu ook achteraf :oops: maar ben echt blij dat ik dit alles heb gedaan.
Ik hoop dat vele, of meerdere me nu gaan volgen om de stap te zetten, er is moed voor nodig, ik weet het lieve mensen, maar als je die stap hebt gezet, ben je zoooooooooooooo trots, en denk je, vanaf vandaag begint er een nieuwe fasee qua m,n gebit in m,n leven.

Met een lieve groet Chuck

Groetjes Chuck

Pagina 1 van 6