Denk na voordat u iets plaatst

Author:
Lieneke
Posted:
vr, 12/12/2014 - 11:29
Wij krijgen regelmatig het verzoek om berichten en/of foto's te verwijderen. Wij roepen u op om eerst goed na te denken of u uw persoonlijke foto's plaatst want iedereen kan ze zien. Denk aan uw taal; wij maken helaas niet zelden mee dat we in een discussie verzanden. Mocht u woorden hebben gebruikt waar u later spijt van heeft gekregen en ze liever verwijderd ziet, dan wijzen wij u op uw eigen verantwoordelijkheid. Wij willen niet verzanden in een 'dat heb ik niet gezegd'. Sommige berichten worden tijdens rechtszaken gebruikt. Daarom worden onze antwoorden maar ook uw reacties doorgaans niet verwijderd. Ze worden dan als bewijs aangedragen.
Klaasbrand

Ik heb sinds kort een frame op de onderkaak! Over de aanpassing ben ik prima tevreden. Maar tijdens het kauwen bijt ik nogal eens op mijn tong of in mijn wangen. Ik kauw dus nu met veel concentratie maar het lukt mij (nog) niet om zonder op mijn tong of in mijn wangen te bijten. Heeft iemand hier ervaring mee en gaat het kauwen over een tijdje weer zonder beten in de wang en op mijn tong?
Groet Klaas
do, 11/10/2016 - 22:02 Permalink
bvb1992

Goede dag,

Een vraag hier al mee naar de huisarts geweest maar ben daar niets wijzer geworden. Nu zoon 3a4 weken last van de zijkant van mijn tong zowel links als rechts het ziet eruit als rode puntjes zit voornamelijk aan de voorzijde van de tongrand vergrote papillen of? Ben zwanger 37 weken en heb daarvoor geen problemen gehad met mijn mond wel laatst ook zoon 4 weken geleden een boven kies moeten laten trekken. Kan dit ermee te maken hebben of wat zou de bultjes aan de zijkant van mijn tong kunnen verklaren? Tongrand is ook ligt gevoelig. (Fotos toegevoegd)

Alvast dank voor uw antwoord
Mvg
do, 05/24/2018 - 09:48 Permalink
Behandeling

Beste Lieneke,
Aangezien ik u niet persoonlijk kan bereiken via een persoonlijk bericht, zou ik u op deze wijze iets willen vragen.
Ik zou graag dit bericht van mij wensen te verwijderen, aangezien het mij niet veel opleverde, maar toch de tanden en deel gezicht van mijn zoon erop staan.
Is dat mogelijk?
alvast mijn dank.

https://www.tandarts.nl/forum/tandheelkunde/orthodontie/twijfel-over-we…
vr, 04/29/2022 - 15:47 Permalink
charmayne

Hallo, ik ben opzoek naar de beheerder van dit forum.
Ik had een account aangemaakt waarbij stond dat mijn email adres niet openbaar gemaakt zou worden. Maar nu is dit opeens me gebruikersnaam??? Kan iemand me helpen. Ik krijg hele vervelende E-mails toegestuurd!
Zou mijn profiel en of berichten verwijders kunnen worden asjeblieft?
wo, 08/31/2022 - 16:23 Permalink
shauniwillem

Hoi iedereen

Er is nu al twee jaar een rechtszaak bezig wegens implantaten die foutief zijn geplaatst op het kaakbeen.
Voor deze procedure dien ik nog twee specialisten te bezoeken voor bijkomende bewijslast tegen de desbetreffende tandarts.
Zijn jullie in weet welke zouden willen meewerken? Vele wensen helaas niet mee te werken omdat hun naam dan in het verslag van de rechtbank vermeld staat, wat heel vervelend is om nog iemand te vinden...

Alvast bedankt
wo, 12/14/2022 - 15:20 Permalink
KeesW

Hoi,
Ik heb momenteel beetje vage kiespijn die kwam op zetten na dat ik een slok Malibu cola nam.
Bij thuis komst gelijk met mondwater gespoeld en tanden gepoetst en 2 paracetamol in genomen. Nu lig ik te hopen dat de pijn weg gaat en denk ik ook na over mijn gebit. Ik heb best wel een zwak gebit al van kinds af aan. Ik kreeg altijd op mijn kop van de tandarst als ik weer een gaatje had. Hij zei dat ik te veel snoepte terwijl ik dat niet deed. Ik ben toen ruim 5 jaar weg gebleven en daarna een andere tandarst gehad die elke keer wat anders zei. Dan weer 3 gaatjes en dan ineens (in 3 maanden tijd, lijkt me stug) 6 gaatjes. Daar ben ik ook weg gegaan. Nu heb ik al 3 jaar een fijne tandarst en die heb al een hoop hersteld heeft. Maar wat mij op valt: in de tijd dat ik geen tandarst had, had ik geen last of pijn aan mijn gebit. En sinds dat ik ga heb ik soms last, en vele gaatjes gevuld, 4 wortelkanaalbehandeling gehad, 4 verstandskiezen getrokken. En een kies waar nu vullen grotendeels zit maar een kroon op moet.

Heeft iemand ook dat idee dat de pijn meer is met tandarst bezoeken, dan zonder?

En voor de tandartsen hierop: klopt het uit mijn verhaal (van wat u leest) dat ik een zwak gebit heb en steeds gewoon weg pech heb?

Ik poetst 2x per dag en snoep nauwelijks en drink met een rietje.
Bedankt voor u tijd.
zo, 01/01/2023 - 02:44 Permalink
Tandarts_Richa…

U kunt soms jaren lang met een versleten knie rondlopen en geen last hebben. Na een operatie heeft u dan ook tijd nodig om te herstellen. Zo ook uw gebit. U heeft een tandarts gevonden die alles opknapt. Soms heel diepe vullingen. Bij een diepe vulling wordt vanuit de zenuw kamer nieuw tandbeen gevormd dat soms maanden jaren kan duren voordat een bepaald dikte bereikt wordt. Die dikte vormt de isolatie laag voor invloeden v buiten,,,,koud/warm. Uw gebit heeft tijd nodig om te herstellen v die operaties. ook een wkb kan mislukken vandaar controle x-foto na een jaar.etc etc. De aanleg voor de schade heeft u vroeger al gedaan. Het kan zijn dat u nu zich braaf houdt maar "het zaadje voor de boom" is al geplant. Neem de tijd samen om uw gebit helemaal te herstellen, maak een planning voor de komende jaren, ook betreffende prijziger voorziening als bijv. een kroon. Weet u dat de PH waarde v Cola 2.7 is... en wat de gevolgen bij meer gebruik v dergelijke zaken kan zijn..... Bij aanhoudende klachten uw tandarts raadplegen. Negeer de waarschuwing tekenen niet. Geef de tandarts niet de schuld v uw pijn, dat zijn de gevolgen voor herstel v e operatie aan uw tanden/kiezen, veroorzaakt door uw verleden.
zo, 01/01/2023 - 15:17 Permalink
Ashklink

Hallo,
Vandaag röntgenfoto gemaakt bij tandarts.
Op de foto was een soort waas bij de kaak aan een kant, tandarts kon dit niet verklaren. Hij wist niet zeker of het wel iets was, kon ook aan foto liggen. Maar wilde me toch naar kaak chirurg doorsturen.
Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?
do, 02/23/2023 - 04:52 Permalink