Mogelijke condilaire hyperplasie

Author:
Celine-B
Posted:
vr, 02/24/2023 - 22:12
Goedenavond,

Ik ben een 26 jarige vrouw en heb al jaren last van een erg scheve kaak (zie foto).

Nu heb ik dit eenmaal eerder aangekaart bij de tandarts en toen werd dit weggewuifd en voelde ik me niet serieus genomen. Ik heb ook al jaren kaakklachten die worden veroorzaakt door TMD (door kaakklemmen).

Nu kwam ik toevallig op dit forum de term Condilaire Hyperplasie tegen en ik ben ervan overtuigd dat er bij mij sprake van deze aandoening is.

Nu vroeg ik mij af wat behandelingen hiervoor zijn en hoe ik dit ter sprake breng bij mijn tandarts? Verder ook hoe ik een verwijzing regel en of dit dat een verwijzing naar een kaakspecialist zal moeten zijn?

Ik heb zelf proberen te googlen maar omdat dit best een zeldzame aandoening blijkt te zijn werd ik hier niet veel wijzer van, vandaar dat ik vraag om jullie expertise.

Hiernaast zou ik ook graag willen weten of behandelingen hiervoor onder de basisverzekering vallen?

Het is voor mij al heel fijn om een naam te vinden voor iets waar ik al jaren erg veel onzekerheid door heb en dit forum heeft mij al wat hoop gegeven dat ik hier in de toekomst een behandeling voor kan vinden. Alvast bedankt.
Attach
Tandarts_Richa…

Ik zou een verwijzing naar de kaakchirurg vragen. De KC valt onder bepaalde voorwaarden onder de basis verzekering. Ik vind dat u een mooi glimlach heeft...weliswaar lijkt het een beetje scheef maar dat kan ook optisch versterkt worden door de stand v uw lippen. Zou de snijvlak willen beoordelen t o v de lijn tussen uw ogen. Besef wel dat een verandering ook kan betekenen een verandering v uw profiel... dit is voor u kenmerkend en maakt u speciaal mooi. Het hoeft niet standaard te zijn ...misschien herkent u uzelf dan niet meer terug. Maar bespreek het met de KC.
vr, 02/24/2023 - 22:45 Permalink