Gebitstraject

Author:
digna1974
Posted:
zo, 05/21/2023 - 01:37
Hoi daar ben ik weer .Ik ben nu 5 weken verder.de wonden zijn goed dicht.de prothese houd ik nu de hele dag in.ik moet wel plakken.ik plak 2 maal daags. Anders zit ie los.opvullen gaat nog niet kaak slinkt nog. ook is het nog niet gevoelloos.de kraters trekken nog behoorlijk. Slik nog 2 maal daags pijnstilling. eten gaat wel iets beter.wel alleen zachte dingen.er is gelukkig keuze genoeg.
Me tandvlees bij implantaat in de bovenkaak gaat ook beter .heb aan 1 kant geen last meer.bloedt ook niet meer.aan de andere kant bloedt het nog wel iets maar wordt steeds minder.ik spoel 4 maal daags met perio aid. 2 maal daags poets ik me tandvlees elektrisch..spuit de Steg schoon.maak de protheses goed schoon.
heb wel terug getrokken tand vlees bij implantaat. Maar implantaat zit goed vast. Had vroeg Er met eigen gebit dat ook op sommige plaatsen terug getrokken tand vlees .me tandvlees is niet meer donkerrood.is nu weer roze.
digna1974

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

hoi , het ging goed hoor, was goed ontspannen omdat ik oxazepam had ingenomen.
ik had nog een andere vraag weet niet of jij dat weet.
hoe werkt dat met een machtiging voor een prothese en steg bij de ziekenfondsverzekering. wordt zoiets altijd goed gekeurd, me bovenkaak was
snel goedgekeurd, van de onderkaak heb ik nog niks gehoord. behalve dat een tandarts het daar in behandeling heeft.
waar kijken ze naar voor de beoordeling.
vr, 09/22/2023 - 13:29 Permalink
Tandarts_Richa…

Ze kijken naar de hoeveelheid bot ( bot dikte) dat nog over is. Dus meestal wordt pas goedgekeurd als na jaren bot tot een bepaalde dikte is geslonken. Zonder machtiging geen vergoeding. Dan zelf betalen.
vr, 09/22/2023 - 22:22 Permalink
digna1974

merk het wel .heb er wel rekening mee gehouden voor het geval er geen machtiging komt. ik heb vandaag afspraak 3 gehad proefmodel passen. de beet was nog niet helemaal goed, heb nog 2 afspraken 19 okt dan weer proefmodel passen, en 2 november wordt de steg geplaatst en is de prothese klaar
do, 09/28/2023 - 21:19 Permalink
digna1974

Hallo.kwa machtiging onderkaak.het is weer terug gestuurd naar de tandarts. Omdat een machtiging op 4 implantaten voor onderkaak ze niet doen.tandarts moet nu een nieuwe machtiging insturen voor 2 implantaten. Zal dus een deel zelf moeten betalen. Maar had daar al rekening mee gehouden. Kan nog wel deel dan weer aftrekken van de belasting.ben blij dat ik het zelf kan betalen. Verzekeringen worden steeds strenger.
ma, 10/16/2023 - 14:43 Permalink
Tandarts_Richa…

Hier waarschuw ik voor. Het is niet met zekerheid te zeggen dat een machtiging goedgekeurd wordt. Zo niet kan je zelf betalen of modderen met een los gebit. Bedankt dat u dit meedeelt. Een steg op twee implantaten is een prima oplossing.
ma, 10/16/2023 - 23:49 Permalink
digna1974

Er is een nieuwe machtiging aangevraagd voor een prothese en een steg op 2 implantaten .aangezien ik 4 implantaten heb.zal ik hoe dan ook een deel of alles als niet vergoed zelf moeten betalen. Had er voor de zekerheid rekening mee gehouden. Maar als je het niet allemaal zelf kan betalen. Is het idd handig om van tevoren te informeren bij de verzekering
di, 10/17/2023 - 01:09 Permalink
digna1974

Ik heb een goedkeuring gekregen van de verzekering voor prothese En Steg op 2 implantaten. Ik heb 600 betaald aan tandarts omdat ik een steg op 4 implantaten krijg. En zal nog een eigen bijdrage moeten betalen aan me verzekering. Maar ik heb het er voor over.vandaag heb ik weer het Proef model gepast. Nu was de beet wel goed. Volgende week donderdag weer naar de tandarts.dan wordt de Steg geplaatst en definitieve prothese.
Ik heb er geen spijt van. Heb straks een goed gebit. Wat goed vast zit en waar ik goed mee kan eten.
vr, 10/20/2023 - 01:28 Permalink
digna1974

Ik blijf even goed nog op controle komen.omdat ik nu boven en onder implantaten heb.en heb diabetes. Ja het vergt wat meer onderhoud dan met een gewone prothese. Je moet het goed schoon houden.anders kan je ontstekingen krijgen.ik reinig me gebit 4 keer per dag
vr, 10/20/2023 - 01:32 Permalink
Tandarts_Richa…

Waarom 4 implantaten bij u als twee in de meeste gevallen voldoende zijn. Ik laat nooit 4 plaatsen. Wat is er bij u anders. Vergeet niet regelmatig een x-foto te laten maken om het botniveau bij de implantaten te laten nakijken omdat bij u de implantaten wel snel geplaatst zijn.
vr, 10/20/2023 - 12:09 Permalink
digna1974

krijg de prothese er nu makkelijk en snel uit. is ff oefenen en handigheid erin krijgen. verder ben ik zeer tevreden. ik heb dit liever dan een gewoon kunstgebit, dit zit goed vast en kan er goed mee eten.ok het is duurder dan een gewoon kunstgebit, maar je heb er veel meer voordeel en gemak van
di, 10/31/2023 - 13:34 Permalink
wegaanervoor

Wat fijn dat het goed gaat! Hou je positiviteit vast. Wat een rare opmerkingen van een zgn tandarts. Blij dat ik niet met een stuk plastic in de mond rond loop. Vreselijk. Men komt hier voor steun, maar alleen maar negativiteit. Er zijn ook mensen die heel blij zijn met een stuk plastic.
do, 11/02/2023 - 08:06 Permalink
Tandarts_Richa…

Gelukkig zijn er mensen die blij zijn om geholpen te worden met hun handicap door middel v e prothese v plastic. En neen deze zgn tandarts heeft niet alle wijsheid in pacht alleen 41 jaar ervaring in het helpen v mensen met een dergelijk handicap. Men komt hier niet alleen voor steun maar ook om raad. Helaas wordt raad niet altijd geapprecieerd, omdat het niet is wat men graag wil horen.
vr, 11/03/2023 - 11:20 Permalink