Verstandskiezen kaakchirug

Author:
Maaike98
Posted:
za, 09/16/2023 - 13:33
Hoi allemaal,
Ik heb een vraag over verstand kiezen trekken bij de kaak chirurg.
Afgelopen donderdag mocht ik weer voor controle naar de tandarts. Na dat mijn gebit weer goed bekeken was, kwam de gevreesde onderwerp.. Mijn verstandskiezen. Ik ben inmiddels 25 en in januari 26. Mijn verstand kiezen hebben nog niet echt haast om door te komen. Mijn tandarts heeft toen een overzicht foto gemaakt en hierop is duidelijk te zien dat vooral de verstandskiezen onderin niet recht doorkomen. Vooral aan de rechterkant ligt de kies lekker eigenwijs in mijn kaak. De doorverwijzing naar de kaak chirurg is dus binnen. Voor mij gaat dit de eerste grote behandeling aan mijn gebit worden. Nog nooit verdoving gehad en al helemaal nooit iets hoeven laten trekken. Ik heb een aantal vragen om de onrust in mijn hoofd hopelijk wat te stillen.
1. Hoe kom ik er achter hoe lang de wachttijd voor de kaak chirurg is? Kan ik hiervoor een mail sturen naar de kaak chirurg? Krijg ik vlak voor de behandeling een brief met een datum of kan ik dit ruim voor de tijd verwachten?

2. Omdat vooral de kiezen onderin eruit moeten, gebeurt dit dan in dezelfde afspraak? Of is het niet verstandig om beide kanten van de onderkaak te verdoven en moet er dus een tweede afspraak komen?

3, is het verstandig om zelf terug naar huis te rijden naar de behandeling of kan ik beter vervoer regelen?

4. Ik vind het echt dood eng, heeft het nog voordelen om dit bekend te maken voor de behandeling?

5. Tips voor de behandeling (alvast paracetamol nemen of juist niet? En tips na de behandeling?

Alvast bedankt!
Groetjes Maaike
Tandarts_Richa…

-Wachttijd is bij ieder KC anders. Door te informeren hoort u hoe lang...
-Dat hangt v d KC af
-Meestal gebeurt dit onder lokale verdoving dus dan kan nadat u bent bijgekomen v d spanning naar huis gereden worden anders verstandig u te laten rijden.
-Niemand vindt het leuk, en achteraf valt het vaak mee, maar het kan geen kwaad dit te vermelden. Helaas krijgt niet ieder KC de tijd om uitgebreid gerust te stellen, veel te druk schema. Meestal valt het mee kan ik u zeggen. Ik heb niets gevoeld toen de verdoving goed zat en geen naweeën gehad.
za, 09/16/2023 - 14:28 Permalink
Tandarts_Richa…

5, voor niet zenuwachtig zijn, heeft geen zin moet toch gebeuren, paracetamol vlak voor de behandeling heeft meestal alleen nut voor de gevoeligheid na behandeling. Verdoving zorgt dat geen pijn voelt. U voelt alleen dat KC bezig is., na behandeling aanwijzing KC volgen.
za, 09/16/2023 - 14:31 Permalink
vV

meestal wordt links en rechts in aparte afspraken gedaan. Voor iemand die het heel erg eng vindt kan soms onder narcose/dagopname behandeld worden.
Let wel even op wanneer er in 2 zittingen behandeld wordt dat deze zittingen in 1 kalenderjaar vallen, ivm eigen risico.
zo, 09/17/2023 - 18:23 Permalink