ontzenuwde kies en anders aanvoelen?

Author:
1957
Posted:
do, 01/19/2023 - 19:35
In 2017 heb ik een WKB gehad vanwege een wortelpuntontsteking en sindsdien voelt de kies heel raar met tandenpoetsen. Ik dacht dat de WKB niet goed was gegaan maar er zijn een paar keer foto's gemaakt en alles was goed. 2 of 3 jaar geleden heb ik opnieuw een WKB gehad aan de andere kant en ook deze kies voelt raar met tandenpoetsen. Eigenlijk hetzelfde als de 1ste WKB. Ik poets electrisch en steeds als ik poets voel ik dat die kies anders is en dat voelt een beetje naar. Ik vraag me af of dat normaal is en waardoor? Zijn er meer mensen die dat hebben?
1957

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Ik heb altijd het idee gehad dat de ontsteking (links boven kleine kies) niet weg was en als ik met de vinger/nagel tegen de kies kwam dan voelde dat ook raar. De tandarts heeft meerdere foto's gemaakt en het zag er allemaal heel netjes uit. Met de 2de WKB heb ik ook dat gevoel. Ik lijk het tandenpoetsen diep in de kaak te voelen. Op de foto was destijds geen zwarting te zien, dus dat brengt mij ook aan het twijfelen. Er is steeds gezegd dat het lichaam de ontsteking zelf op moet lossen, maar misschien gebeurt dat niet?
vr, 01/20/2023 - 10:10 Permalink
1957

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Nou het probleem is opgelost. Er brak een stuk kies(25) af en na een bezoek bij de tandarts blijkt er dus een ontsteking te zitten onder de WKB kies, die waarschijnlijk nooit weg is geweest. Hij wordt binnenkort getrokken. Door de stress ben ik vergeten om te vragen of ik geen antibiotica moet slikken voordat hij getrokken wordt?
zo, 01/22/2023 - 12:19 Permalink
Tandarts_Richa…

AB kuur hoeft meestal niet. Als een wKB gedaan wordt, wordt de kies broos, waardoor knobbels vaak breken..Afhankelijk v hoe een knobbel breekt kan vaak na een herbehandeling wkb alsnog een kroon. Vandaar dat ik vaak een kroon adviseer. Meestal na 6-12 maanden na wkb en een controle x-foto, omdat een wkb ook kan mislukken. Als een kies getrokken wordt adviseer ik het te vervangen en niet te wachten totdat pas klachten ontstaan. Tanden en kiezen schuiven als steun verstoord wordt.
zo, 01/22/2023 - 15:54 Permalink
1957

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Op de foto is dus een ontsteking te zien onder de WKB kies en die is waarschijnlijk nooit helemaal weggeweest. Er zat toen een een hele bult op de rand tandvlees wang. Destijds zei de tandarts dat mijn lichaam de resten van de ontsteking moest opruimen. Dat is dus blijkbaar niet gebeurd. Als de kies wordt getrokken, gaat die ontsteking/bacterien dan wel weg? Daar ben ik erg benieuwd naar.
wo, 01/25/2023 - 16:13 Permalink