Enorm verdrietig door lelijke kronen in voorfront

Author:
Honeybee
Posted:
wo, 09/07/2022 - 13:45
Hallo allemaal,

Ik val maar meteen met de deur in huis.. Ik ben dood ongelukkig door de definitieve kronen die afgelopen donderdag zijn geplaatst. (Zie foto's van voor eigen tanden en na met kronen) Wegens medische redenen moest ik overgaan op 4 kronen (de vier voorste tanden). Aangezien ik verder tevreden was over mijn eigen tanden, echter dat sommige iets terug/scheef stonden, heb ik aangegeven dat ik graag de zelfde vorm van mijn eigen tanden wil aanhouden. Echter is dit niet gebeurd. De kronen staan erg naar voren en zijn enorm lang. Ook mijn tandvlees is veel hoger dan het normaal was. Tijdens het plaatsen van de definitieve kronen heeft de tandarts niks besproken en niks vooraf laten zien. Ik dacht dat hij ze zou plaatsen om het vervolgens met mij te bespreken. Maar hij had ze al meteen definitief geplaatst. Ik schrok me kapot toen de spiegel voor me kwam (door de assistente). De tandarts verdween na de plaatsing meteen uit de ruimte. Ik wist niet hoe snel ik weg wou daar. De dag erna besloot ik de tandarts te contacteren om het te bespreken en eventueel iets aan te passen, aangezien ik er niet van heb kunnen slapen. Helaas is de praktijk nu gesloten tot de 26ste ivm vakantie. 2 dagen erna kreeg ik hevige pijn, Hiervoor naar de noodtandarts moeten gaan (op zondag). Maandag nog een keer naar een andere diensttandarts moeten gaan aangezien een deel van mijn gezicht begon op te zwellen en de pijn nier uit te houden was. Wellicht betreft het een ontsteking waardoor ik een wortelkanaalbehandeling moet ondergaan zodra mijn eigen tandarts weer zit. Ondertussen antibiotica gekregen. Sinds vandaag neemt de pijn/zwelling iets af. Ik ben enorm verdrietig door dit allemaal. Ik hoop dat jullie mij wat raad kunnen geven, hoe ik dit nu het beste kan aanpakken.
Attach
Tandarts_Richa…

Sorry maar dan ben ik benieuwd wat de medische redenen waren. Vervelend dat de kronen niet naar wens gemaakt zijn. Vraag mij af waarom uw tandarts niet eerst uw goedkeuring gevraagd heeft alvorens de kronen te plaatsen. Ik doe dat altijd. Om ontevredenheid achteraf te voorkomen. Tja wat nu. Bespreek het met uw tandarts en kijk of u samen tot een tevreden oplossing kunt komen. Afhankelijk v hoe scheef uw tanden eerste waren kan het gebeuren dat bij het beslijpen er te dicht bij de zenuw geboord wordt, kan vaak niet anders gezien de stand, met als gevolg een eventuele wortelkanaalbehandeling (WKB). Ik heb het al eerder op dit forum geantwoord: Voor een tand is dit een mega operatie waar tijd, weken/maanden, voor nodig is om van bij te komen. En soms niet met een WKB tot gevolg. De door u geziene lange tand lijkt niet te komen v d zijde v d boven lip , lijkt ongeveer hetzelfde als de eerste foto, maar eerder naar de onder lip. wellicht is het mogelijk daar wat v d kroon af te slijpen. U trekt uw onderlip ook verder naar beneden in de tweede foto. De snijlijn moet rusten op de natte zijde v uw onderlip bij normale lach...de lach lijn. Een a twee millimeter over de snijlijn v uw ondertanden vallend, daar lijkt het nu wel aan te voldoen. Ik kan niet zien in hoeverre de tanden meer naar voren staan t o v uw ondertanden vergeleken met de afstand voor behandeling..is niet te zien op de eerste foto.. Wat u nu gekregen heeft is wat men tegenwoordig denkt mooi te vinden. Niet de tandartsen maar de client. Wellicht heeft uw tandarts zich daarin vergist t o v wat u gevraagd heeft. Of de lengte inkorten maar dat zal de vorm en stand niet veranderen. Of nieuwe kronen maken die meer aan uw wensen voldoen. Weer een hele klus met een belasting v uw tanden. Bespreek het en laat ons svp de uitkomst weten. Maak svp nog een foto waarop net zo min v uw ondertanden te zien is als in de eerste foto.
wo, 09/07/2022 - 23:10 Permalink
Honeybee

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Hoi Richard,

Dankjewel voor je reactie!
De medische reden was als volgt:
De orthodontist gaf 2 jaar terug aan dat door middel van een beugel de kans groot is dat de tanden na verloop van tijd terug scheef gaan staan, gezien ik op latere leeftijd pas aan de beugel zou beginnen (ik ben nu 29). Hierbij gaf de orthodontist ook aan dat als ik niks aan de stand van de tanden zou veranderen de tanden elkaar op den duur kapot drukken. Dit vervolgens met mijn tandarts besproken. Hij adviseerde hierom over te gaan op kronen. Naar 2 jaar na gedacht te hebben besloot ik om het advies op te volgen. Ook omdat ik mij stoorde dat 1 tand vooral naar binnen stond en dit vaak op foto's raar oogde, dacht ik hier wel goed mede daardoor goed aan te doen. Aangezien de tandarts aangaf dat tand 11 vrijwel recht stond, heb ik de vraag gesteld om alleen tand 12 en 21 te voorzien van kronen. Hier kon hij zich niet in vinden en gaf aan dat hij daar niet aan gaat beginnen omdat dat alle 4 de tanden te voorzien van kronen een mooier geheel zou geven.
Ik heb foto's bijgevoegd hoe de stand eerst was en de stand nu met kronen. Op de foto duidelijk te zien dat de kronen meer een overbeet veroorzaken. Mijn lip hangt nu voor iets naar onder ivm verdikking van lip/wang door zwelling.
Ook als ik mijn normale lach aanhou voel ik de tanden in mijn onderlip steken. Gezien de extreme overbeet zijn woorden met de letter F een drama om uit te spreken. Ook mijn tandvlees is minder zichtbaar. Vooral het boogje tussen mijn voortanden. Komt dit nog goed?
Attach
do, 09/08/2022 - 00:10 Permalink
Honeybee

Zojuist voelde ik dat er vloeistof uit het tandvlees kwam. Waardoor ik net ontdekte dat er allemaal witte kleine vlekjes op mijn tandvlees bevinden. En de rode plek.. die wijst natuurlijk op ontsteking .. enig idee wat de witte plekjes kunnen zijn?
Attach
do, 09/08/2022 - 21:02 Permalink
Tandarts_Richa…

Heerlijk lang weekend weg geweest. Net thuis gekomen. Als ik de snijlijn vergelijk met de "oude" situatie, en ik kan het fout zien omdat het afhangt v d hoek waarop de foto gemaakt is,..., Dan lijkt het of een algemeen 2 mm aangehouden is dat de snijlijn over de snijlijn v d ondertanden hangt. Maar u had een bijna end to en dus niet een dergelijke overbeet ( vertikaal) daarom zijn / lijken uw tanden langer. Tegen het tandvlees is de hoogte v d de kronen aangepast aan de hoogte v d 21... met gevolg langere tanden dan wat u had. Iets afnemen v d snijlijn, indien met de kroon mogelijk, zal de zicht optisch iets veranderen. Als je de stand v d 12 tov de 11 en de stand v d 22 tov de 21 bekijkt dan hangt het ervan af hoeveel weg geboord is . Maar als te veel weg geboord is kan het zijn dat de zenuw v d 22 en 12 een flinke tik hebben gehad met eventuele pijn ( tijdelijk???) tot gevolg. Ander een wortelkanaalbehandeling. Laat ter controle een x-foto maken en een vitaliteit test. Overigens na elke orthodontische behandeling waarbij de stand v tanden gewijzigd worden heb je altijd het risico dat de tanden terug willen naar de oorspronkelijke stand. Daarom wordt vaak een draadje achter de voortanden geplaatst om dat tegen te gaan en/of een nachtplaatje. Er is altijd een voorwaartse drang v d kiezen waardoor vaak de voortanden in het gedrang komen met nog meer scheefstand/ crowding tot gevolg. Kan het v foto niet goed beoordelen maar vraag mij af of het ook mogelijk was geweest door alleen de 11 en 22 aan te passen. Ik zou dit eerste met composiet hebben geprobeerd om te kunnen beoordelen. Maar dat kan natuurlijk ook gelijk met kronen. Voordeel composiet is dat het makkelijker aan te passen is. Maar nogmaals ik was er niet bij en de beste stuurlui staan vaak aan wal. Met andere woorden als, als, als heeft geen zin.
zo, 09/11/2022 - 23:23 Permalink
Honeybee

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Hopelijk ben je goed tot rust kunnen komen in je weekend. :D

Ik zie inderdaad dat ik bijna een end to end gebit had. Al vond ik dat wel mooier bij mij. De lange tanden zijn nu echt een doorn in mijn ogen en ik ben er enorm onzeker van geworden. Wat vind je van de stand van de kronen dan, tenopzichte van mijn huidige tanden? Vind je niet dat ze ook erg ver naar voren uitvallen? Ik heb er namelijk erge last van, in ieder geval merk ik het met vanalles. Ik kan mijn mond niet goed sluiten, moet echt mijn onderlip eroverheen dwingen. Verder loop ik de heledag 'vliegjes te vangen' omdat ik er een rare mond trek wanneer ik hem dus gesloten probeer te houden (er verschijnen deukjes in mijn kin en mijn lip staat dan gewoon raar). Wanneer ik glimlach staat mijn onderlip ook echt gespannen en naar voren.. dit had ik eerst allemaal niet.
di, 09/13/2022 - 23:26 Permalink
Tandarts_Richa…

Ik zou beginnen te vragen of het mogelijk is de incisale rand, snij lijn, in te korten zodat het net tegen de binnenste een derde v je onderlip komt, het natte gedeelte. Je hebt natte en droge gedeelte v je lip. Dan zijn de kronen minder lang en valt de snijlijn niet zo drukkend op de lip. Dit indien de kroon het toelaat. De gingiva , tandvlees lijn, hoort in ideale situatie v hoektand tot hoektand te lopen, dat is nu ook geprobeerd. Let wel ik kijk naar een foto en niet in de mond dus ik kan het fout inschatten.. Ik zou ook een x-foto maken v d tand met "rode" plek. Geef het ook tijd om te wennen. Alles went. Belangrijk is of je er dan vrede mee kunt hebben. Zo niet vraag alles opnieuw te doen. Een ingewikkelde procedure omdat alles gesloopt moet worden en opnieuw gemaakt. Met de nodige inspanning/tijd/kosten. Dus ik kan mij voorstellen dat dat niet wenselijk is voor beide partijen. Maak in ieder geval kenbaar dat je echt niet blij bent met de ontstane situatie en laat de tandarts dan zelf eerst komen met eventuele oplossingen alvorens zelf met ideeën te komen. Achteraf makkelijk gezegd maar dergelijke onvrede kan voorkomen worden door eerst goedkeuring te vragen alvorens definitief te plaatsen. Of bij twijfel eerst tijdelijk te plaatsen zodat veranderingen aangebracht kunnen worden.
wo, 09/14/2022 - 00:10 Permalink
Honeybee

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Dankjewel Richard! Ik ga zeker jouw advies opvolgen. Ik hou je op de hoogte tot welke conclusie we uiteindelijk zijn gekomen.
Nu nog het volgende. Sinds paar dagen voel ik dat het tandvlees voren extreem dik is tot deze bult tot gevolg. Ik heb daarbij nog steeds erg veel pijn en ook de andere kant van de voortanden doen ondertussen veel pijn. Mijn eigen tandarts zit weer pas weer vanaf 26 september. Kan ik daarmee wachten of toch weer bij een andere praktijk aankloppen?
wo, 09/14/2022 - 20:42 Permalink
Honeybee

Daar ben ik weer.
Vrijdag begon de ellende ineens aan de linkerkant (voortand boven). Zaterdag was er weer een zwelling zichtbaar in mijn gezicht. Ik heb geprobeerd een noodtandarts te bereiken, maar telkens werd ik doorverwezen naar een ander nummer. Door de zenuwen van de pijn heb ik het maar gelaten en was ik blij dat ik even onder een deken kon kruipen. Koorts kwam namelijk al snel om de hoek kijken. Maandag had ik eindelijk een afspraak bij een dienstdoende tandarts. Hier werd een acute ontsteking geconstateerd in de wortelpunt. Gezien de fixe ontsteking ( tijdens het inbrengen van de verdoving kwam het pus al naar buiten) was volledige verdoving niet mogelijk. Jeetje ik heb echt gegild en gehuild van de pijn :(. Ik was na de behandeling ook echt helemaal van slag. Vreselijk was het. Maar het was of behandelen of de tand trekken.. dus de keus was snel gemaakt. Maandag zit mijn eigen tandarts weer. Ik hoop dat ik dir dag nog terecht kan. De andere voortand en snijtand hadden namelijk een abces na ook het zelfde gebeuren; fixe pijn/zwelling. Maar bij de noodarts was er 2 weken terug niks op de foto te zien. Dus ik ben benieuwd hoe het er nu uitziet.

Betreft de kronen: gaf de dienstdoende tandarts aan dat ze inderdaad enorm lang zijn en constateerde dat ik mijn mond in rust stand wegens de lengte van de kronen niet kan sluiten. Ook vond hij ze erg hoog geplaatst en de overbeet extreem. Hij gaf het zelfde advies als jou (Richard) het te bespreken met mijn huidige tandarts en te komen tot een goede oplossing. Zoieze de kronen korter maken. Maar gezien de stand etc zou het beter zijn om nieuwe te laten maken wat beter past. Maar dan gaat er weer een laag eigen tand verloren.

Is het nu verstandig om dit toch te doen zodat ik mijn gebit weer durf te tonen?
Gezien wellicht dadelijk elke kroon voorziende tand een wortelkanaalbehandeling heeft gehad. Maakt dit volgens mij toch niet meer zo heel veel uit.. of? De tand is dan toch al zo goed als dood/kapot..
do, 09/22/2022 - 00:58 Permalink
Tandarts_Richa…

Sorry eerste deel niet gelezen nu wel. Het is belangrijk dat er eerst rust is voor je voortanden. De schade is nu al geweest. Mogelijk is dat uw tandarts, door de oorspronkelijke stand v d tanden, te dicht bij de zenuw heeft moeten boren voor de kronen met als gevolg het afsterven v de zenuwen, en de huidige ontstekingen tot gevolg. Maar ik was er niet bij dus kan dat v hier niet beoordelen. Bespreek je onvrede. Eerst waar nodig goede wortelkanaalbehandelingen misschien door een endodontoloog , de specialist. De tanden kunnen opgebouwd worden met een glasvezel stift in de kanaal en daarboven de opbouw voor een basis voor een nieuwe kroon. Wacht 6-12 maanden. maak x-foto en indien dan rustig en geen problemen dan pas nieuwe kronen. Mogelijk zelfs onrustige tanden verwijderen en bruggen maken.....mogelijk,,,,...mogelijk... dat kan ik niet voorspellen. De opties moeten vooraf goed bestudeerd /overwogen worden om tot een rustige oplossing te komen met zo min mogelijk risico's, die nooit uit te sluiten zijn. Niet zo maar beginnen met vervanging. Het is niet makkelijk om goed te werken. Bespreek ook vooraf hoe het gaat zitten met eventuele kosten om misverstanden te voorkomen.
do, 09/22/2022 - 23:59 Permalink
Honeybee

Hallo allemaal,
Kort na mijn bericht op dit forum ben ik weer bij mijn eigen tandarts geweest met de flinke ontstekingen en een wortelkanaalbehandeling wat nog afgemaakt diende te worden. Echter weigerde hij zelf nog foto's te maken van de tand waardoor abcessen ontstonden. "Ik weet bijna zeker dat het door de andere tand komt (met de wortelkanaalbehandeling)". Besproken om nieuwe kronen te maken aangezien er inderdaad alles fout aan was. Ze waren ook te strak ertussen geduwd wat het een en ander kapot heeft zitten duwen waardoor waarschijnlijk de ellende is begonnen. Ook te lang, etc etc. Nu had ik 2 weken daarna de afspraak voor opnieuw te happen en verwijderen van de kronen. Nu kwam tijdens het wringen/trekken van de kronen een van mijn voortanden mee 🥴... ik schrok me echt kapot! Na alle ellende nu ook een goede tand verloren! Verder gegaan met het plaatsen van noodkronen/brug. Echter heb ik momenteel al de definitieve kronen (laten plaatsen met tijdelijk cement..)
Morgen terug voor aanpassingen. Hij beloofde de noodkronen te maken en aan te passen totdat ik tevreden was én pas dan de definitieve precies zo na te laten maken. Ook extra voor gehapt. Echter zijn de noodkronen precies weer zo lelijk geworden als de eerste definitieve kronen. Gelukkig wel een stukje korter maar weer zo hoog geplaatst, de tandvleesbogen lelijk, en weer veel te bol..
Ik ben nu al in totaal dik 4 maanden bezig met deze ellende.
Wat kunnen jullie mij adviseren..

( zie foto's met poging 2)
Attach
ma, 01/02/2023 - 14:03 Permalink
Tandarts_Richa…

De incisale (snijlijn) komt nu beter overeen met uw oorspronkelijke stand. U trekt uw lippen nu in een gedwongen onnatuurlijke stand waardoor alles er ook anders uit ziet. De Cervicale grens( bovenkant tegen tandvlees) is iets anders dan oorspronkelijk maar dat kan gebeuren afhankelijk v hoeveel men heeft weg geslepen. u trekt uw lip ook hoger op, hoger dan dat het in een normale stand zou zijn. Als uw lip normaal zou hangen denk ik dat u niet zult zien dat de cervicale lijn zo hoog zou zijn. Ik zou een half jaar wachten met definitief cementeren v d kronen, en pas als u helemaal tevreden en klachtenvrij bent def cementeren. Ik schrik dat een tand getrokken is bij het verwijderen v d kronen. Vraag mij dan ook af of uw parodontium ( ophanging tandvlees) wel gezond genoeg is om kronen te rechtvaardigen. Zou dan ook de x-foto v voor aanvang behandeling willen zien. U kunt een kopie digitaal vragen. Bij het afmaken v d wkb worden nieuwe x-foto gemaakt, vraag die dan ook gelijk en de x-foto v d dienst. Ben benieuwd wat er op te zien is.
ma, 01/02/2023 - 20:07 Permalink
Honeybee

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Dit is de foto op de zelfde dag gemaakt voordat de kronen eraf gehaald werden. Hij gaf vooraf aan niet te kunnen zien of er iets mis is met de tand. Tijdens het wegslijpen van de definitieve kronen gaf hij aan dat het inderdaad flink mis is met die tand en uiteindelijk gaf hij aan dat de tand is mee gekomen en dus weg is. Als hij de eerste keer had geluisterd toen ik aangaf een foto te maken had het wellicht voorkomen kunnen worden.
Dat de cervicale lijn nu niet mooi is, had ook voorkomen kunnen worden. Hij laat geen ruimte zodat de papil weer mooi terug tussen de tanden kan komen. Dit ook besproken. Ook de bolling van de kroon is onnodig bij de noodkronen waren ze ook mooi 'plat'. Volgende week dinsdag gaan deze kronen er weer uit en worden ze aangepast in het laboratorium. Ben benieuwd wat hij er dit keer weer van gaat maken..
Attach
wo, 01/04/2023 - 16:48 Permalink
Tandarts_Richa…

Op deze foto is het voor mij niet duidelijk te zien. Zijn er ook solo foto's v d voortanden v voor ze zijn beslepen. Bent u nu de 21 kwijt?. Bent u bij de parodontoloog onder behandeling of behandeling geweest gezien het bot verlies op de foto. Op deze foto is het niet duidelijk te zien voor mij maar er lijken meer probleem punten te zijn. Zou dus graag de foto willen zien voordat de tanden beslepen zijn.
wo, 01/04/2023 - 20:54 Permalink
Honeybee

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Ik ben de 11 kwijt.. Dat was mijn beste tand. De 21 was door de ontstekingen aangetast, gezak en los komen te staan. Daar is een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd. De 11, wat nu weg is. Had ik meteen na het plaatsen van de eerste definitieve kronen last, tandarts weigerde na fotos te maken. Volgens hem kwamen de klachten door de 21. Twee weken later kwam dus de 11 eruit met het verwijderen van de kronen. Er zijn vooraf geen foto's gemaakt geworden. De uitvoering is allemaal door mijn eigen tandarts gedaan en bij een dienstzijnde tandarts is de voorbehandeling van de wortelkanaalbehandeling gedaan omdat mijn tandarts toen niet zat.
wo, 01/04/2023 - 22:36 Permalink
Tandarts_Richa…

Het is jammer dat vooraf geen x-foto gemaakt is. Op deze foto kan ik niet goed beoordelen of de voortanden geschikt waren om kronen op te maken. Ik maak altijd foto's om te beoordelen voordat ik een kroon maak. Als ik het goed begrijp is in de 21 de wkb gedaan. En mijn vraag over de parodontoloog....
do, 01/05/2023 - 00:52 Permalink
Honeybee

Hallo allemaal,
Sorry voor mijn late update.
Samen met mijn tandarts besproken om nieuwe kronen te laten maken. Telkens gingen aanpassingen mis/er leek niet goed geluisterd te worden. Zo zijn er in totaal zeker 6x nieuwe kronen gemaakt.
Nu ben ik afgelopen maand (Oktober) voor het laatst bij de tandarts geweest om te bespreken over de kronen die ik nu draag, ook deze zijn alsnog met tijdelijk cement vast gezet. Kun je na gaan dat ik al vanaf Sept 2022 bezig ben..
Over deze kronen ben ik nog steeds niet te vreden: kleur wijkt enorm af, vooral in een bepaald daglicht. Ook de boog vind ik nog steeds niet mooi, tandvlees (papil) komt niet mooi uit, erg onsymmetrisch..
Daarbij kronen ook erg bol, boven bij het tandvlees steekt de kroon ver uit tov het tandvlees.
Dit met de tandarts besproken, hij zegt dat hij er niks aan kan veranderen zowel niet aan de tandvleesbogen als de bolling. Het tandvlees zou weg zijn ivm het verlies van de 11. Hij geeft aan dat ik het moet leren accepteren dat het nu zo is, maar ik vind het echt vreselijk.

Daarbij viel mij op dat de 21 erg 'grijzig' oogt soms wanneer ik in een spiegel kijk elders. Nu scheen ik eens met een lampje van achteren en zie ik donker/zwart binnen in de kroon. Alsof mijn eigen tand zwart/rot is..
Attach
wo, 11/08/2023 - 21:07 Permalink
Honeybee

Zie bovenaan overzicht voor de foto's.
Ik heb 2 foto's toenstraks geupload, dat zijn de onderste 2 foto's.
Op 1 foto staat ook de datum Oktober 2023, dat zijn de kronen die ik momenteel draag.
do, 11/09/2023 - 00:04 Permalink
Honeybee

Dinsdag bij de tandarts geweest.
Ik had last van opgezwollen, rood tandvlees boven de kronen. Ook viel mij al een tijd op dat een kroon soms een grijzige schijn geeft in een bepaald licht. Laatst viel het extreem op, dus ging met een lampje van achter die kroon schijnen, zoals op de foto te zien dus een donkere plek in de kroon. Tandarts gaf aan dat komt door het metaal in de kroon. Wel apart dat de andere kronen het niet hebben maargoed. Tandarts heeft dinsdag zonder overleg ineens weeg aan mijn huidige tanden geslepen.. "even wat veranderen zei hij".
Zojuist valt mijn brug eruit en valt mij op dat 1 snijtand enorm dun is geslepen en erg fragiel/niet stevig meer is. Ook zijn beiden eigen tanden onder de kronen dus zwart/grijs, ik vermoed aan het rotten, lijkt me sterk dat dit normaal mag zijn! Ook de kroon heb ik opnieuw bekeken en met een lampje op geschenen, nu schijnt er niks donkers door dus aan metaal lag het zeker niet! Het is zeker gewoon mijn eigen rottende tand(en) wat door schijnt.
Wat moet ik hier nu van denken/ mee doen?!
Attach
vr, 11/17/2023 - 22:19 Permalink
Honeybee

Foto's zijn toegevoegd graag even goed naar kijken. Brug hen ik nu met tandpasta vast gezet. Ik ben ten einde raad! Moet het hele weekend werken -_-
vr, 11/17/2023 - 22:21 Permalink
Tandarts_Richa…

U kunt ook proberen met wat suikervrije kauwgom. Zo snel zal uw tanden niet slechter worden. Goed schoon houden. Is een wortelkanaalbehandeling gedaan in wat u donker vindt?.sorry net x-foto gezien. idd WKB . Soms heb je hard verkleurd tandbeen. Ik vind poging 2 nog het mooist.
za, 11/18/2023 - 12:11 Permalink
Honeybee

Dankjewel voor je tip en mening!
Tandpasta was niet zo'n succes. De brug viel onder het werk uit op de grond.. ik heb ze maar uitgelaten en een mondkapje gedragen de rest van de dienst. Kan ik de brug tot maandag uithouden ook met slapen etc?
za, 11/18/2023 - 19:00 Permalink
vV

"poging 2"vind ik ook de beste. Bedenk cq realiseer ook dat , omdat er behoorlijke stand verandering gecorrigeerd wordt, het altijd een compromis zal blijven. M.i. had dit orthodontisch behandeld moeten worden, en niet zo, maar daar kan nu niet veel meer mee.
zo, 11/19/2023 - 11:18 Permalink
FamZomer

U bent werkelijkwaar door een h*l gegaan zoals te zien is vanuit uw verhaal. Dat hier zo coulant op gereageerd wordt en de erkenning niet gegeven wordt is echt schrikbarend. De laconieke houding van specialisten (ook tandtechnicus) is betreurend. Uw situatie en hoe u zich staande houdt en alsnog van alles probeert om naar een juiste/ gewenste oplossing te werken is noemenswaardig en verdient alle lof. Dit mag gezegd worden. Ik wens dat uw situatie nu verzacht is en de oplossing gevonden is. Heeft u een second opinion geprobeerd (andere tandarts!) en v.w.b. uw rechten; dit is serieus een juridische zaak waardig. Hoe tandartsen het (emotionele) leed van patiënten onderschatten is niets anders dan gebrek aan empathie en zeer zorgelijk. Alsof de patient het allemaal wel even oplost terwijl dit traumatisch is.

Ik wens u alle kracht toe en hopelijk is het opgelost.

Grt,

Nico Zomer
di, 12/26/2023 - 22:35 Permalink
Tandarts_Richa…

"Hoe tandartsen het (emotionele) leed van patiënten onderschatten is niets anders dan gebrek aan empathie en zeer zorgelijk.". Ik snap niet dat u deze conclusie trekt. Heb u hier op dit forum meerdere reacties zien plaatsen. Heeft u een tandheelkundig achtergrond?.
di, 12/26/2023 - 22:41 Permalink
FamZomer

" Ik snap niet dat u deze conclusie trekt. Heb u hier op dit forum meerdere reacties zien plaatsen. "

Lees (bijna ál) uw eigen reacties maar eens na... ook weer met déze reactie. Wederom voelt hij zich persoonlijk aangevallen.

Uw ego is echt een aandoeding. Doe er wat aan.

Deze dame vertelt een verhaal waarin zij terecht niet goed behandeld wordt. En dit is uw reactie op mijn uitgebreide bericht aan haar.
Dat zegt alles.
vr, 12/29/2023 - 00:33 Permalink