Scheur in vullingen/facings(?)

Author:
ItzSora
Posted:
di, 08/16/2022 - 13:39
Hallo,

Als tiener ben ik eens gevallen en over de grond heen geschoven met mijn gebit, hierdoor zijn beide voortanden voor de helft weggeschaafd.

Hiervoor heeft de dokter destijds een facing/vulling(?) geplaatst om de tand weer in zijn oude vorm te krijgen.

Inmiddels ben ik al zo'n 10 jaar verder en merk dat op beide voortanden een overduidelijke "scheur" zit waar de vulling/facing de tand ontmoet. Deze scheur is ook duidelijk te voelen als je met een nagel van boven naar beneden over de tand krast.

Nu is mijn vraag of dit zomaar door de tandarts opgelost zou kunnen worden? Moet hiervoor een volledig nieuwe vulling/facing geplaatst worden of zijn dit soort problemen relatief simpel weg te werken? Een bezoek langs de tandarts neemt kosten met zich mee vandaar dat ik het eerst hier wil vragen.

Alvast bedankt!
Tandarts_Richa…

Na gebruik in de jaren kan het een en ander slijten. Uw tand lost een beetje op waardoor de rand zichtbaar wordt. Soms op te lossen door polijsten. Soms door een vulling erover te plakken soms door een nieuw facing te plaatsen. Uw tandarts kan u adviseren wat bij u de beste oplossing is. Makkelijk voor vragen, het forum op Tandarts. Nl, nietwaar...Maar een bezoek aan de tandarts lijkt mij in dit het geval toch het beste.
di, 08/16/2022 - 16:49 Permalink