Diep gaatje laten vullen, plotselinge scherpe pijn tijdens de behandeling

Author:
KSE
Posted:
ma, 06/06/2022 - 13:54
Hi,

Onlangs heb ik een diep gaatje laten vullen. De tandarts gaf aan dat hij diep zal moeten boren (dicht in de buurt van de zenuw) om het aangetaste deel te kunnen verwijderen.

Tijdens de behandeling was ik verdoofd waardoor ik (bijna) geen pijn zou moeten voelen. Tegen het einde van de behandeling voelde ik ineens een hele scherpe pijn waarop de tandarts zijn handeling stopte. De pijn trok snel weg (enkele seconden). De tandarts heeft de behandeling daarna afgerond.

Ik heb 2 vragen over de plotselinge pijn:
1) Wat kan dit veroorzaakt hebben?
2) Wat zijn de mogelijke gevolgen hiervan?
Tandarts_Richa…

Mogelijk is dat de verdoving bij u snel uitwerkt.... mogelijk dat het toch heel diep, dicht bij de zenuw komt..mogelijk een ander oorzaak....Dit hoeft geen gevolgen te hebben. Maar door de "diepe" vulling kan het zijn dat de zenuw een "tic" krijgt. Ik zeg altijd ... de zenuw heeft een "tic"gehad. Het komt op een weegschaal. De ene kant v d weegschaal herstelt de zenuw gauw en heeft u daarna geen last, de andere kant sterft de zenuw af en is een wortelkanaal behandeling (WKB) nodig. Zolang de zenuw v d ene naar de andere kant v d weegschaal in het begin schommelt kunt u last hebben v warm en koude gevoeligheid. Dit kan een flinke tijd duren. Als u tijdens de slaap constant hevige pijn heeft is dat voor mij een reden om een WKB te starten. Vergeet niet voor uw kies was dit een mega operatie, te vergelijken met een operatie v d onderste helft v uw lichaam. Het heeft tijd nodig om te herstellem. Maar voor hetzelfde geld heeft u nergens last van. U vraagt "mogelijk".
ma, 06/06/2022 - 22:56 Permalink