Witte vloeistof (pus?) vanonder tandvlees

Author:
Maartje_A
Posted:
wo, 05/04/2022 - 14:18
Heeft iemand enig idee wat het kan zijn? Wanneer ik interdentaal reinig met ragers merk ik bij 2 voorste tanden (met facings op) dat er een witte vloeistof (pus) van onder uitkomt. Ik heb geen idee of dit ernstig is?
Spoelen met Perio Aid gaf geen verschil, orale antibiotica is (nog) niet geprobeerd.

Sinds een jaar heb ik ook last van een droge mond, hier weet geen enkele tandarts een reden voor, maar ik vermeld het maar voor de zekerheid.

Mijn mondhygiëne is bijzonder goed (2x daags elektrisch poetsen, ragers en flossen - 3x per jaar mondhygiënist, 1x tandarts, 1x parodontoloog), maar in het verleden niet en toen heb ik wel parodontitis gehad. Mijn mond zal dus wel extra vatbaar zijn.
Ik ben hier mee naar de parodontoloog geweest, omdat ik ook een (frontaal) implantaat heb en geen risico wou nemen. Zij vindt “some leakage from an implant” normaal, temeer omdat mijn implantaat diep geplaatst is?!! Leakage??
Zij zag dus niets abnormaal, maar ik vind het niet normaal dat er witte afvloeiing uit mijn tandvlees komt en maak me veel zorgen dat dit op tijd moet aangepakt worden en niet op z’n beloop gelaten.

Hopelijk heeft iemand hier ideeën of inzichten.
Maartje_A

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

40 en een vrouw, misschien is het iets hormonaal. Medicatie lees ik ook vaak, maar ik neem geen nieuwe medicijnen.
Ik denk dat ik inderdaad zeker voor een second opinion ga elders. In het verleden ben ik te lang bij een tandarts geweest zonder aandacht voor tandvlees problemen met alle gevolgen vandien, nu mag er wat korter op de bal gespeeld worden bij klachten.


Dank je voor je reactie iig!
wo, 05/04/2022 - 19:25 Permalink
Maartje_A

Zoals beloofd de terugkoppeling naar mijn probleem na raadpleging van een specialist.
Het was een bijzonder kundig man met veel ervaring en hij heeft er echt goed naar gekeken.
De medische term heb ik helaas niet onthouden, maar alles blijkt normaal en gezond. Zoals ik het begrepen heb, is het normale ‘afzetting’ van het tandvlees te zijn dat bij mij toevallig zichtbaarder is door de facing rand waar het dan een beetje ophoopt tot het weggepoetst wordt.
Opgelucht!
Het erge is dat de eerste arts er mij in de eerste plaats op gewezen had alsof het iets ernstig was en dan maak je je als patiënt dus ook zorgen om niets. Samen met enkele onnodige, toekomstige (dure uiteraard) ingrepen.
ma, 05/30/2022 - 18:42 Permalink