Versnelde Master Tandarts met buitenlandse Bachelor

Author:
PCC
Posted:
wo, 05/04/2022 - 19:28
Mijn Oekrainse vriendin en dochter zijn bij me ingetrokken, mede door de situatie aldaar. Nu zit/zat de dochter in het eindexamenjaar van de plaatselijke middelbare school, zeg maar equivalent HAVO+.

Nu spreekt ze beter Pools dan Engels/Nederlands, we denken er aan om haar in Polen te laten studeren voor een HBO Bachelor om daarna versneld hier in NL nog een Master te doen. VRAAG: Is het mogelijk om na een buitenlandse Bacheloropleiding in medische zin hier in Nederland versneld een tandartsopleiding te volgen, bijvoorbeeld enkel het Masterdeel a 3 jaar ? Of moet je voor een 'volwaardige' tandarts opleiding altijd die 6 jaar volgen, 3 jaar BSc en 3 Master. Ongeacht welke Bachelor in welk EU-land je dit moet doen ?
Tandarts_Richa…

Sorry dit weet ik niet. U zou de vraag aan de universiteit kunnen stellen. De zoon v e goede vriend heeft in Nederland na vier jaar geneeskunde in Groningen een verkorte opleiding Tandheelkunde gedaan. Voor tandheelkunde is een VWO opleiding noodzakelijk. Het lijkt mij beter hier na de HAVO de opleiding VWO te doen en daarna Tandheelkunde. Ook goed voor de beheersing v d Nederlandse taal. Zo jong pas je meestal makkelijker aan.
https://assets-eu-01.kc-usercontent.com/eb8d5cd8-b7e2-0158-edcf-4eb86f3…
do, 05/05/2022 - 09:59 Permalink