Ervaring onderkaak speekselklierontsteking

Author:
kimmy15
Posted:
vr, 03/04/2022 - 16:39
Hallo,

2 weken geleden kreeg ik plots last van pijn vlak onder m'n kaakbeen tijdens het eten. Tijdens het eten kon dit enorm gaan opzwellen en deed het enorm veel pijn, soms zwol het zo hard op dat zelfs slikken moeilijk ging.

Na een huisartsenbezoek dacht hij meteen aan een speekselklierontsteking, dus nam bloed af om te zien naar mijn onstekingswaarde.
De dag later mocht ik bellen voor de resultaten. Bleek dat de onstekingswaarde amper te hoog waren, dus moest ik eerst langsgaan voor een echo om eventueel ook een speekselsteen uit te sluiten.

2 dagen later had ik geen last meer van een zwelling tijdens het eten. Alleen was er op de plaats een enorm harde knobbel te voelen die niet te bewegen was, die was voordien niet te voelen.

Nu heb ik sinds 2 dagen last van pijn onder de tong met een kleine verdikking.
Dus toch maar snel die afspraak gemaakt voor de echo.
Dit heb ik zonet achter de rug.
De harde knobbel bleek geen speekselsteen te zijn, maar toch was er een enorme zwelling van de onderkaakspeekselklier te zien.

Met al de "symptomen" die ik beschreef tegen deze arts samen met het onderzoek van het bloed kon hij mij absoluut niet zeggen wat dit kon zijn en voelde ik me ook absoluut niet gerustgesteld.
Dus ben naar huis gestuurd, moet antibiotica nemen en binnen 3 weken moet dit terug onderzocht worden.


Zijn er hier die ongeveer dezelfde gang hebben meegemaakt die me toch wat kunnen geruststellen? Aangezien ik maandag pas effectief naar mijn dokter kan bellen en ik dus niet echt gerust ben...

Mvg
kimmy15

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Het opzwellen tijdens het eten was ondertussen al enkele dagen gestopt en nu nog steeds.
Ik blijf gewoon een harde knobbel op dezelfde plaats hebben waar het op zwol.
De pijn onder de tong is momenteel ook helemaal weg.
Dus ik heb geen enkele ongemakken meer, alleen dat de harde knobbel onder m'n kaak blijft zitten.
En deze word niet groter maar ook niet kleiner...
Ze vonden ook geen geblokkeerde uitgang en de weinige gevallen van een steen in de speekselklier zelf, was er ook niet...
De antibiotica die hij nu wou geven was om te kijken of het toch geen bacteriële infectie is in de klier zonder blokkade ergens te hebben, vandaar dat ik na 3 weken terug op controle moest om te zien of de klier nog steeds gezwollen was.
Maar dus best nog eens laten doorverwijzen dan?
zo, 03/06/2022 - 15:02 Permalink
Tandarts_Richa…

Ik heb altijd geleerd, niet om je ongerust te maken, maar met speeksel klieren goed laten onderzoeken. Dat heeft u gedaan. En toch zegt mijn gevoel naar de KC maar dat komt omdat ik altijd met hun samen werk. Zij horen te hebben / hebben er verstand van.
zo, 03/06/2022 - 21:54 Permalink