Unieke persoonlijke vraag

Author:
Durfje_Dromen
Posted:
zo, 02/21/2021 - 18:35
Beste tandartsen en meer ervaren medemensen,

Ik zit nu op 4VWO en wil later heel graag en tandarts en commando worden. Ik heb twee opties en ik vraag aan tandartsen voor advies.

Optie 1: Na VWO bij ACTA studeren en na 6 jaar commando worden (alles behaald rond 29 jaar).

Grote nadelen en mijn twijfels zijn wel, herregistraties. (Van wat ik weet is dat als je niet werkzaam bent als tandarts 2080 h, een PRC moet halen d.m.v. toetsing of scholing. Dit kan langer dan een half jaar duren. Als commando heb je niet veel vrije tijd, wel rustperiodes van 6 maanden waarin ik waarschijnlijk wel krap de PRC kan behalen.)

Optie 2: Na VWO commando worden en werken als een commando tot mijn 37~. Dan Tandheelkunde studeren.

Voordeel is: makkelijker dan optie 1. Ik weet alleen geen nadelen.

Dit was de persoonlijke context, nu de vragen.

Vragen:
Hoe zwaar was de opleiding Tandheelkunde? Vergeleken met VWO? En op de schaal van 1-10 (10 is bijna doodvermoeid en 1 is blind te volgen)

Wat zijn volgens u de nadelen van optie 2?

Wat zijn tips om de selectie door te komen van de studie?

Als laatst: Wat is volgens u de beste optie?

ps:
Dit is heel persoonlijk en heel veel tekst. Ik weet hoe moeilijk commando en tandarts worden is. Ik heb goede motivatie om tandarts te worden, ik wil bijdragen aan onderzoek (orthotropics en dontics).

HEEL ERG BEDANKT!!!
vV

ik snap de filosofie niet van het willen combineren van 2 van dergelijke carrières. . maar dat terzijde. Ik weet eigenlijk niet of je op je 37e nog aangenomen gaat worden op een studie tandheelkunde. Zijn behoorlijk dure studies (voor de overheid) dus denk dat die bij de huidige tekorten voorkeur geven aan iemand die een volle werktijd ambieert
do, 02/25/2021 - 12:06 Permalink