Stukje voeding tussen tand en tandvlees

Author:
Meike1987
Posted:
za, 08/15/2020 - 20:24
Hallo allemaal,

Een vraag van een (enigszins bezorgde) moeder: bij onze dochter van 14 maanden oud, is een stukje voeding tussen haar tand en tandvlees (voortand onder) geschoven. Er is een donker plekje te zien onder haar tand en we krijgen het stukje voeding er niet tussenuit. Het zit er nu 1,5 week en helaas komt het niet vanzelf los. Is het normaal dat dit überhaupt mogelijk is? We gaan er sowieso mee naar onze tandarts, maar ben een beetje huiverig voor ingrijpen bij zo’n klein meisje.
Alvast bedankt voor jullie mening/het meedenken!

Mvg Meike
Meike1987

Als antwoord op door Lieneke

Dank voor je reactie! Gisteren toch maar naar de tandarts geweest. Onze eigen tandarts durfde het niet goed aan ivm mogelijke angst voor de beste man in de toekomst (dat willen we absoluut voorkomen). Doorgestuurd naar een collega in een andere praktijk en die heeft het stukje (vermoedelijk idd groente) na een minuutje kunnen verwijderen. Hulde aan de betrokken tandartsen voor de hulp!
Blijkbaar heeft onze dochter “los” tandvlees. Hopelijk kunnen we dit soort taferelen in de toekomst voorkomen..
wo, 08/19/2020 - 20:32 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door Meike1987

Bedankt voor de update! Misschien kan je naar de mondhygienist gaan om te bekijken of het tandvlees steviger kan worden. Los tandvlees komt vaak door een verkeerde poetstechniek. Je kunt dan samen oefenen met tandenpoetsen en zo wordt er meteen een vertrouwensband opgebouwd. Succes!
vr, 08/28/2020 - 13:13 Permalink