Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
kies moet getrokken worden. | Tandarts.nl
3 berichten / 0 nieuw
kies moet getrokken worden.
kanda
Offline
Laatst gezien: 8 maanden 2 weken geleden
Geregistreerd: 01/13/2020 - 19:17
door kanda ma, 01/13/2020 - 19:27
#1

Beste,

Ik heb vorige week vrijdag slechte nieuws gekregen. Dat mijn kies is doorgescheurd en dat deze getrokken moet worden.
Nu hebben ze volgens mij gedegen onderzoek gedaan, met een grote machine op mn kies gekeken en constanteerde ze dat het doorgescheurd was.
het gaat om een kies die al een wortelkanaalbehandeling heeft gehad. Echter had ik vorige jaar in september een afspraak bij de tandarts en die verwees mij
door omdat hij zei dat er een kroon nodig was, voor een andere kies. een kies die net een stukje verder terug zit in mijn mond. Is het raadzaam om een second opinion te doen bij de ACTA? het zekere voor het onzekere te nemen? en mocht het toch getrokken worden wat zijn mijn keuzes? ik hoorde dat het 3 maanden duurde voordat je een implantaat kunt laten plaatsen, maar bij de bovenkaak kan het nog langer duren. Ik heb gelezen dat het zetten van een tijdelijk plaat mogelijk is, maar zijn er ook andere mogelijkheden?
Het gaat om een kies die boven zit, naast mijn hoektand. Kijk er erg tegen aan om met een gat tussen mn tanden te lopen en een plaat lijkt me ook niet echt heel wat.
Als de kies getrokken moet worden, dan neem ik sws een implantaat. Ik heb trouwens ook nergens last.

Een fractuur als deze is
afbeelding van Lieneke
Lieneke
Offline
Laatst gezien: 2 dagen 21 uur geleden
Geregistreerd: 01/18/2003 - 01:00
door Lieneke do, 01/16/2020 - 10:43

Een fractuur als deze is helaas einde verhaal....Wat precies de mogelijkheden zijn ligt aan heel veel factoren. Laat het goed bekijken en laat je goed adviseren.

Een plaatje klinkt erger dan
Gijsss089
Offline
Laatst gezien: 5 maanden 1 dag geleden
Geregistreerd: 05/23/2018 - 19:07
door Gijsss089 di, 01/21/2020 - 21:21

Een plaatje klinkt erger dan het is.. vind ik dan. en sowieso wel prettig voordat je een implantaat neemt als tijdelijke optie. misschien vind je het wel aangenaam zelfs.
Second opinion kun je altijd doen als je graag een zeker gevoel wilt hebben..