zoek tandarts die alleen met hand tandsteen verwijdert

Author:
Ammina
Posted:
do, 10/17/2019 - 17:57
Het lukt me niet een tandarts te vinden, die mijn (beetje) tandsteen uitsluitend handmatig verwijderen wil. . Ik heb een zeer traumatisch (jeugd)tandartsverleden, en ben in het verleden een maal behandeld met dat tril apparaatje door een assistente. Ik was weer helemaal terug bij af, niet te harden diei pijn . Ik heb het uitgezeten omdat ik dacht kom valt wel mee, en durfde toen (voor het eerst) een jaar niet meer naar de tandarts.
Vond vervolgens een tandarts die gewoon krabde maar de goede man gaat met pensioen.
Maar nu zoek en zoek ik, en kan niemand vinden. Ik begrijp best dat het vermoeiend is dat gekrab maar ik heb maar weinig tandsteen, vaak geen. En ik wil nooit meer horen 'het duurt maar even' enz. enz. Ik wil niet elk half jaar verdoving ingespoten krijgen voor dat apparaatje.
Ik begrijp niet dat men een patient zo n pijn bezorgt. Waarschijnlijk zijn mijn tandhalzen zeer gevoelig (werd bevestigd door arts).

Ik houd mijn gebit goed bi en ben een trouwe patientj. Weet iemand een tandarts die gewoon krabt? En niet met naalden in mijn (redelijke) tandvlees gaat steken. Ik woon in brabant maar wil ook best reizen bv naar provincie utrecht of noordlimburg enz.
vriendelijke groeten Amina
vV

Begrijp ik goed dat wanneer je vooraf aangeeft dat je niet met de ultrasoon behandeld wilt worden dat geweigerd wordt en hij toch gebruikt moet worden? wat een onzin .. Een echte oplossing heb ik er niet voor behalve het goed bespreekbaar houden met de behandelaar. Alternatief wat je hebt is een vrij gevestigd mondhygienist zoeken die er wel voor open staat, en dat stukje daar neer leggen.
za, 10/19/2019 - 09:29 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door Ammina

Ik zou zeggen...ga naar een mondhygienist (bijvoorbeeld met een vrije vestiging). Die worden het beste getraind (HBO opgeleid) in handmatig tandsteen verwijderen. Ik merk trouwens heel vaak zelf dat mensen super bang zijn voor het apparaat wat ooit door een tandarts of assistent is gebruikt, maar bij mij geen centje pijn voelen. Ook hierin zijn we super goed getraind, plus dat we vaak over een ander soort apparaat beschikken met andere opzetstukjes enz. Mondhygienisten hebben vaak ook meer tijd voor je zodat het wat rustiger gaat.
ma, 10/21/2019 - 11:33 Permalink