Gevraagd echte brugspecialist

Author:
ambrink
Posted:
wo, 11/07/2018 - 17:41
Als ik op Google kijk zie ik een hoop specialisten in kronen en bruggen. Ik kan niet kiezen.

Ik heb 5 maanden geleden een 4-delige brug laten zetten met als dummy's de voortanden 11 en 12.
Deze brug wil ik aangepast of desnoods vervangen hebben omdat ik niet tevreden over de pasvorm.

Mijn huidige tandarts zegt dat hij er niks aan kan doen en dat ik ermee moet leren leven.

Ik zou daarom graag in contact komen met een geduldige, communicatieve en kundige tandarts/kliniek, die gespecialiseerd is in bruggen en met goede staat van dienst, die mij wel zou kunnen helpen. Randstad of iets erbuiten.
ambrink

Het probleem is dit

Mijn eigen tandarts wil er niks aan doen want; “het zal uw klachten niet verminderen, het tandvlees zit er goed omheen, ik kan er niks aan doen, waarschijnlijk fantoompijn, u zul ermee moeten leren leven”. Zijn manier van communiceren nodigt ook niet uit tot het stellen van meer vragen.

Ik voel me gewoon niet serieus genomen en zelfs opzij gezet. Dus vandaar dat ik naar een deskundige, geduldige en communicatieve bruggenbouwer wil gaan, die bij mij wilt kijken of er in de huidige situatie nog iets aan te doen is, of dat desnoods een complete nieuwe brug soelaas kan bieden.
Echter, in de buurt van Leiden zijn wel 100+ tandartsen, dus hoe moet ik kiezen?
Ik wil ook wel een eind rijden voor de juiste bruggenbouwer.

In het geval van een nieuwe brug, zou ik graag in het ontwerptraject betrokken willen worden (3D plaatjes op de monitor? Gipsen prototypes?, inspraak, etc). Dit omdat ik denk dat betrokken worden bij het ontwerp, de uiteindelijke acceptatie van de brug sterk zal bevorderen.

In deze huidige zaak het ik de fout gemaakt dat ik alles aan de tandarts heb over gelaten, hem volledig heb vertrouwd, geen detail vragen heb gesteld en zelfs niet om een behandelplan heb gevraagd (die er ook niet is). Nu wil ik het opnieuw en anders doen, met een actieve inbreng van mijn kant en bij een deskundige, geduldige en communicatieve bruggenbouwer.
do, 11/08/2018 - 08:58 Permalink
vV

Als antwoord op door ambrink

Ik begrijp dat het probleem pijnklachten betreft. waar niet serieus mee omgegaan wordt. Dan heb je meer aan een algemeen practicus die iets breder kijkt dan de neus lang is.
Pijn is wellicht ontstaan met plaatsing brug (onduidelijk, die info mist) maar oorzaak heeft wellicht niets met de brug op zich te maken. Ik weet het ook niet. Kijk eens op zorgkaart, en wees kritisch op de inhoud van reviews. Een heel slechte review zegt meestal niets over de kwaliteiten van de tandarts, hooguit over een conflictsituatie, waarbij niet gezegd is dat patient die het geschreven heeft ook gelijk heeft. maar een rode draad en behoorlijk wat goede reviews zegt wel iets.
do, 11/08/2018 - 12:59 Permalink