Slecht werk tandartsen praktijk

Author:
Donna
Posted:
do, 09/06/2018 - 00:35
Acht jaar geleden wisselde ik van tandartspraktijk, omdat een ander dichterbij was. Het was een mooie, maar ook dure praktijk.
Acht jaar heb ik de verzekering flink gespekt, maar de behandelingen waren ronduit slecht te noemen.
De vullingen braken af, en waar men plots begon aan de onderkaak tanden, (waar ik eigenlijk nooit last had) werd dit in feite een gebed zonder einde.
Er kwam geen einde aan in al die jaren, omdat alles kapot ging binnen een half jaar of een jaar tijd. En er plots wortelkanaalbehandelingen moesten plaatsvinden die behoorlijk op het budget inhakken.
Uiteindelijk scheen dit ook nog eens mijn eigen schuld te zijn volgens de tandartspraktijk, want ik had geen kiezen meer (vorige praktijk had die allemaal getrokken, deden ze daar trouwens bij iedereen boven de 40! Hoorde ik via via-serieus!) en moest een frame oid. Maar dat kon ik maar niet bekostigen, omdat het geheel nog steeds niet klaar was.
Ik bleef het maar vreemd vinden, maar omdat ik best nerveus ben bij de tandarts, heb ik daar nooit zo bij stilgestaan, zij weten toch wat zij doen immers?

Nu wilde die tandartspraktijk plots dat ik maar een gebit nam, het was allemaal niet langer te redden en dat was dus nog mijn enige kans.
Nu ik wil geen gebit, en vond mijn tanden nog sterk genoeg etc.

Maar goed, ik ben naar een nieuwe tandarts gegaan.
Binnen twee weken heeft zij alles gemaakt.
Hoe kan dit... Iets dat bij een grote tandartspraktijk niet lukt in acht jaar tijd, lukt bij deze tandarts wel!?

Ik had z.g.a een complex inmiddels van mijn tanden en lachen deed ik al mondjesmate inmiddels, omdat er altijd wel een vulling afgebroken was. Of er een randje om een vulling was gekomen dat verkleurd was.
Maar het budget was bij die ene praktijk zo snel op, dat ik soms geen geld meer had om een vulling te laten maken. (Ik ben helaas niet zo rijk!)

Inmiddels kreeg ik mijn dossier toegestuurd, waarin wat dingen stonden die niet juist waren.
Bv. ik zou bv een slechte mondhygiëne hebben, ik hoefde nooit naar de mondhygiëniste, want ik heb nooit tandsteen gehad zelfs en verder zorg ik prima voor mijn tanden.
Ik zou ook tandvleesontstekingen hebben, heb ik nog nooit gehad zelfs??? Heel raar dat zoiets dan in een dossier staat.

De nieuwe tandarts heeft mij laten zien, welke vullingen zij had gemaakt en die ander, bij de ander is te zien hoe al die vullingen lekten, die zijn nooit goed gezet nml. Gewoonweg erg slordig werk.

Ik begrijp wel dat ik niets kan beginnen tegen een grote praktijk, niet dat ik dat persé wil, maar wat kan ik wel doen. In feite hebben ze mijn tanden veel zwakker gemaakt dan nodig was en die ontstekingen zijn ontstaan waarschijnlijk omdat de vullingen niet goed gezet zijn.
De grote praktijk zal dit altijd ontkennen en misschien dat ze daarom ook dat in mijn dossier hebben gezet, als eventueel excuus voor gemaakte fouten.

Ik ben inmiddels dolblij met mijn nieuwe tandarts, die echt héél goed haar werk doet.

Ik kan eindelijk weer lachen na acht jaar tijd.
Dat is wel erg. Een hele impact. Acht jaar lang dagelijks denken, niet te breed lachen want...als iemand ziet hoe mijn tanden eruit zien. ik vond het vreselijk!

Je betaald dus flink aan een verzekering en dan maakt een tandarts continu fouten en helpen je dan ineens niet meer verder.
Z.g kwam er teveel druk op mijn tanden door het gemis aan kiezen, bewezen is nu wel dat, dát dus niet de enige oorzaak was. Daarbij ben ik uiterst voorzichtig met mijn tanden. Ik bijt echt niet op harde dingen bv.

Wat ik ook niet begrijp is hoe de kosten bij die ene grote praktijk zomaar op waren elk jaar en bij deze nieuwe tandarts alles wel kan binnen het budget en in een maand tijd!

Waarom tandartsen vaak een behandelplan per jaar willen maken voor 100 euro, wat in feite niet eens nodig is.
Dat is ook 100 euro van het budget af nml, dat is toch zonde.
Ook sturen ze je om niets naar de kaakchirurg, (Gebeurde bij meerderen in die praktijk, misschien belangenverstrengeling?) De praktijk bediend zich van drama verhalen, zoals, dat moeten we operatief laten verwijderen, speciale wortelkanaalbehandelingen, wortelkanaalbehandelingen uitvoeren en bij mijn partner bv, daarna ineens een kroon moeten en dan blijkt de wortel van de kies zichzelf op te eten (nooit van gehoord zoiets?) en moest de kies met kroon inclu wortel, 2 stuks naast elkaar verwijderd worden en dit in een jaar tijd. Kostenplaatje?

Ik noem geen namen, maar ik vind dit niet in orde.


Ik ben intens blij dat ik inmiddels geen gebit heb!
Maar ik heb jaren betaald voor prutswerk en ze gaan gewoon door met alles.
vV

wanneer het allemaal zwart op wit staat en zoals de nieuwe tandarts heeft alten zien ook op foto's duidelijk zichtbaar is, en er (aantoonbare) manco`s in het dossier staan heb je een goede kans een klacht in te dienen die ook toegekend kan worden en waar schadevergoeding uit voort kan komen. Gebruik de zoekfunctie eens. procedure is vrij recent wel wat anders geworden maar het begin blijft hetzelfde.
do, 09/06/2018 - 08:27 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door vV

U zal het niet willen horen, maar ik mis uw verantwoordelijkheidsgevoel over uw eigen beslissingen. U heeft de tandarts die uw kiezen heeft getrokken zijn gang laten gaan. U heeft deze behandeling niet geweigerd. U heeft de optie van een frame afgeslagen. U vindt dat uw mondhygiëne goed is, terwijl de professional zegt van niet. U zegt dat de vullingen lekken door slecht werk. En wat kunt u zelf doen om te zorgen dat er geen gaatjes ontstaan langs uw vullingen? Kunt u zich voorstellen hoeveel druk er op overgebleven tanden is komen te staan? Ontstekingen kunnen ook ontstaan door overbelasting. Zonder gevoel van eigen verantwoordelijkheid verzandt iedereen in een restauratiecyclus en hoge kosten. Als u uw vorige tandarts had gevraagd, wat kan ik zelf doen aan mijn gebitsproblemen, misschien was het dan heel anders gegaan. Aan de andere kant...had uw vorige tandarts wellicht veel en veel duidelijker naar u moeten zijn wat de consequenties waren van uw keuzes. U moeten verwijzen naar een mondhygienist omdat uw mondhygiëne slecht zou zijn. Maar ja, dat had u waarschijnlijk als heel vervelend advies ervaren...confronterend...net als mijn berichtje ;)
do, 09/06/2018 - 09:59 Permalink
Donna

Als antwoord op door Lieneke

U zal het niet willen horen, maar ik mis uw verantwoordelijkheidsgevoel over uw eigen beslissingen. U heeft de tandarts die uw kiezen heeft getrokken zijn gang laten gaan. U heeft deze behandeling niet geweigerd. U heeft de optie van een frame afgeslagen. U vindt dat uw mondhygiëne goed is, terwijl de professional zegt van niet. U zegt dat de vullingen lekken door slecht werk. En wat kunt u zelf doen om te zorgen dat er geen gaatjes ontstaan langs uw vullingen? Kunt u zich voorstellen hoeveel druk er op overgebleven tanden is komen te staan? Ontstekingen kunnen ook ontstaan door overbelasting. Zonder gevoel van eigen verantwoordelijkheid verzandt iedereen in een restauratiecyclus en hoge kosten. Als u uw vorige tandarts had gevraagd, wat kan ik zelf doen aan mijn gebitsproblemen, misschien was het dan heel anders gegaan. Aan de andere kant...had uw vorige tandarts wellicht veel en veel duidelijker naar u moeten zijn wat de consequenties waren van uw keuzes. U moeten verwijzen naar een mondhygienist omdat uw mondhygiëne slecht zou zijn. Maar ja, dat had u waarschijnlijk als heel vervelend advies ervaren...confronterend...net als mijn berichtje <img src="https://www.tandarts.nl/forum/sites/all/modules/contrib/smiley/packs/ko…; alt="Wink" />


Ik heb geen probleem met uw aannames hoor.
Dat is uw keus om dat zo op te vatten nml. Ik weet wat er gebeurd is en u was daar niet bij.
Toch gedraagt u zich hier alsof u de tegenpartij zelf bent, opmerkelijk. :)
Maar zoals ik al zei dat is uw keus.
Ik hoef mij tegenover u niet te verantwoorden neem ik aan dus ga ik maar niet in op uw snerende opmerkingen, lijkt me wijzer nml.
Hoop alleen wel dat u anderen niet zo bejegend.
do, 09/06/2018 - 15:05 Permalink
Donna

Als antwoord op door vV

wanneer het allemaal zwart op wit staat en zoals de nieuwe tandarts heeft alten zien ook op foto's duidelijk zichtbaar is, en er (aantoonbare) manco`s in het dossier staan heb je een goede kans een klacht in te dienen die ook toegekend kan worden en waar schadevergoeding uit voort kan komen. Gebruik de zoekfunctie eens. procedure is vrij recent wel wat anders geworden maar het begin blijft hetzelfde.


Dank u voor uw antwoord.
Ik zal de zoekfunctie eens proberen en kijken wat ik hiermee kan.
Merci!
do, 09/06/2018 - 15:06 Permalink