Oorklachten door verstandskiezen

Author:
XMangler
Posted:
di, 11/21/2017 - 13:12
Sinds een half jaar heb ik last van tinnitus (een hoge piep in 1 oor)
Ik ben hiervoor bij verschillende ziekenhuizen geweest en blijkbaar heb ik gehoorschade en word de tinnitus mogelijk hierdoor veroorzaakt.

Maar nu heb ik sinds kort ook dat als ik neurie of roep of meezing in de auto of zelfs bij gewoon ademen dat ik mezelf hoor in dat oor. Net alsof er water in je oor zit.
Ik heb druktesten gehad, een mri scan en mijn oor is nagekeken, nergens is iets afwijkend te zien.

Wel is het zo dat ik mijn verstandskiezen alle 4 nog heb en dat deze dwars liggen waardoor ze tegen de voorliggende kiezen drukken. Deze zijn op foto zelfs al ingedeukt.

Zou dit de oorzaak kunnen zijn van mijn oorklachten? (Misschien zelfs het gehoorverlies?) En kan dit getest worden?

Ik heb er verder geen last van, geen pijn ofzo dus ik laat ze het liefst zitten als dit niet het geval is. Ik heb heel veel schrik voor de behandeling.

Mijn tandarts had in ieder geval nog niet gehoord over oorklachten door kiezen dus daarom via deze weg.

Ik hoop op een spoedig antwoord van jullie.

Mvg.
Attach
XMangler

Als antwoord op door vV

Dat is een lastige..
Ik ben eigenlijk nooit naar de tandarts geweest, juist vanaf vorig jaar wel omdat ik plots erg veel tandpijn had. Deze tand moest getrokken worden en toen bleek ik 16! Gaatjes te hebben waarvan er de dag van vandaag nog 2 gevuld moeten worden. Mijn tandvlees was dus wel wat teruggetrokken op bepaalde tanden. Op de voorste onderste hoektanden leek het inderdaad wel op een inkeping.

Verder heb ik een aantal maanden bij de kinesist gelopen door blokkades in de nek die elke week weer terug kwamen. Waar ik niet echt last van had maar ze kwamen hierbij uit door te zoeken naar een oorzaak voor duizeligheid..
di, 11/21/2017 - 17:37 Permalink
XMangler

Als antwoord op door vV

helaas zijn er ook veel tandartsen die het nog steeds missen....

Gisteren bij de kaakspecialist geweest, nadat deze mijn kauwspieren gecontroleerd had zei ze dat ik niet tandenknars. (Of wel, maar er geen klachten aan gelinkt waren)

Toch bedankt voor het meedenken!

Vandaag heb ik tevens ook de laatste 2 gaatjes laten vullen.
Ik vertelde mijn tandarts dat ik sinds kort ook last had van pijn in 1 van mijn kiezen rechts onder tijdens het eten. Er werd daar geen gaatje terug gevonden maar wel dat mijn tandvlees ontstoken is en de doorkomende verstandskies (de kies er voor is vorig jaar getrokken dus deze verstandskies kan wel doorkomen) bleek vrij gevoelig te zijn. De tandarts heeft me een mondspoelmiddel gegeven dat ik 3x/dag moet gebruiken en als de pijn die ik heb tijdens het eten dan niet weg is word de verstandskies getrokken.

(Wat waarschijnlijk niets met mijn oorklachten te maken heeft)
do, 11/30/2017 - 17:50 Permalink