6x E55 in rekening gebracht?

Author:
arieboonstra
Posted:
do, 02/26/2015 - 10:19
Ik heb een wortelkanaalbehandeling gekregen bij mijn eigen tandarts (A) en een endodontoloog (B) die het heeft afgemaakt. Ik heb een vraag over code E55:

Behandeling dichtgeslibd of verkalkt wortelkanaal In rekening te brengen bij kanalen die niet zichtbaar zijn op röntgenfoto en onmogelijk om in eerste instantie met een vijl # 10 te penetreren).

Tandarts (A) heeft E55 2x in rekening gebracht en (B) nog eens 4x. Dus 6x in totaal. Mijn kies heeft 4 kanalen en tandarts (A) heeft laten zien dat in ieder geval 1 kanaal zichtbaar is op de rontgenfoto.

Mijn vragen:
-. Is het niet zo dat als tandarts (A) E55 in rekening heeft gebracht het kanaal dus is geopend en tandarts B niet nog eens een keer het kanaal hoeft te openen dmv E55? (Ik heb gebeld met de assistente en zij gaf aan dat tandarts A de boel tijdelijk weer vult inclusief de kanalen dus dat tandarts B het weer opnieuw moet doen dmv E55)

-. Als een kanaal zichtbaar is bij tandarts (A) op de foto is het dan ook zichtbaar op een nieuwe foto bij (B)? Of kan dit varieren.

Afgaande op de E55 beschrijving (ik ben geen tandarts uiteraard) zou ik zeggen dat er maar maximaal 3x E55 in rekening gebracht kan worden. Alvast bedankt voor jullie reaktie!
zel'dovich

Verwijderen van vulmateriaal van een eerdere wortelkanaalbehandeling is m.i. geen E55 maar E54. Het tarief is echter gelijk. Dus als de tandarts(A) vier kanalen heeft gevuld heeft de endodontoloog 4x behoorlijk wat werk er aan gehad dit te verwijderen.Hij doet alles helemaal opnieuw namelijk. Waarom er niet E54 is gedeclareerd is gissen maar het maakt dus niet uit voor de rekening.
do, 02/26/2015 - 20:37 Permalink
hansvanbraak@h…

Mijn behandelend arts kwam tot de volgende conclusie:
37 blijkt uit het foto secunder cariës
De behandeling heeft bestaan uit:
endo start lukte niet, kanalen zijn dichtgeslibd advies extractie tot dan ab kuur.

Ik wil uiteraard mijn kies behouden als dat kan, want naast die kies is in mijn jeugd ook al eens een kies getrokken. Wat zijn mijn mogelijkheden ?
Attach
ma, 07/11/2022 - 13:55 Permalink
Tandarts_Richa…

Wat in de reguliere praktijk niet lukt, lukt soms wel bij de ervaren endodontoloog. Jammer dat voor de getrokken kies niet een vervanging is gemaakt. Duidelijk te zien dat de 37 daardoor naar voren is gekanteld. Afhankelijk vd situatie v uw gebit aan de andere kant en boven zijn er vele opties. Afhankelijk v wat u financieel kan/wil. Dus bij behoud overleg/behandeling met een endodontoloog. Vraag is: moet de kies behouden blijven en wat zijn de opties als getrokken wordt. Dit afhankelijk v d behandel planning voor uw gebit in de komende jaren. Een duidelijk behandel strategie met uw tandarts bespreken.
ma, 07/11/2022 - 20:49 Permalink