2 maanden ontstoken tandvlees

Author:
Moniek92
Posted:
di, 04/17/2012 - 12:01
Hoihoi,

Ik zal eerst even kort de situatie uitleggen. Op 7 februari zijn bij mij 2 verstandskiezen getrokken. Ik ben allergisch voor oplosbaar hechtdraad en heb dit 3x aangegeven, toch heeft de chirurg dit gebruikt. Vanaf toen is het mis gegaan en nu zijn we ruim 2 maanden later en is het foute boel.

Sinds zo'n 2 maanden is mijn tandvlees ontstoken, heb hier antibiotica voor gekregen, maar dit hielp niet. Daarna wekelijks terug naar het ziekenhuis gegaan, vanaf toen werd het tandvlees genegeerd. De rode iritatie zou komen van een botsplinter, die 1,5 week later spontaan 'opgelost' zou zijn.

Uiteindelijk 2 weken geleden met erg veel pijn naar de mondhygiënist gestuurd. Daar meteen heen gegaan en zij schrok zich rot, aangezien het links boven al zo ontstoken was, dat zij zo bij mijn wortel kon (het tandvlees laat helemaal los). Ik heb nu ruim 1,5 week mondwater gebruikt, en een gel die hard wordt, zodat er geen etensresten meer in konden komen.

Nu is het echter links boven nóg meer ontstoken, maar ook links onder en tussen mijn boven voortanden. Het breidt zich nu dus erg snel uit. Nu ga ik vandaag terug naar het ziekenhuis, maar hier heb ik ondertussen écht geen vertrouwen meer in. Net belde mijn mondhygiënist, die contact had gehad met mijn chirurg. Nu geeft de chirurg aan dat het dan wel zal komen van een overbelasting van mijn aanhechtingsspier.

Ik heb hier niet veel verstand van, maar het lijkt mij dat je geen ontstekingen in je hele mond krijgt door een overbelasting van een spier. Daarnaast wist ik dat die overbelast is, en heb ik hier een bitje voor gekregen van diezelfde chirurg, die de overbelasting juist zou moeten weggehaald hebben!

Mijn vraag nu: weet iemand wat de onstekingen kan veroorzaken? En belangrijker, hoe ik het kan oplossen?

Dankjewel alvast!
Moniek92

Nu is het afgelopen woensdag weer open gesneden en zijn er 4 botsplinters verwijderd. Ging daarna 2 dagen goed, toen kreeg ik een grote aft in mijn mond. Zaterdag naar de spoedeisende hulp geweest, maar de aft 'kon zich absoluut niet uitbreiden'. Nu wordt ik over een uur weer in het ziekenhuis verwacht en zitten er ondertussen 5 ontstekingen pal naast de wond.
Het gaat dus nog niet zo lekker. Weet je toevallig wat dit zou kunnen zijn, al die ontstekingen?

En dankjewel voor de tip, ga ik zeker doen!
ma, 04/23/2012 - 09:39 Permalink
Help de kinderen

Wat zegt de chirurg ervan ? En de tandarts/mondhygiëniste ?

Hoe is je weerstand, slaap je goed, pieker je veel (nu in ieder geval over je tandvlees lijkt me) Heb je speciale kaakfysiotherapie (gehad) om de kaakspier op te rekken en bewust te worden van b.v klemmen overdag. Heb je uitgebreide poets-en schoonmaakinstructies gehad en hou je je daar ook aan? Maak je je bitje iedere dag goed schoon (afspoelen alleen is niet voldoende) ? Eet je drie maal per dag en poets je daarna ? Eet je geen tussendoortjes ?
Heb je spoelmiddel van de chirurg in het ziekenhuis gekregen. Is en allergietest overwogen ? Gebruik je medicijnen die invloed kunnen hebben op het genezingsproces en/of het slijmmvlies ? Gebruik je alcohol of rook je (allebei even niet doen)

Heb je al foto's (laten) maken ? In het ziekenhiis is er altijd een ziekenhuis fotograaf die foto's kan maken (als dit al verantwoord is gezien de spreiders die ze moeten gebruiken) Wellicht kunnen foto's op dit forum ? (eventueel in een bijlage)


Sterkte !!
di, 04/24/2012 - 01:28 Permalink
dominat

Ik had laatst een collega op het werk die ook al een hele tijd met onstoken tandvlees rondliep. Hij had al een paar antibioticakuren achter de rug maar het probleem keerde steeds terug. Zijn tandarts heeft dan een afspraak gemaakt bij een specialist waarop hij een aantal weken moest wachten. Mijn vriendin verkoopt producten op basis van aloë vera en ik bezorgde mijn collega een staaltje van hun tandpasta. Na enkele dagen kwam hij bijna smeken voor een tube tandpasta want zijn ontstekingen waren weg. Hij heeft na een paar weken zijn afspraak bij de specialist geannuleerd. Dit is ondertussen een viertal maanden geleden en hij is nog steeds ontstekingsvrij.
Onder volgende link kan je een blog vinden met meer informatie. Onder links "aloë vera" kom je op haar website terecht waarlangs je haar kan contacteren voor meer informatie.

http://uwgezondheid.blogspot.com/
do, 04/26/2012 - 11:15 Permalink