Zeer goede tandarts gezocht (Cremé dela Cremé)

Author:
Noor71
Posted:
wo, 04/06/2011 - 20:16
Beste forumleden,

Ik ben op zoek naar een zeer zeer goed tandarts in Nederland.

Ik ben 40 jaar oud en inmiddels 6 implantaten (incl. sinuslift) en ca. 20 kronen rijk. Heb nog slecht 5 tanden van mezelf.

Helaas kamp ik momenteel met het volgende probleem:
Mijn voortand heeft een ontsteking, de wortel van de snijtand ernaast zit vol met cariës en de hoektand is ook slecht.
Mijn huidige tandarts weet niet goed wat hij nu moet/kan doen. Hij heeft me doorverwezen naar een kaakchirurg.
Kaakchirurg adviseert om alle drie de elementen te verwijderen en vervolgens een brug op 2 implantaten te plaatsen. Waarschijnlijk zal er dan ook bot bij moeten worden geplaatst. Een heftige en moeilijke ingreep.

Vandaag naar Duitsland geweest voor advies. Daar adviseren ze me om niks te trekken. Implantaten is het aller laatste red middel. Ze willen daar gaan proberen de boel te behouden. Gaat wel heel veel kosten!

Wie kan mij een tip/adres/naam geven van een zeeer zeer goede tandarts in Nederland. Ik wil toch nog een mening hebben van een 3e partij.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen? Begin radeloos te worden.

Groetjes Noor
Workie

Heb je ook gevraagd waarom ze in Duitsland eerst alles willen behouden? Hoe groot schatten ze de kans in dat deze ingreep slaagt. En waar precies zitten er bij jou implantaten en kronen?

Als het namelijk niet lukt ben je een hoop geld kwijt en je moet alsnog aan de implantaten. En misschien zijn er nog andere opties en kun je een brug nemen waar je andere gebits elementen als pijlers gebruikt.

Ik zou gewoon als je het graag zeker wilt weten naar een andere tandarts/kaakchirurg gaan die niet in de regio werkt van je huidige behandelaar voor een second opinion, en in Duitsland alleen de tank van de auto vullen en eventueel gelijk wat boodschappen halen :smt003 .
wo, 04/06/2011 - 22:59 Permalink
Noor71

Heb je ook gevraagd waarom ze in Duitsland eerst alles willen behouden? Hoe groot schatten ze de kans in dat deze ingreep slaagt. En waar precies zitten er bij jou implantaten en kronen?

Als het namelijk niet lukt ben je een hoop geld kwijt en je moet alsnog aan de implantaten. En misschien zijn er nog andere opties en kun je een brug nemen waar je andere gebits elementen als pijlers gebruikt.

Ik zou gewoon als je het graag zeker wilt weten naar een andere tandarts/kaakchirurg gaan die niet in de regio werkt van je huidige behandelaar voor een second opinion, en in Duitsland alleen de tank van de auto vullen en eventueel gelijk wat boodschappen halen :smt003 .


Beste Workie,
Uiteraard heb ik in Duitsland (de twee bekende broers) gevraagd waarom ze alles willen behouden. Ze zeiden dat een implantaat echt de allerlaatste uitwijk is en dat ze er alles aan willen doen om mijn huidige wortels te behouden. Ze willen dus de kronen verwijderen en vervolgens alle opbouwen/stiften vervangen. De ontsteking willen ze d.m.v. een apex behandelen (dit is overigens 15 jaar ook als eens gedaan bij dezelfde voortand).
Voordat ik een definitieve beslissing wil nemen wil ik ook nog naar een andere zeer goede tandarts. Vandaar mijn vraag hier.

Groetjes Noor
do, 04/07/2011 - 08:23 Permalink
vV

herbehandeling apex heeft niet zo`n goede prognose. daarnaast de opsomming lezende denk ik dat het uitstel van executie is, er is een reden dat het gebit op deze leeftijd in deze staat is. en met nu weer caries aanwezig moet je je afvragen of pogen eea te behouden wel zo slim is, lange termijn gedacht. Oftewel: nu veel geld kwijt, met uiteindelijk alsnog verlies maakt het zaakje alleen maar duurder.

Dan zou ik trouwens eerst via een endodontoloog een mening over de ontsteking en mogleijkheid tot apex vragen, mn qua prognose.
En waarom het nu weer in duitsland moet.... opties van specialisten in NL genoeg hoor.
do, 04/07/2011 - 09:13 Permalink
Workie


En waarom het nu weer in duitsland moet.... opties van specialisten in NL genoeg hoor.


Mischien woont de vraagsteller wel in het grensgebied, wie zal het weten ? :roll:
Waarom niet in Duitsland ?
Ik heb op een tandtechnisch laboratorium gewerkt in de grensstreek en heb gewoon geen hoge pet op van die tandartsen daar. Ze zijn erg autoritair, ze zijn gek op Nederlanders want daar kunnen ze een hoop op verdienen in tegenstelling tot de Duitsers. En ze verzinnen de meest mooie dure constructies waar je als technieker weliswaar je mooi op kan uitleven maar voor een patiënt een rib uit het lijf is, en vaak zijn er goedkopere en betere oplossingen die ook nog eens wetenschappelijk onderbouwd zijn. En als technieker en als patiënt kun je geen normaal gesprek aangaan want ze hebben altijd gelijk. In Nederland zijn ze een stuk realistischer en krijg je een goed advies wil je het toch anders doen dan bespreken ze uitgebreid de risico's op mislukking en zoals je al las in het verhaal van de topicstarter is dat nu juist niet gebeurd.

Neemt niet weg dat er uiteraard zeer goede vakmensen in Duitsland zijn, maar mijn persoonlijke ervaringen zijn niet erg goed. Een Duitse patiënt die bij een Duits ziekenfonds zit krijgt waarschijnlijk een heel ander advies.

Ik heb overigens geen hekel aan Duitsers hoor :wink: Ik woon zelf in de grensstreek en haal daar vaak mijn goedkopere boodscchappen en tank er regelmatig. Verder zijn ze altijd zeer correct in de winkels, ik heb een hekel aan kleding kopen maar daar zijn ze een stuk minder opdringerig dan in Nederland :smt003
do, 04/07/2011 - 20:48 Permalink
Workie

Oja? Dan kan ik je de handschudden...Heb trouwens niet die ervaring met Duitse tandartsen (die in Nederland werken). Ik werk op het moment zelfs heel erg fijn samen met een Duitse tandarts. Kunnen sommige Nederlandse tandartsen nog een puntje aan zuigen...

Die Duitsers die hier werken hebben het in het begin erg lastig hoor. Om een poep en een scheet hebben ze het tandtechnisch lab aan de telefoon voor overleg ( zijn ze niet gewend) en dan hebben ze ook nog eens patiënten die heel mondig zijn en precies weten wat ze willen :smt003 Maar zijn ze daar eenmaal aan gewend dan zijn het echt top tandartsen.

Nu de Duitse markt een beetje is ingestort hebben we ook regelmatig Duitse tandtechnische sollicitanten over de vloer. Die opeens ook eens mee moeten denken met een tandarts over hoe je patient A wat nogal een complex geval is het beste kunnen helpen. Meestal hebben ze het binnen een dag al gezien want ze kunnen niet met die druk omgaan en zijn die informele sfeer totaal niet gewend.
do, 04/07/2011 - 21:11 Permalink
Noor71

Wat leuk om jullie reacties te lezen.

Ik woon in Zuid-Holland dus niet in de grensstreek. Inmiddels heb ik mijn foto's opgevraagd. Deze heb ik bijgesloten.
Als jullie deze zien dat zullen jullie begrijpen dat ik inmiddels radeloos ben.

Implantaten in het front is volgens de kaakchirurg en de gebroeders K. moeilijk.
De kaakchirurg heeft aangegeven dat ze zeer waarschijnlijk bot moeten bijplaatsen etc. etc. Alleen al het idee om weer zo'n ingreep te moeten ondergaan.

Ik heb gehoord dat er in Eindhoven ook een goede kliniek zit. Heeft iemand hier ervaring mee?
Attach
vr, 04/08/2011 - 18:44 Permalink
vV

nogal wat gebeurt ..... gezien verleden en situatie front zou ik denk ik voor een conventionele frontbrug gaan, en dus twijfelachtige/slechte element eruit halen. pijlers zijn er nog genoeg.
Kliniek in Eindhoven? weet ik niet, de enige in die buurt die ik ken die de naam kliniek gebruiken zijn geldwolven eerste orde, ben je het dubbele kwijt van wat nodig is.
za, 04/09/2011 - 19:32 Permalink
Noor71

Beste Robinson,

Bedoel je met resorptie volgen, soms het afnemen van het kaakbot?

Als ik jullie adviezen zo lees dan ik het voorstel wat de gebroeders K. hebben gedaan helemaal nog niet zo slecht.
De kaakchirurg wil de 1.1, 1.2 en de 1.3 trekken.

v.V: Er zitten in Eindhoven twee klinieken. De kliniek die ze mij hebben geadviseerd is de kliniek Cum Laude etc. etc.
za, 04/09/2011 - 20:09 Permalink
Workie

Ook mijn idee, extractie dubieus element en noodbrug.
Mbv. noodbrug resorptie volgen, soft tissue management.
Daarna definitieve porseleinen brug.
Aangezien het hier om een frontbrug gaat en je de resorptie van de kaak wilt volgen, zou je dan een noodbrug van composiet of een noodbrug van kunsthars met prothese elementen adviseren die door een lab gemaakt worden? Of zou je er zelf een maken? Het gaat hier namelijk over het front dus is esthetiek belangrijk en het moet waarschijnlijk een tijdje blijven zitten voordat er aan een definitieve brug word begonnen. Ik ben wel benieuwd naar dit antwoord al kan ik mijn voorstellen dat voor een patiënt een tijdelijke composietbrug of kunstharsbrug een te grote aanslag doet op de financiën . En er zijn ook best veel tandartsen die voor een hele mooie tijdelijke noodvoorziening hele mooie dingen kunnen maken.
za, 04/09/2011 - 22:39 Permalink