Maand van de gebitscontrole

Author:
BJN
Posted:
di, 02/08/2011 - 22:12
Door de dierenklinieken is februari opgeroepen tot: maand-van-de-gebitscontrole

Ik heb geen huisdier, maar ben wel geïnteresseerd wie zijn hond/kat/cavia/piranha naar de dierenkliniek brengt voor een gebitsbehandeling. En wat de gangbare prijzen zijn dan.
Workie

Ik heb al 3 jaar een hond. En ieder jaar word die door de dierenarts ingeënt en nagekeken dus ook het gebit.
Hier moet je je niet te veel van voorstellen want ze kijken gewoon even in de bek, en 10 minuten later sta je met een dikke rekening weer op de stoep.
Maar goed de hond krijgt weinig hondenkoekjes en hondensnoepjes en als ze niet slaapt dan is ze aan het kluiven op een botje.
Ik heb de hond wel verzekerd voor ziektenkosten en daar valt het hondengebit ook onder tot een bedrag van € 2000 per jaar.

Ik heb trouwens wel eens voor een politiehond een kroon op de hoektand gemaakt en voor de hond van een tandarts eens een beugel (arme kleine teckel) :smt003
di, 02/08/2011 - 22:58 Permalink
Spiegeltje

Van onze kat is regelmatig het gebit schoongemaakt (tandsteenverwijdering) en op latere leeftijd zijn kiesjes getrokken. Geen caries maar als gevolg van tandvleesproblemen. Dat moest altijd onder narcose natuurlijk, dus goedkoop was het niet. Poetsen van het gebit lukte niet want daar moet je vanaf jonge leeftijd mee beginnen. Ik weet niet meer wat het precies heeft gekost, maar rekeningen van dierenartsen zijn altijd hoger dan je verwacht.

De laatste 2 jaar is de kat behandeld voor veel te hoge bloeddruk, aan de schildklier geopereerd (universiteit Utrecht) en "slikte" prednizolon en schildklierhormoonremmers en dus bloeddrukverlagers (2 middelen).

De laatste jaren hadden we meer zorgkosten aan de kat dan voor ons zelf. Ze is 18 jaar geworden en overleden aan een hersenbloeding.
wo, 02/09/2011 - 00:15 Permalink
wilria

elk jaar als onze honden worden ingeent, kijkt de dierenarts ook hoe het met hun gebit gaat.

we hebben een hond van 4 die we kregen toen hij 1 jaar was. toen wij het beestje ophaalden miste hij al 2 kiezen en 1 tand.deze hond heeft een zwak gebit (volgens de dierenarts) door slechte voeding in zijn eerste jaar . het is lastig maar we poetsen dus elke dag zijn gebit
onze oudste hond is voor het eerst behandeld aan haar gebit toen ze 13 was omdat ze op haar snoet gevallen was waarbij een tand door haar lip gegaan was. sindsdien gaat ze elk jaar voor controle naar een dierentandarts. tandenpoetsen is bij haar geen optie, want voordat je 1 tand of kies hebt gepoetst, heeft zij al drie tandenborstels opgevreten.
vorig jaar in september is haar gebit gereinigd omdat ze wat tandsteen had en dat kostte toen 160,37. daar zit wel bloedafname en bloedonderzoek bij, wat gedaan werd omdat ze toen al 15 jaar was
wo, 02/09/2011 - 01:25 Permalink
Workie

voor de hond van een tandarts eens een beugel (arme kleine teckel) :smt003

Ik dacht eerst dat je een geintje maakte, maar het blijkt gewoon echt te bestaan!

Een hond met beugel

http://www.dierenartsoldenzaal.nl/pictures/tandheelkunde/beugel%20plaatsen%202.jpg
Ja het bestaat maar dit was gewoon een experiment van de tandarts die gespecialiseerd is in gewone mensen en niet in honden. Welk baasje laat nu een uitneembare beugel maken voor zijn hond? :smt003 Vond het wel een uitdaging om te maken zo vaak maak je geen gekke dingen :smt003
wo, 02/09/2011 - 21:49 Permalink
RZ

Om nog even op de eerste vraag terug te komen. Prijzen zijn heel variabel. Deze zijn niet vastgesteld door de overheid en kunnen dus ook per dierenarts verschillen. Houd er wel rekening mee dat behandeling over het algemeen onder algehele narcose moet. Als je het dan gaat vergelijken met humane prijzen valt het allemaal wel mee..
do, 02/10/2011 - 17:41 Permalink
Denise1974

Mijn kat moet elk half jaar voor controle van haar schildklier en dan worden haar tandjes ook meteen nagekeken.
Zeker nu ze ouder wordt vind ik het toch wel belangrijk want als ze stopt met eten is het einde verhaal, en ze is al zo mager, en ik wil zelf ook geen pijn in mijn kiezen dus hoeft het bij mijn katten ook niet.
Mijn katten zijn ook verzekerd dus om het financiele plaatje hoef ik me wat hen betreft ook niet druk te maken.
wo, 07/06/2011 - 10:00 Permalink