facings eraf laten halen..

Author:
Aks
Posted:
za, 11/20/2010 - 16:39
hallo...

ik hoop, en hoop echt dat ik wat reacties en advies ga krijgen..
ik wil mijn verhaal kwijt.

echter heb ik al eerder wat geplaatst hier..
het gaat om 6 facings, die ik onlangs heb verwijderd, voortanden. wegens wanprestatie van de tandarts die ze 6 maanden geleden erop heeft gezet heb ik abnormaal veel klachten, pijn, emotionele pijn, haat, verdriet, wanhoop..
wanprestatie omdat: hij de laatste keer dat ik hem gezien heb, begin september, mij meldde dat ik de eerste was op wie hij porseleinen facings geplaatst heeft. let op: hij heeft ook mijn ' gummysmile' gecorrigeerd voordat hij ze plaatste.
dus ontstoken tandvlees...

even mijn emotionele klacht: ik kan niet meer, ik ben moe en op...wil niet meer de dag doorbrengen..
de pijn is ondraaglijk.

toendertijd de facings, hing als een blok aan de voorkant..supergroot en dik..was erg mooi om te zien, maar paste niet bij mijn gezicht en mijn gebit..zooo..nep?

ik kwam om mijn 2 voortanden te doen, omdat ik 14 jaar geleden was gevallen op mijn mond en een tand dood is.
nu wou ik mezelf verwennen met 2 porseleinen tanden, sterk en lekker 'lang' mee...

nee, helaas heb ik me om laten praten tot 6 facings, want dat maakt een mooiere lach. en verwijderen tandvlees..
had ik nooit nooit nooit moeten doen.

ik heb eind september een flapoperatie gehad ' biological width'. omdat de paradontoloog zag dat de facings te dicht op het bot zaten.
het was een hel, maar goed..doorstaan. alleen klachten gingen niet over.

in oktober doorverwezen door de paradontoloog naar een 2nd opinion. hij zag dat het cement gelekt was en de facings veelste dik waren, veelste dik. mijn tandvlees kon er niet 'omheen' settelen. en dan het verhaal dat ze gezet waren terwijl mijn tandvlees aan het bloeden was, bloedde als een rund.

sorry, ik denk dat ik teveel door elkaar type, ik kan niets meer doen zonder te huilen...

nu zijn ze eraf, de specialist heeft composiet erover gedaan..en mn tandvlees moet eerst herstellen. uiteraard zitten deze composieten niet tegen mijn tandvlees aan (geen gezicht, maar t moet)

de pijn, is er nog...tandvlees...is de ene dag roze de andere dag rood...boven mijn voortand die gezond is..is het lichtelijk rood/ontstoken en die tand doet erg veel pijn...

please, kan iemand reageren voor eventueel advies..tips of ervaring..
ik ga beginnen met de 'tandarts die mij behandeld heeft toendertijd' een brief te schrijven en aansprakelijk te stellen..ook voor alle kosten die erbij gekomen zijn.
hij zal zeker een goede tandarts zijn, ben hier niet om tandartsen aan te vallen. ik ben slachtoffer geworden van zijn wanprestatie mbt mezelf...
Stokertje

Beste Aks,
Dapper dat je je verhaal doet bij ons op het forum. Hopelijk lucht het ook wat op om je verhaal hier kwijt te kunnen. De composiet ligt nu niet tegen je tandvlees, maar biedt in ieder geval voor nu bescherming van het onderliggende tandbeen, wat normaal wordt beschermd door glazuur. Wellicht dat er in de toekomst een esthetisch betere oplossing kan worden gezocht als je daar aan toe bent, maar voor nu lijkt me gezondheid van je gebit het belangrijkst.

Zou je de pijn concreter kunnen omschrijven zodat wij je beter kunnen adviseren? (continue pijn, of pijn bij eten, bij koud, warm, ...) Wat betreft de ontsteking van je tandvlees, kan je die zelf het best verzorgen door goed te poetsen. Dit wil zeggen poetsen met een zachte tandenborstel, die je schuin op je tandvlees plaatst en met lichte druk en snelle bewegingen beweegt.
http://www.gaba-bv.nl/data/docs/cache/nl_NL/7/9/2/0__rgb_72_100_100_fitAndCrop.jpg
Wees voorzichtig, je tandarts of eventueel een mondhygiënist kan je hiermee helpen. Mocht de pijn veroorzaakt worden door gevoelige tanden, adviseer ik je te poetsen met een speciale tandpasta hiervoor, bijvoorbeeld van elmex of sensodine. Belangrijk is wel deze tandpasta te blijven gebruiken, en niet af te wisselen met andere tandpasta's, omdat de werking hiervan dan wordt beïnvloed.

Sterkte voor nu.
zo, 11/28/2010 - 12:04 Permalink
smolders

Jakkes, wat een gedoe, ik wens u sterkte. Helaas komt het met mijn verhaal, gedeeltelijk overeen,
ik ben ( het ) ook zoooooooooo moe, ik tob al 2 jaar. Heeft U wel eens aan een lijm of acrylaat allergie gedacht ? Daar wil men ( bij mij ) maar steeds niet aan..... Heeft u al eens gedacht om het ACTA in te schakelen ? ( Amsterdam ) Vele mogelijkheden. Sterkte nogmaals !!
di, 11/30/2010 - 19:03 Permalink