vraagje over zoeken tandarts

Author:
arista
Posted:
do, 09/02/2010 - 15:42
Hallo allemaal ik ben anita en was/ben op zoek naar een tandarts
Sinds 3 jaar ben ik verhuist naar een andere plaats, tot nu toe reed ik heen en weer om lekker bij mijn eigen vertrouwde tandarts te komen
Maar bij die tandarts was al een tijdje sprake dat deze genootzaakt om minder te gaan werken omdat zijn nekwervels helemaal versleten waren
En dit jaar moest het er maar eens van komen dat ik een tandarts moest gaan zoeken in mijn eigen plaats
Nu ken je hier bijna niemand dus heb je geen idee waar wie je heen moet, het zelfde had ik ook met een nieuwe huisarts
Ik hoorde al heel snel van mensen dat hier nog maar 1 tandarts zat die nieuwe patienten aan neemt
Dan heb je dus niet veel keus, dus ik mij aangemeld via internet, en eigenlijk de volgende dag werd ik al gebelt
Ik kon komen voor een intake gesprek, nu heb ik al jaren dezelfde tandarts, maar van een intake heb ik nog niet eerder gehoort
Dus ik dacht nou het zal wel, het gebeurt niet dagelijks dat je van tandarts veranderd dus dat zal wel modern zijn
Bij het gesprek hoorden een eindeloze vragen lijst en een foto van de hele boven en onderkaak(zo'n fotoaparatuur wat helemaal om je heen draait)
Over een paar weken moet ik terug komen en dan wordt besproken wat het behandelplan is en er worden nog meer foto's genomen een soort scan van mijn voortanden????? en gewone foto's van mijn gebit

Mijn volgende vraag is dit normaal wat ik hierboven heb verteld, als je altijd trouw naar de tandarts gaat voor controle en netjes elke 2 jaar foto's worden gemaakt
Eeen vragen lijst me vragen zoals :
Heeft u last van neerslachtigheid, depressiviteit?
Heeft u de afgelopen jaren bij een psycholoog of psychiater bezocht?
Zo ja kan iemand mijn dan uitleggen wat deze vragen te maken hebben met een tandarts behandeling

De vragen over medicijnen en ziektes kan ik mij wel voorstellen ik heb namelijk de ziekte van GRAVES en moet dus uitkijken met verdovingen.

En wat mijn verzekering betrefd ik heb een aanvullende verzekering die 450, euro vergoed ben ik met deze intake niet gelijk door mijn vergoedingen heen.?
Niet als ik in december in eens wat ernstig heb aan mijn gebit dat ik dit niet meer uit mijn verzekering meer kan betalen

Veel vragen, en veel verschillende en weet ook niet of dit in dit topic thuis hoort, maar dat hoor ik dan wel
In iedergeval alsvast bedankt voor het moeite nemen van dit verhaal te lezen
groetje anita
Spiegeltje

Een schriftelijke anamnese (vragenlijst) is in uw geval wel op zijn plaats. U bent immers, zoals u zelf aangeeft, niet geheel gezond/ Ik ben niet op de hoogte wat daar allemaal precies instaat maar het zijn wellicht gewoon standaardvragen. Niet allemaal zijn even belangrijk voor de tandartspraktijk. Maar u hoeft geen geheimen voor uw tandarts te hebben en het is niet zo'n grote moeite om de lijst in te vullen, toch? Bij veel specialisten in het ziekenhuis wordt met soortgelijke vragenlijsten gewerkt.

Een intakegesprek is niet ongebruikelijk. Tenzij het tegendeel is aangegeven kunt, u er vanuit gaan dat dit gewoon uw eerste consult is waarbij u uw wensen en verwachtingen kunt aangeven en de tandarts een beeld probeert te vormen van de staat van uw gebit. Dit als basis voor een behandelplan. Dat er een OPT is gemaakt (panoramafoto van het gebit) is niet ongebruikelijk. Niet alle tandartsen hebben deze apparatuur (en maken dan de foto niet) maar dergelijke foto's geven wel veel extra informatie over bijvoorbeeld staat van het kaakbot en problemen met bijvoorbeeld verstandskiezen. Daarnaast zijn nog bitewings nodig. Als deze recent zijn kunnen ook foto's van de vorige tandarts worden gebruikt. Maar dan moet u wel het dossier overleggen.

Of deze aanpak standaard is? Het hangt nogal af van de tandarts die u treft en hoe deze het aanpakt. Ik zie er zelf weinig verkeerds in, integendeel. Een goede start lijkt me. Om niet voor verrassingen te komen te staan kunt wel met de tandarts afspreken dat u vooraf wordt geinformeerd over kostbare foto's of behandelingen. Ik denk niet dat u snel door het bedrag van uw verzekering heen bent. Of u moet net een uitgebreide wortelkanaalbehandeling nodig hebben, dan wordt het krap. Met een verzekerd bedrag van 450 euro is nooit te garanderen dat u toch niet moet bij betalen. Bij een kroon, brug of implantaat is dat zeker het geval.Voor het volgende kalenderjaar geldt echter weer een nieuw bedrag.

Op basis van het behandelplan kunt u opnieuw beoordelen of u voldoende verzekerd bent. De tandarts kan ook een behandelplan maken voor de langere termijn. Hierin zitten dan zaken die niet op korte termijn hoeven te gebeuren maar in de tijd kunnen worden gespreid (mocht dat nodig zijn, wat lang niet altijd zo is als u een goed gebit heeft natuurlijk).
do, 09/02/2010 - 16:13 Permalink
advies

Om u een idee te geven van kosten van de intake, de tandartspraktijken in mijn omgeving die werken met een intake bouwen dat op de volgende wijze op:

• C11/C12 - Intake consult (19,50)
• C22 - Medische anamnese (indien van toepassing; 19,50)
• X10 - Bitewing röntgenopname (2x, totaal 28,60)
• X21 - Orthopantomogram (overzichtsfoto; 64,40)

Dat is maximaal Eur 132,- per persoon.

Zoals Spiegeltje al aangeeft hangt het er vanaf wat er in uw dossier aan recent materiaal is opgenomen (als u het dossier van uw vorige tandarts tenminste heeft laten opsturen naar uw nieuwe tandarts).

De geregistreerde tandartsen hebben (vrijwillig) kwaliteitscriteria onderschreven. En van een in het register opgenomen tandarts weet u ook zeker dat het echte tandarts betreft.
do, 09/02/2010 - 16:40 Permalink
Spiegeltje

Momenteel is voor de patient niet goed te beoordelen welke tandarts kwaliteit levert. Kwaliteitsregister of niet want dat zegt nog lang niet alles. Overigens vind ik het zeker een pre als een tandarts daar in staat. Het is toch een stap in de goede richting.
do, 09/02/2010 - 20:39 Permalink
mecánico para …

1. officieel geregistreerd staan bij de overheid (BIGregistratie)
en gemiddeld minimaal 14 uur per week tandheelkundige
zorg aan patiënten verlenen
lijkt me duidelijk

2. gedragsregels en (praktijk)richtlijnen naleven
wow

3. vakliteratuur bestuderen
Lid zijn van blaadjes is de enige toets

4. bij- en nascholing volgen en vakinhoudelijk overleg met collega’s voeren
Aardig maar aanwezig zijn betekent niet iets op steken

5. een klachtenregeling hebben die voldoet aan de wet.
Niet moeilijke voor een NMT of ANT lid


Werkelijk nergens staat iets waar je een goede tandarts als het om UITvoering van het werk kan beoordelen. Alleen bij punt 3 en 4 wordt gekeken of je op papier aanwezig bent/lid bent van iets waar je wat kan leren.
Het gegeven dat docenten niet anders worden gewaardeerd dan volgers van een cursus is raar. Het gegeven dat mensen er zonder keuring van de papieren in konden.........hoogst schadelijk voor mijn humeur. De controle is brak en als je niet aan de eisen voldoet krijg je jaren uitstel.
In mijn waarneemkring waren de bad apples de eerste die zich er gauw in hadden gedrukt (lees : betaald in het register kwamen).

Ik zeg, kwaliteit is tastbaar te maken met visitatie en dingen die hierboven staan. Niet door die administratieve zaken alleen. Met name de afname van cursussen............ik heb er wel 30 gedaan, maar die voor 2004 telden niet mee. Ja lekker. zo kan je je toch nooit bewijzen.
Nee, dan lekker niet in het KRT maar wel een praktijk met prima gesaneerde en behandelde mensen, nette zorgplannen en weinig pijnklachten. En voor 12 uur gebeld, altijd dezelfde dag gezien (als je je aan onze werktijden houdt tenminste)
do, 09/02/2010 - 21:18 Permalink
Spiegeltje

Ben het helemaal met je eens dat met name het ontbreken van visitatie een zwak punt blijft. En op de website blaast men ook nogal hoog van de toren voor wat betreft de zekerheid die er valt te ontlenen aan een registratie. Dat is mijns inziens niet terecht. Want niet in het register wil uiteraard niet zeggen dat het om een slechte tandarts gaat: het gaat om een vrijwillige deelname. Als iemand zich, ondanks de niet al te strenge eisen, toch niet kan kwal;ificeren ook niet per se. Maar dan ga ik toch mijn twijfels hebben......Dat is natuurlijk theoretisch want deze mensen komen niet in beeld.

Er worden m.i. wel degelijk serieuze eisen gesteld die m.i. ook een belangrijk element vormen van het goede functioneren. Een goede tandarts zal m.i. dan ook zonder veel moeite aan de eisen voor registratie kunnen (blijven) voldoen. Voor een slechte gaat dat niet vanzelfsprekend op, al valt uiteraard voldoende te manipuleren als men dat echt zou willen.

Wat je daar als patient aan hebt met al die mitsen en maren valt inderdaad te bezien. Maar toch blijf ik het een goed initiatief vinden en ik blijf het een pre vinden als je er in staat. Ga echter niet van tandarts wisselen als deze goed bevalt en je merkt dat hij/zij er niet in staat !
do, 09/02/2010 - 22:17 Permalink
mecánico para …

het zou een goed instrument kunnen zijn, maar nu moet ik tussen de goedwillende betalers en een enkele kneus met gemanipuleerde administratie gaan staan voor 200 euro............en er zijn totaal geen consequenties. Nou dan is een website opzetten en 1.2 miljoen euro vangen voor het uptodate houden wel erg eenvoudig voor de eigenaar van het geheel. ergo............dikke piemol, ik doe niet mee
vr, 09/03/2010 - 11:16 Permalink
Basset

Iik wel en ik kan je zeggen dat ik in wezen al punten heb voor de komende 10 jaar maar dat ik ze zelden kan incaseren. Als al je collega's er in staan moet je zelf ook wel mee.

Kwaliteits bewaking: Wat dacht je van nascholing met een verplicht examen zoals we dit in aken aan de universiteit doen. dat is heel wat anders dan in de ochtend even op de bijscholing binnenspringen - 'smiddags even op het diner. Of niet want die waren tien jaar geleden kwalitatief heel wat beter. en des avonds het attest van aanwezigheid ophalen en doorsturen.

visitatie; een bezoekje aan elkaars praktijk brengen om te kijken hoe ordelijk alles er buiten de werkzaamheden bij staat.

Kwaliteitsbewaking = nascholing met inbegrip van praktisch oefenen en dan niet op een tand die je in de hand houdt. --- gevolgd door een examen en beoordeling.
En wat denk je van een examen tandheelkunde alle 10 jaar ?

Dat zou een goede oplossing zijn maar zou ook de vraag naar veel hogere tarieven met zich mee brengen.

Trouwens een lieve tandarts en een nog lievere assistente zijn ook geen directe indicatie --- ik ben ook lief maar als een dag wat minder gaat gezondheid stress kan ik ook wel eens brommeri zijn maar of dit een kwaliteitsverschil geeft...

Het minimum van kwaliteitborging is nascholing met examen en geef daar maar terug een fiscale bonus voor. Nascholing is enorm duur.

Vergeet ook niet dar krt gelinkt is aan één bepaalde tandartsvereniging en de grote wetenschappers daar meestal ook niet toe behoren.

Ik denk dat je als patient de beste kwaliteit krijgt als je je tandarts regelmatig eens verbaal in de bloemetjes zet. Een apreciatie waar het past zal heel wat meer effect geven in het behoud en streven van behoud van kennis niveau dan allerlei wetten.

Kritiek mag ook maar het omgekeerde stellen we nog meer op prijs. Dan kan je pas goed en zonder wrok met elkaar communiceren wanneer je denkt dat of als er iets mis zou zijn. Trouwens wanneer er tijdens een behandeling technisch iets mis zou ijn dan zullen de meeste tandartsen dit al opgelost hebben voordat je er een idee van hebt. Kwaad doen, doen we immers normaal geen van ons allen express. Daar hebben we niets aan en kopen we niets voor.

ps: heb ooit voor het behouden van mijn amerikaanse tandartslicentie een heleboel scholingen moeten volgen betreffende tandheelkundige zaken die ik nooit daar zou uitoefenen. toen heb ik daar ook genoten van de maaltijden en de koffiestops.
vr, 09/03/2010 - 18:20 Permalink
Lieneke

Hoeveel is het dan? Ik hoorde of las ergens 120 punten? Wij moeten er 160 halen...dat is best lastig omdat we so wie so al minder punten krijgen bij onze cursussen en congressen. Maar een paar toetsen maken van het NTVT is wel weer erg makkelijk punten scoren. Wij mogen trouwens de punten niet enkel uit bij- nascholing halen. Het register voor paramedici zijn hier nog strenger op. Of je eventjes een boek wilt publiceren.....Waar ik wel tegenaan loop, is dat ik sommige dingen wel wil doen maar niet kan redden ivm reistijd....
vr, 09/03/2010 - 19:25 Permalink
mecánico para …

Maar wat wil je nou zeggen Dirckx? Ik werk op een opleiding, leer een boel bij door onderlinge contacten en ben helemaal niet lief (als hoofddoel). Maar Zelfs dat werken op een opleiding gaf geen aanleiding daarvoor punten toe te kennen. nee, iemand die op een congres naar me komt luisteren krijgt ze, en ik niet. Dat is toch uitermate vreemd.
vr, 09/03/2010 - 19:48 Permalink
Basset

uiteindelijk komt zelfs een deel van de reuistijd in aanmerking
ik had in Nederland eigenlijk alle goede nascholingen gedaan en moets dan om puntjes te sprokkellen plots terug aan de a1 cursus composieten beginnen.

Met mijn opleidingen die continu doorlopen in aken (phd) en Wenen heb ik altijd een heleboel over aan punten omdat het hier telkens gaat om een nagenoeg volle twee maand per jaar. Maar om ze geregistreedr te krijgen. Aangezien ze altijd een wettelijke graad geven bekom je deze attesten maar nadat je diploma eerst door de regionale duitse regering werd goedgekeurd en gesigneerd en daarna nog een keer door de bondsregering. Heb vandaag mijn diploma uit 2008 per post ontvangen.

Met die phd zijn we trouwens nog 4 jaar zoet

Waar het op neerkomt is dat het systeem zoals het bestaat niet deugt. Ik ben twee dagen per week vorser aan de universiteit en ben mede aansprakelijk voor techn ieken die je mischien binnen 10 jaar gaat gebruiken. daarvoor krijg je niets terwijl dit heel wat sudiewerk hiervoor doet. Bovendien je leert niet uit de dingen die goed gaan je leert uit de fouten. en opleiding geven toont deze heel vaak aan en is zeker een groot pluspunt.

Het heet totch een leven lang leren is het niet en op welke manier speelt geen rol als het een effect heeft en neutraal naar waarde geschat kan worden.
vr, 09/03/2010 - 19:55 Permalink
mecánico para …

uiteindelijk komt zelfs een deel van de reuistijd in aanmerking
ik had in Nederland eigenlijk alle goede nascholingen gedaan en moets dan om puntjes te sprokkellen plots terug aan de a1 cursus composieten beginnen.

Met mijn opleidingen die continu doorlopen in aken (phd) en Wenen heb ik altijd een heleboel over aan punten omdat het hier telkens gaat om een nagenoeg volle twee maand per jaar. Maar om ze geregistreedr te krijgen. Aangezien ze altijd een wettelijke graad geven bekom je deze attesten maar nadat je diploma eerst door de regionale duitse regering werd goedgekeurd en gesigneerd en daarna nog een keer door de bondsregering. Heb vandaag mijn diploma uit 2008 per post ontvangen.

Met die phd zijn we trouwens nog 4 jaar zoet

Waar het op neerkomt is dat het systeem zoals het bestaat niet deugt. Ik ben twee dagen per week vorser aan de universiteit en ben mede aansprakelijk voor techn ieken die je mischien binnen 10 jaar gaat gebruiken. daarvoor krijg je niets terwijl dit heel wat sudiewerk hiervoor doet. Bovendien je leert niet uit de dingen die goed gaan je leert uit de fouten. en opleiding geven toont deze heel vaak aan en is zeker een groot pluspunt.

Het heet totch een leven lang leren is het niet en op welke manier speelt geen rol als het een effect heeft en neutraal naar waarde geschat kan worden.


I hear you brother
za, 09/04/2010 - 10:58 Permalink
Basset

intake gesprekken --- rotgencontrole -- goede medische anamnese --- nu dat hebben wij tandartsen tijdens Uw eerste bezoek nodig om ons te beschermen tegen de mogelijke beunhaas die voor ons bij U aan het werk is geweest. Is ook in Uw voordeel.

Er was maar één tandarts in de wereld die nooit rontgenfoto's nodig had. Die kwam van de planeet krypton en zag overal doorheen. alleen hij werkte alleen part time want hij moest ook nog de rest van de wereld bewaken tegen het kwaad. spijtig genoeg is hij een keertje zwaar verongelukt en in een rolstoel terecht gekomen en hij is al een hele tijd dood.

Was dat nu zo of was het sciene fiction ???
di, 09/07/2010 - 01:23 Permalink
alpifresh

Er was maar één tandarts in de wereld die nooit rontgenfoto's nodig had. Die kwam van de planeet krypton en zag overal doorheen. alleen hij werkte alleen part time want hij moest ook nog de rest van de wereld bewaken tegen het kwaad. spijtig genoeg is hij een keertje zwaar verongelukt en in een rolstoel terecht gekomen en hij is al een hele tijd dood.

Was dat nu zo of was het sciene fiction ???


Superman was in het dagelijks leven journalist.
di, 09/07/2010 - 12:38 Permalink
arista

Sorry voor de enorme late reactie, maar eerlijk gezegt was ik verbaast hoeveel reactie's mijn vraag heeft opgeroepen.
Inmiddels heb ik het een en ander gelezen, en als ik het goed begrijp zijn er voor en tegenstanders hier op het dorum
Deze tandarts staat ook ingeschreven bij het KRT, maar heb ook gemerkt dat hij niet aan alle voorwaarde kan voldoen.
b.v tandarts geluiden in de wachtkamer

Maar goed denk niet dat het ergste is wat je kan overkomen, maar waar ik wel mijn twijfels over heb is het volgende:
Ik ben inmiddels een hele boel foto's verder en heb een kosten begroting gekregen, waar ik zo mijn bedenkingen over heb
Er staan een aantal dingen op die tzt kunnen waaronder 2 kiezen overkappen 3 keer WKB , en die laatste heb ik mijn twijfels over( trouwens de eerste ook hoor) Het lijkt erop alsof ik al 10 jaar niet bij een tandarts ben geweest terwijl ik elk jaar trouw heen ging en om de 2 jaar foto's werden gemaakt
Heeft mijn tandarts dan alles over het hoofd gezien?
Hij wil een WKB uitvoeren op een kies die bij mijn vorige tandarts 10 jaar geleden is uit gevoert
Even een korte uitleg
10 jaar geleden dacht ik kiespijn te hebben, na foto's te zijn gemaakt waar niets op te zien was hebben we in overleg besloten om een WKB op die kies te doen
In 2 kanalen was het geen probleem om in te komen, en die zijn dan ook keurig gedaan, maar in 1 kanaal was niet in te komen, op de foto ook niet te zien
Maar goed om een lang verhaal kort te houden die kiespijn was dus migraine, met uitstraling pijn naar een kies
Van die kies heb ik tot op de dag als vandaag nooit geen last meer van gehad
En nu wilde deze tandarts toch die wortel op gaan zoeken die hij dus ook niet op de foto kan zien?????

Maar om even op de kostenbegroting terug te komen, alles bij elkaar gaat het mij zo'n 3300 euro kosten
Waarschijnlijk zijn het normale kosten, maar ik kan dat niet betalen
En ik blijf erbij als je verder geen last heb van je mond waarom moet je dan zulke behandelingen uit laten voeren omdat je tzt daar wel eens last van kan krijgen

En nu komt het, ik heb dus gezegt dat ik dat niet wil en graag mijn dossier wilde hebben
Komt hij in ene terug op 1 behandeling die ineens niet nodig blijkt te zijn :smt017
Misschien kunnen jullie voorstellen dat het andere wat hij wil doen ook niet erg geloofwaardig meer over komt

En nu zit ik dus weer zonder tandarts
wo, 11/10/2010 - 15:20 Permalink
vV

inschrijving in KRT register is zoals inmiddels gebleken een redelijk wassen neus (vooralsnog in ieder geval!)

In de regio is inmiddels een tandarts actief die haar partner mee laat werken, die is geen tandarts maar de regels van taakdelegatie worden met voeten getreden. Zo iemand hoort dus ook niet in het KRT thuis. Ben dus erg benieuwd wat de gevolgen zijn wanneer dit verhaal de logische staart gaat krijgen (want de tandartsenkring pikt dit natuurlijk niet, nog afgezien van de fraude en economische delicten die gepleegd worden).

Was sjieker geweest als uw tandarts het achterste van zijn tong had laten zien
Want er is een heel groot grijs gebied in wat u beschrijft over de wortelkanaalbehandeling. Ik zou zoiets bv niet laten zitten als er een kroon op moet, maar als ie verder rustig en klachtenvrij is en ook de foto geen beeld van problemen geeft kan je in onderling overleg besluiten het aan te zien. is maar een voorbeeld.

b.v tandarts geluiden in de wachtkamer

:smt017 waar staat dat in de voorwaarden voor het kwaliteitsregister?? ik heb wel recent een patientenenquete gehouden, daarbij kwam dit punt ook naar voren. En dat was ook voor die enquete al bij ons bekend, is ook een bouwtechnisch probleem, waar we gewoon neits anders aan kunnen doen dan verhuizen. Gaan we heel misschien ook doen..wanneer er vrije tarieven komen misschien (maar dan om andere redenen dan geluiden die doordringen in de wachtkamer..). En tja, ik heb zoiets, wat hoor je bij een tandarts... (behalve wellicht achtergrond muziek..). Op een bouwplaats hoor je toch ook dat bouwvakkers bezig zijn.... :wink:
Het is bekend bij de patienten, er is nog nooit iemand om die reden vertrokken, dus denk ik: is een relatief probleem.
wo, 11/10/2010 - 17:05 Permalink
arista

Misschien verkeert gelezen maar hier in staat het
Kwaliteitscriteria tandartsenzorg vanuit cliëntenperspectief Herziening 2008
Februari 2009 NPCF – CliëntenBelang Utrecht – Zorgbelang Gelderland

Criteria
• De tandartsenpraktijk is schoon en hygiënisch.
• De materialen en instrumenten in de praktijk zijn up-to-date.
• Geluiden uit de behandelruimte zijn in de wachtkamer niet te horen.
• In de tandartspraktijk zijn geen afschrikwekkende plaatjes.
• In de wachtkamer is relevant voorlichtingsmateriaal aanwezig.
• Bij de wachtkamer is een toiletruimte waar de cliënt het gebit kan verzorgen.
• In de behandelkamer is afleiding aanwezig in de vorm van een poster of televisie
aan het plafond.
• De tandartspraktijk heeft een professionele uitstraling.
• De wachtkamer van de tandartspraktijk streeft naar een prettige uitstraling en
biedt voldoende aangename afleiding, ook voor kinderen.
Maar wat ik al zei
Maar goed denk niet dat het ergste is wat je kan overkomen.
ben niet anders gewent
wo, 11/10/2010 - 18:05 Permalink
mecánico para …

Criteria
• De tandartsenpraktijk is schoon en hygiënisch.
Lijkt me gewoon duidelijk

• De materialen en instrumenten in de praktijk zijn up-to-date.
mwoh, oud instrumentarium is niet per se slecht instrumentarium

• Geluiden uit de behandelruimte zijn in de wachtkamer niet te horen.
Ben bang dat je dat bij enorme schreeuwlelijkerds nooit gaat lukken

• In de tandartspraktijk zijn geen afschrikwekkende plaatjes.
dus geen familieplaatjes?

• In de wachtkamer is relevant voorlichtingsmateriaal aanwezig.
Ik deel liever gericht uit dan dat mensen wat gaan zitten lezen over dingen in de mond omdat ze toevallig bij de tandarts zitten

• Bij de wachtkamer is een toiletruimte waar de cliënt het gebit kan verzorgen.
Leuk, maar zou het aardig zijn je tanden thuis al te poesten?

• In de behandelkamer is afleiding aanwezig in de vorm van een poster of televisie
aan het plafond.
Als dat een eis wordt mag ik een snijboon worden en een tros bananen eten


• De tandartspraktijk heeft een professionele uitstraling.
Snap ik niet

• De wachtkamer van de tandartspraktijk streeft naar een prettige uitstraling en
biedt voldoende aangename afleiding, ook voor kinderen.
Lijkt me voor elke ruimte waar je wacht plezierig

Kortom, er worden aan je vakinhoudelijke zaken dingen gekoppeld die alleen door een regelrechte onbenul kunnen worden verzonnen. Sorry to say, maar ik ben wederom blij niet in het KRT te staan
wo, 11/10/2010 - 19:40 Permalink
mecánico para …

nee, ik heb alleen maar werkelozen en steuntrekkers, nou goed.

maar ter info: ik vind een toilet met fonteintje voldoen, ik hoef niet een grote wasbak te installeren omdat de patiënt op zijn werk geen badkamer faciliteit heeft........ kortom, de consumenten federatie draait de wereld telkens erg ver om. En dan blijf je in "gebreke" als je niet aan hun enorme wensenlijst voldoet. Ik heb het hele document al eerder gezien en doorgebladerd en kom steeds weer tot de conclusie: leuk, maar niet echt iets waar ik a priori rekening mee ga houden. Begrijp me goed, er staan wel degelijk aardige dingen in, maar als het erom gaat dat het comfort maximaal lijkt te moeten zijn, dan denk ik....... waar gaat dit eigenlijk over? ofwel, Get a life.
wo, 11/10/2010 - 20:12 Permalink
arista

Ik probeer alleen antwoord te geven aan vV
Die regels het zal wel. Ik had een goede tandarts alleen die moest noodgedwonen stoppen ivm gezondheids redenen. Dus moest op zoek naar een ander en dan krijg je dit. en het gaat mij om het feit dat je eerst met een behandelplan komt, en als je dan zegt dat je er vanaf ziet, in eens een behandeling niet meer nodig is omdat ze denken dat je naar een ander gaat
Nou ben er wel even klaar mee
wo, 11/10/2010 - 20:43 Permalink
vV

leuk, maar dat zijn dus niet de criteria van het kwaliteitsregister.... is van een club die het graag zo zou zien...
Prima hoor een TV, maar zorgen zij dan even voor de fondsen daarvoor?
Die kunnen mij nog meer vertellen, wat aan echte eisen te stellen is zijn al de basisvoorwaarden die de IGZ stelt, daar hoeft niets extra`s bijbedacht te worden, en zeker niet op een manier waarbij men doet alsof men het zelf helemaal alleen bedacht heeft...

Maar nogmaals: heeft dus niets met het kwaliteitsregister te maken, en de nodige punten zeggen dus ook helemaal niets over de kwaliteiten van de tandarts, alleen maar over hoeveel geld ie voor de huisvesting van de toko over heeft gehad.. Maar dat zegt dus helemaal niets over de kwaliteit van het werk...
wo, 11/10/2010 - 21:42 Permalink
Spiegeltje

Begrijp me goed, er staan wel degelijk aardige dingen in, maar als het erom gaat dat het comfort maximaal lijkt te moeten zijn, dan denk ik....... waar gaat dit eigenlijk over? ofwel, Get a life.

Die folder gaat niet over de professionele standaarden of over de criteria voor het kwaliteitsregister, zoals vV al schreef, maar geeft m.i. een aantal aanbeveling vanuit het perspectief van de patient. Logisch dat daar dan dingen uitrollen die niet meteen op het netvlies van de tandarts verschijnen of als minder relevant worden gezien. Waar ik overigens niet mee wil zeggen dat de tandarts geen oog zou hebben voor het consumentenperspectief. Ik vind er trouwens wel erg goede dingen in staan.
do, 11/11/2010 - 09:03 Permalink
vV

komen die aanbevelingen niet uit min of meer dezelfde hoek die met ogen dicht achter de NZA aanhuppelt zodra de term ""tariefdaling"" valt, zoals bij de orthodontisten? En daarbij alle andere voor de patient belangrijke zaken (eigenlijk de allerbelangrijkste, zoals beschikbaarheid en toegankelijkheid zorg en echte kwaliteit daarvan) uit het oog verliezen?
maar goed, dat is een heel andere discussie.
do, 11/11/2010 - 09:27 Permalink