"watjestest"

Author:
megan1
Posted:
wo, 03/31/2010 - 13:47
Hoi, misschien rare vraag maar stel hem toch maar ! Ben net bij de ta geweest omdat ik last blijf houden van zeurende pijn aan kies reboven. Op meerdere foto's niks te zien,nu heeft ta een test gedaan door met een watje met koud spul erop tegen kies aan te drukken. Dit gaf een heftige pijnscheut die snel wegtrok ( gelukkig !! ). Volgens ta gaf dit aan dat de zenuw in kies nog leeft. Vraag is nu, is dit goed en zo ja waarom reageert die zenuw dan zo heftig en heb ik continue last van zeurende pijn ? Hoop dat iemand van jullie hierop antwoord kan geven want ben het, dom dom dom, in alle consternatie vergeten aan ta zelf te vragen.
Groetjes megan
mecánico para …

leven en levend blijven zijn voor kiezen twee verschillende dingen. reactie op koude test is alleen gerelateerd aan de reactie van de buurkiezen. Dus hoe de verdachte kies reageert tov de kies ernaast is belangrijk. Heftige korte reacties zijn niet verkeerd, maar dat kan veroozaakt worden door slechts een deel van de zenuw. De chronisch zeurende pijn kan betekenen dat de kies deels aan het afsterven is, overbelast is, blootliggende tandhalzen heeft, cariës heeft of een stuk vulling mist (of misschien nog wat anders maar dat is allemaal niet belangrijk nu).

Chronische zeurpijn is vervelend en bij gebrek aan duidelijk zicht op de klachten kan je wel een wortelkanaalbehandeling starten, maar of dat de echte oorzaak is kan je alleen na het testen en uitsluiten van al die andere zaken.
wo, 03/31/2010 - 15:09 Permalink
megan1

Hoi ! Dank voor je snelle reactie ! Er zijn in het verleden een aantal wkb gestart op basis van deze "vage" klachten die achteraf gezien niet het gewenste resultaat opleverden. Het is jammer maar mijn kiezen geven nooit een echt duidelijk pijnbeeld ( accuut heftig is het dus bijna nooit ! ) Wel is bij mij de diagnose CMD vastgesteld ( heb ook al opbeetplaat ) zou dat ook deze zeurende pijn kunnen veroorzaken ? Blootliggende tandhalzen is in dit geval wrs. ook een optie want betreffende kies is onderdeel van een brug en "zwarte" randen zijn steeds duidelijker te zien. Heb je misschien nog goede, wijze raad voor me hoe dit te onderhouden ? Nogmaals dank, megan.
do, 04/01/2010 - 21:04 Permalink
mecánico para …

Opbeetplaten zijn niet optimaal. ik zou eerder een nti-spalk maken bij klemmen. Ik kreeg gelet op je klachten ook al het idee dat er iets anders zou zijn dan een afstervende kies, maar dat kan je natuurlijk nooit 100% zeker stellen.
Met een opbeetplaat ga je doorgaans meer klemmen dan goed voor je is, terwijl een nti-spalk dat juist tegen gaat, misschien een ideetje om mee te beginnen.
Die blootliggende tandhalzen zijn niet terug te draaien. maar vraag eens naar een instructie Bass-methode of misschien een roterende electrische borstel. Dat zou tot minder achteruitgang kunnen leiden.
do, 04/01/2010 - 21:18 Permalink
megan1

Hoi !! Wederom bedankt voor je snelle reactie !! Je hebt echt geen idee hoe blij ik ben met de adviezen en mogelijkheden die je me genoemd hebt ! Ben al zo lang ( ruim 6 jaar !!! ) aan het tobben met mijn gebit ( wkb,apex,extractie etc etc ) dat ik er af en toe echt moedeloos van wordt. Soms denk ik waarom ben ik niet zo als een "normaal" mens....ga met pijn naar de ta en kom zonder pijn weer thuis !! Helaas !! Ga zeker iets doen met je adviezen vwt spalk en Bass methode, ga hierover zeker een afspraak maken met mijn ta !! Nogmaals heel hartelijk dank en fijn weekend gewenst, megan !!
vr, 04/02/2010 - 16:22 Permalink