(FOTO) Voortand is niet mooi en ik wil een andere oplossing

Author:
EasyBerry
Posted:
zo, 01/11/2009 - 13:26
Bij mij is mijn voortand sinds mijn jeugd niet echt mooi, ik ben nu 36. Deze is na een ongeval, op de lagere school, voor een facing en later voor een implantaat vervangen.

Na een ontstekingsprobleem vertelde de chirurg in het ziekenhuis mij dat er niet meer genoeg bot zit om de implantaat op een stevige manier vast te houden. Mijn tand zit dan ook een beetje los, in de zin van een minder dan een halve millimeter beweging van voor naar achteren.

Ook zie je door boven de facing iets van de contructie terug.

Ik zou graag, voor zo ver mogelijk, een mooie set voortanden willen hebben. Nu is het zo dat niet alle tanden mooi op rij staan.

Heb ik een kans op een redelijk nette set voortanden? Wat voor oplossing is mogelijk en wat zou dit ongeveer kunnen kosten?

http://www.svensk.nl/tandarts/tand_01.jpg
vV

is dat een facing of een kroon?? je hebt het over een implantaat maar dat kan ik niet terugzien op de foto, wat ik zie is een rand van idd kroon of facing op eigen tand, geen implantaat. bij beweging van minder dan een milimeter (hoe lang al?) kan je een andere facing overwegen, desnoods van composiet, en dan tegelijk daarmee de vorm van de andere tanden aanpassen. Wat is de oorzaak van de slijtage die ik zie?, want dat zal eerst onder controle moeten zijn.
ma, 01/12/2009 - 12:51 Permalink
EasyBerry

Bedankt voor de snelle reactie.

Zoals ik op een röntgenfoto heb gezien lijkt het erop dat er een pin in mijn verhemelte zit, welke op een gegeven moment is gaan ontsteken. Helaas kan ik deze foto niet meer terugvinden. De chirurg welke de vorige keer (tot tweemaal toe) een ontsteking heeft verwijderd vertelde mij dat het bot niet van dien aard is om een implantaat te zetten voor die tand. Dus daarom denk ik aan een brug met twee pijlers.

Dat mijn tand los zit is al sinds tijden. Zeker wanneer ik een klap op mijn gezicht heb gehad (kickbox training) is het te goed te voelen. Is dit een goede basis voor een facing?

Wat slijtage betreft van mijn andere voortanden kan ik vertellen dat dit een afslijp-actie is geweest van een andere tandarts in een poging om het zaakje op lijn te krijgen (niet helemaal gelukt, kennelijk). Het liefst zie ik een gezonde glimlach in de spiegel.

Ik ga nog op zoek naar de röntgen-foto op zoek en scan deze in, indien vindbaar.
ma, 01/12/2009 - 15:40 Permalink
vV

kickboxen... maakt gelijk dat ik voor duurdere oplossingen minder enthousiast wordt... wel een beschermer mag ik aannemen.. Overigens: gezien dat de buren gaaf zijn (behalve dan de slijpschade) ben ik absoluut voorstander van een implantaat als definitieve oplossing. Dus dan zal na genezing botopbouw gedaan moeten worden. En als alles achter de rug is en ook tussentijds natuurlijk zorgen dat de beschermer goed blijft passen.
ma, 01/12/2009 - 16:13 Permalink
EasyBerry

In mijn openingspost had ik het onderstaande beschreven:
De chirurg welke de vorige keer (tot tweemaal toe) een ontsteking heeft verwijderd vertelde mij dat het bot niet van dien aard is om een implantaat te zetten voor die tand.


Dus ik denk niet dan een implantaat een oplossing is, maar ik zal wel contact opnemen en onderzoek laten verrichten bij een kliniek.

Bedankt voor de reacties.
wo, 01/14/2009 - 11:53 Permalink