1000 EURO VOOR 1 WORTELKANAAL BEHANDELING

Author:
lautje
Posted:
di, 09/11/2007 - 16:52
Hoi,

Kan iemand mij helpen met dit vreselijke tanden drama wat mij overkomen is?

Enige tijd geleden werd ik via mijn tandarts doorgestuurd naar een endodontoloog om de zenuwkanaal behandeling die ik vorig jaar had ondergaan er te laten uithalen aangezien ik een vreselijke ontsteking had gekregen in 2 van de 3 behandelde wortelpunten.

Bij aankomst vertelde ik de endodontoloog dat ik maar 1,5uur de tijd had aangezien ik een afspraak had moeten maken in werkuren. Deze verzekerde me dat dit geen probleem was en ik kon plaats nemen in de behandelstoel. Toen ik weer mocht gaan recht zitten vertelde hij me dat hij een gedeelte van de wortelkanaal behandeling er had kunnen uithalen maar niet alles en dat ik daarvoor moest terugkomen vanwege tijdgebrek. De secretaresse vertelde me op de valreep toen ik wegging nog dat ik wel rekening ging moeten houden met een pittige rekening voor deze wortel kanaal revisie, waarop mijn vraag terug was, wat is pittig? Ze verzekerde me ervan dat ik toch maximaal wel aan 500euro moest denken.

toen ik voor de tweede maal terug kwam vertelde ik de endodontoloog dat ik het gevoel had dat er opnieuw een ontsteking was ontstaan in de tand aangezien die weer even gevoelig was als daarvoor, dit leek hem sterk maar hij zou ernaar kijken. Wat bleek was dat er wel degelijk een nieuwe ontsteking was op een 4e wortelpunt die nu ook moets behandeld worden.

Toen ik uiteindelijk deze keer uit de stoel kwam had hij weer goed en slecht nieuws voor me. Hij vertelde me dat hij de wortelkanaal behandeling met succes had kunnen afronden en dat hij ook een 4e kanaal had gedicht. het slechte nieuws was dat ik overbleef met een stompje in mijn mond wat los zal van alle andere tanden waar op korte termijn een kroon op zou moeten geplaatst worden. Maar dat ik voor the time beeing maar even moest kijken of de gevoeligheid weg zou gaan uit die tand en zoniet zou hij de tand moeten trekken.
Dat weekend kreeg ik opnieuw vreselijk last van deze horror-kies omdat er nu allemaal etensresten bleven zitten in de opening tussen deze kies en de andere kiezen. Dus ik naar de spoed tandarts, die keek met twijfel naar het stompje in mijn mond nadat ik het hele verhaal had verteld. Ze concludeerde maar 1 ding, als ik nog langer was blijven doorlopen met deze tand zou het eten wat erachter bleef steken de tand verder aantasten en zou ik hem uiteindelijk moeten laten trekken. Ze vertelde me echter dat dat helemaal niet nodig was aangezien zij hier prima weer een aansluitende tandvorm van kon maken met wit vulmiddel wat ook gebruikt wordt om gaatjes op te vullen.
Toen ik bij haar uit de stoel kwam had ik eindelijk weer een ongevoelige tand in mijn mond waar ik naar behoren mee kon eten.

Kort daarna kreeg ik een afrekening van mijn zorg verzekeraar van de desbtreffende endodontoloog en die was als volgt:
A10: 37,20 euro (3x verdoving)
endo consult: 18,80 euro
E04: 41,60 euro
E19: 14,80 euro
E52: 24,70 euro
E54: 74,10 euro
E55: 24,70 euro
E57: 12,40 euro
E85: 12,40 euro
E86: 66,80 euro
C50: 9,90 euro
X10: 27,80 euro (2x foto's)

Dit alles bij elkaar kwam op een rekening van 377,50 euro. hiermee dacht ik dat dit verhaal eindelijk klaar was maar een paar weken later kreeg ik een nieuwe rekening voorgeschoteld en die luidde als volgt:
A10: 12,40euro
A10: 12,40 euro
V50: 9,50 euro
E86: 66,80 euro
E56: 69,20 euro (2 behandelingen)
E85: 12,40 euro
E17: 208 euro
E63; 74,20 euro (2 behandelingen)
T82: 47 euro
V14: 59,40 euro
V21: 19,80 euro
X10: 13,90 euro
X10: 13,90 euro
Dit alles maakte een volgend totaal bedrag van 619,30 euro.

totaal een rekening van 998,80 euro voor 1 wortelkanaalrevisie die mij achterliet met een stompje in mijn mond dat niet kon fungeren als tand!

Ik kan gewoon niet geloven dat ik bijna 1000euro moet betalen voor de behandeling van 1 tand, kan iemand mij helpen hoe ik dit verder moet aanpakken naar de desbetreffende endodontoloog AANGEZIEN IK REKEING GEHOUDEN HEB MET EEN BEDRAG VAN MAXIMAAL 500EURO!

GROETJES,
LAURA
vV

zo te zien had hier toch wel even beter over gepraat moeten worden. Hij declareert zo ongeveer alle moeilijke zaken die bij een endo voor kunnen komen, maar bv geen uitgebreid consult maar een eenvoudig consult. Dat consult is nu net bedoelt om een goede indruk van het probleem en te verwachten moeilijkheden te krijgen. EN daar dus ook even met de patient van gedachten te kunnen wisselen. Ik zou die praktijk toch even bellen voor uitgebreide tekst en uitleg.
wo, 09/12/2007 - 08:20 Permalink
Rea

Wij, patienten dus leken, hebben geen idee wat er allemaal gerekend wordt. Krijg het idee, omdat het voor ons toch terplekke niet te controleren is, dat er maar vanalles gerekend wordt. Zoals ik ook al hier op het forum gelezen heb, dat er "per ongeluk" dubbel is gedeclareerd! Ook ik heb een wortelkanaalbehandeling ondergaan en een elle lange rekening van € 465 gehad, dus valt nog mee vergelijken hier op het forum gelezen te hebben.
Alleen heb een vraag, bij mij is o.a. E04 op de rekening gezet, toeslag instrumentarium. Dit heb ik hier op het forum nergens op een rekening zien staan.
Is deze code en 41 euro voor niets in rekening gebracht bij mij?
Gezien de conflicten die ik telkens heb met mijn tandarts: 10 foto's maken voor 2 vulligen in 2 kiezen, een kroon die net 7 maanden zat en een ontsteking in een wortel (toen niet goed uitgevijld), heeft ie open gemaakt, wortelkanaalbehandeling gehad, daarna wilde hij de kroon eraf halen en probeerde mij een brug aan te smeren. Nou, heb de kroon (gaatje) weer dicht laten maken (tegen zijn zin in!) en zit nu al 4 jaar, prima en heb nooit meer last gehad. Ze willen ons steeds maar meer aansmeren om in rekening te kunnen brengen. De tandarts wordt agressief als ik het ergens niet mee eens ben, zoals met kroon eruit halen en teveel foto's maken. Wat heb ik toch een bewondering voor de oude tandartsen van vroeger, die kiezen vulden zonder maar een foto te maken!
ma, 10/15/2007 - 14:01 Permalink
vV

Wat heb ik toch een bewondering voor de oude tandartsen van vroeger, die kiezen vulden zonder maar een foto te maken!
hmmm foto`s maken is al vaak langsgekomen hier.. en heel simpel, als je als tandarts geen foto`s gemaakt hebt en er gaat iets mis, heb je het als tandarts gewoon verkeerd gedaan.. Foto`s maken doe je om problemen te voorkomen, niet om omzet te maken..Want ook u zou in zo`n geval trachten via de tuchtraad uw recht te halen, en de tandarts aanklagen voor malpraxis.

Dat u met 1 (of mijn part een paar) tandarts(en) een negatieve ervaring heeft, of dit tenminste zo voelt, geeft u nog niet het recht m.i. om alle tandartsen over 1 kam te scheren, want dat doet u wel!
Overigens: een lichaam is geen machine.. een tandarts heeft derhalve een inspanningsverplichting. Resultaten zijn veelal te voorspellen, maar niet altijd..
ma, 10/15/2007 - 15:50 Permalink
hello jozefien

wat mij opvalt in het forum is dat er mensen zijn die hun rekeningen na kijken, doen veel mensen dit eigenlijk? ik neem altijd aan dat mijn tandarts dit netjes doet en ik controleer het nooit, kan ik mij ook niet boos maken :oops: als ik lees dat een kroon voor 450 euro kan en ik heb 550 euro betaald, dan heb ik of teveel betaald, of een betere kroon, dat weet je dus niet. vermakelijk is in dit geval het verhaal op dit forum van iemand die korting kreeg bij de tandarts en de korting door alle extra rekening meer een toeslag blijkt te zijn. :lol: Foto's nemen lijkt mij toch nodig, ik baal juist als blijkt dat er een vulling is gaan lekken en dit pas door kiespijn ontdekt wordt, of dat er gaatjes tussen je tanden zitten wat je niet weet. Vroeger boorden de tandartsen zonder foto's? nou dat is wel heeeel lang geleden vlgs mij en dat was nou echt niet een tijd om naar terug te verlangen, trouwens heel vroeger werd er bij de dienstmeid al haar tanden en kiezen getrokken zodat haar baas geen last had van een meid met kiespijn, oeiii die tijd willen wij toch zeker niet terug. Misschien is het verstandig als je van te voren vraagt wat iets gaat kosten, dan kom je niet voor een verrassing te staan. De laatste tijd wel eens met een huisdier naar de dierenarts geweest? Dat is pas schrikken, door de moderne techniek en praktijkkosten, rekenen de dierenartsen ook hoge tarieven! Betere behandelingen maar je betaald er wel voor. tja, het leven is duur. :smt006
ma, 10/15/2007 - 17:03 Permalink
Rea

Dat u met 1 (of mijn part een paar) tandarts(en) een negatieve ervaring heeft, of dit tenminste zo voelt, geeft u nog niet het recht m.i. om alle tandartsen over 1 kam te scheren, want dat doet u wel!


Waar staat dat ik alle tandartsen over 1 kam scheer? Wie de schoen past, trekt hem aan!Spreek alleen mijn bewondering uit over de tandartsen van vroeger! Die prima werk verrichtten zonder dat er apparatuur aan te pas kwam! Tegenwoordig moet je tig keer terugkomen voor een vervolg behandeling omdat het de eerste keer toch niet was goed gegaan....en dat tegenwoordig met al die apparatuur?!!
10 Foto's maken om 2 kiezen van 1 vulling te voorzien is toch wel een beetje te veel van het goede, of niet soms?! In mijn verhaal heb ik het over mijn 2 tandartsen, 1 die naar buitenland verhuisde en daardoor waren wij genoodzaakt om een ander te vinden: een jonkie, was niets anders bij ons in de stad te krijgen!
Maar mijn vraag over die E 04 is nog steeds niet beantwoord.
Heb op dit forum maar ook op andere forums op Internet rekeningen gezien over wortelkanaalbehandelingen waarop deze code niet voorkwam. Dus mijn vraag: is deze code terecht in rekening gebracht?
di, 10/16/2007 - 14:47 Permalink
vV

Ze willen ons steeds maar meer aansmeren om in rekening te kunnen brengen


hierin staat toch echt""ze"", is meervoud en de tekst wekt in ieder geval de indruk dat dit niet alleen voor uw eigen tandrtas bedoelt is..

daarnaast vind ik, maar dat is mijn persoonlijke mening, uw toonzetting nogal agressief overkomen.

code 04: als die instrumenten daadwerkelijk gebruikt zijn (moderne manier van wortelkanaalbehandeling, dus wat mij betreft heeft u dan een goede tandarts die de laatste stand van techniek gebruikt, in ieder een goede tot het tegendeel bewezen is..) is het dus ook terecht in rekening gebracht.

Dat het een "'jonkie"" is, wordt door u ook nogal negatief geformuleerd. Wat is er mis met jonge tandartsen?? U bent in uw werk toch ook ergens begonnen, net van school, nog niet zo snel en bedreven als iemand die het al 10 jaar doet??

10 foto1s bij wortelkanaalbehandeling kan soms nodig zijn, om daar een oordeel over te vellen is zonder kies en dossier gezien te hebben niet te doen. Heeft u twijfels over de noodzaak, vraag het dossier op en laat een second opinion doen, en de uitslag ervan zwart op wit zetten..

trouwens code E04 is hier vaker gepasseerd, ook ter sprake gekomen waar ie op nota`s stond.. dus toch even de zoekfunctie nog eens gebruiken!
di, 10/16/2007 - 15:35 Permalink
Rea

daarnaast vind ik, maar dat is mijn persoonlijke mening, uw toonzetting nogal agressief overkomen


Zie hier in forum dat ik nogal een gevoelige snaar heb geraakt.
Toonzetting ....agressief? Ach, dat word je vanzelf wel als je tegenwoordig de torenhoge rekeningen ziet!
Ben bijna 68 jaar, heb nog mijn voorledig gebit en loop al heel wat jaartjes mee bij de tandarts(en), heb in mijn hele gebit maar 5 gevulde kiezen, waarvan 2 een wortelkanaalbehandeling waren. Zoals mijn tandartsen het noemde: een paardegebit, zo sterk en goed.
Is dan 10 foto's nemen voor 2 vullingen vervangen,(ging hier niet om kanaalbehandelingen!) omdat ie al een eeuwigheid zitten en verders helemaal geen klachten opleverden, normaal??
Ach ja en dat u over het woordje "ze" valt?! Gezien de klachten op het forum en op andere forums op Internet over te hoge tandartsrekeningen, bedoel ik dus "ze" die die te hoge rekeningen uitschrijven en "per ongeluk" dubbel declareren.
In iedergeval is mijn vraag over de E04 beantwoord, mijn dank ik groot.
di, 10/16/2007 - 21:01 Permalink
robinson

Ja, uw tandarts is duidelijk een oplichter,
aanklagen die schavuit, aan de schandpaal met hem.
Brandmerken en met pek en veren het dorp uit.
Dat zal hem leren.
Wacht, ik weet wat beters.
In de leer bij zo'n oude collega zonder röntgenapparatuur, waar hij met handvijlen en -ruimers de endo's moet doen.
di, 10/16/2007 - 21:11 Permalink
Rea

Wel wel, trap nogal op heetgebakerde lange teentjes?!!.....als het om klachten over te hoge declaraties gaat!

Laten we eerlijk wezen tegenelkaar......het feit dat er steeds minder mensen bij de tandarts komen, zegt toch al genoeg? of dat ze uitwijken over de grens omdat het daar net zo goed wordt gedaan, alleen veel goedkoper!

Nogmaals, trek het je niet aan.....alleen wie die schoen past!
wo, 10/17/2007 - 22:10 Permalink
vV

omdat het daar net zo goed wordt gedaan, alleen veel goedkoper!


en dat waag ik te betwijfelen....een endo in Itali: 2-3x zo duur als hier, duitsland bij degene die het niet om omzet maken gaat maar hun werk gewoon goed willen doen, in ieder geval duurder dan hier. Sterker nog, niet al te lang geleden een onderzoek gezien waaruit bleek dat het met de kosten in de zorg in NL tov het buitenland helemaal zo slecht niet is...

en over die opmerking ""wie de schoen past.."" beetje zwakke manier om generaliserende uitspraken recht te praten m.i...

het feit dat er steeds minder mensen bij de tandarts komen, zegt toch al genoeg?
u weet niet waar u het over heeft.. Sterker nog, het tandartsbezoek was de laatste jaren meen ik zelfs toegenomen..! En ik merk er in ieder geval niets van dat mensen minder komen..de meeste collegae ook niet met oplopende wachttijden.
do, 10/18/2007 - 08:27 Permalink
robinson

Wel wel, trap nogal op heetgebakerde lange teentjes?!!.....als het om klachten over te hoge declaraties gaat!

Laten we eerlijk wezen tegenelkaar......het feit dat er steeds minder mensen bij de tandarts komen, zegt toch al genoeg? of dat ze uitwijken over de grens omdat het daar net zo goed wordt gedaan, alleen veel goedkoper!

Nogmaals, trek het je niet aan.....alleen wie die schoen past!


Specialistische tandheelkunde kost nu eenmaal geld.
Maar,wat let u om niet naar het het buitenland te gaan?
do, 10/18/2007 - 11:24 Permalink
vV

o ja.. nog even over die tien foto`s: als het echt om 10 foto`s van specifiek die 2 kiezen gaat heeft u helemaal gelijk. ik denk echter zelf dat het om een zogenaamde status gaat, oftewel meerdere foto`s waarop alle tanden en kiezen t/m het gebeid rondom de wortels komen te staan. En dan vind ik dat uw tandarts goed bezig was, er wellicht wel iets beter uitleg over had moeten geven. Als het om een status gaat staat trouwens niets u in de weg daar even tekst en uitleg over te vragen aan de tandarts, iets wat u , naar ik uit uw reacties begrijp, tot nu toe heeft nagelaten.

Makkelijk dan om als ""onwetende"" (in dit geval uit eigen keuze..) wel dit soort oordelen te gaan vellen..maar ja dat is weer mijn persoonlijke mening..

nu ja volgende week weer lekker een weekje vakantie, met de ferrari naar een leuk mondain oord. 8) :smt006
wat let u om niet naar het het buitenland te gaan?
mij niets in elk geval! :smt003 maar dan niet voor de tandarts, dat laat ik met oog op kwaliteit toch aan een nederlandse collega over! alle waar naar zijn geld..
do, 10/18/2007 - 12:04 Permalink
Spiegeltje

.... en daardoor waren wij genoodzaakt om een ander te vinden: een jonkie, was niets anders bij ons in de stad te krijgen!


Dat zegt weinig. Sterker nog, ik heb alleen maar goede ervaringen met pas afgestudeerde tandartsen. Ze gebruiken tenminste nog de rubberdam bij het vullen :D. Wat zeker voordelen heeft. Later alleen nog maar bij de onderkaak en weer later helemaal niet meer :( .

Jonge tandartsen zijn goed op de hoogte van moderne technieken en materialen. Ze missen wel ervaring maar voor veel (eenvoudige)behandelingen is dat helemaal niet zo erg, Het duurt alleen allemaal wat langer, maar zolang de tandarts per verrichting wordt betaald en niet per uur is dat niet zo'n ramp natuurlijk. De pressie van de studie (gericht op kwaliteit) zit er nog ingeramd, ze raffelen echt niks af. Bij oudere tandartsen wil het wel eens die kant opgaan (maar nu ben ik zwaar aan het generaliseren hoor).
do, 10/18/2007 - 21:06 Permalink
Rea

nu ja volgende week weer lekker een weekje vakantie, met de ferrari naar een leuk mondain oord


Ben mijn tijd al ver voorbij om me daarover druk te maken!
Wilde eerst niet op zo'n kleinzielig iets reageren, maar bijdeze:
zitten je schoenen goed?! Erg kinderlijk om zoiets neer te zetten.
Maar getuigt maar weer, hoe er op die lange aangebrande teentjes getrapt kan worden!

En over die foto's, daar had ik het al lang over gehad met mijn tandarts, 1,5 jaar daarvoor had hij zo'n andere uitgebreide foto gemaakt en een aantal gewone foto's toen ik nieuw bij hem kwam.
Over die 10 foto's kon volgens hem niet gediscussieerd worden! Zelfs toen ik zei dat er maar 3 per jaar gedeclareerd mogen worden.
Weet je wat zijn antwoord was? Dat is uw probleem, niet de mijne!

Hij was gewoon een verwaande kwast, die vanaf het eerste contact al arrogant overkwam en niet alleen bij mij, want ken verschillende mensen uit de omgeving die ook patient van hem waren, hele verhalen hadden en nu dus ook bij hem weg zijn! Wel, ik heb er een gevonden net over de grens, een jonge tandarts, Nederlander, die hier in Nederland zijn opleiding heeft gevolgd, maar stukken goedkoper is en vooral.......vriendelijker!
vr, 10/19/2007 - 00:17 Permalink
vV

hmm geen slotje..Na mijn vakantie toch maar even nog 1 reactie..:

En over die foto's, daar had ik het al lang over gehad met mijn tandarts, 1,5 jaar daarvoor had hij zo'n andere uitgebreide foto gemaakt en een aantal gewone foto's toen ik nieuw bij hem kwam.
Over die 10 foto's kon volgens hem niet gediscussieerd worden!


dit (en nog meer in uw bijdrage) ontbrak in uw eerste reactie.. Het was prettig geweest als u volledig was geweest in uw eerste posting.
Reacties worden geformuleerd aan de hand van wat wij weten, of soms aan de hand van giswerk. Als u niet volledig bent in uw vraag, moet u ook geen volledig op uw situatie passend antwoord verwachten. Mondjes maat meer info geven helpt ook niet, zeker niet als er ook nog even getrapt wordt tegen de reactie, die slechts betrekking heeft op de info die u wel geeft...

Zelfs toen ik zei dat er maar 3 per jaar gedeclareerd mogen worden.
Weet je wat zijn antwoord was? Dat is uw probleem, niet de mijne!
dat klopt helemaal. vergoedingsregels van verzekeringen staan volledig los van medische indicaties. Een tandarts mag en kan zijn medische indicatie m.i. niet af laten hangen van verzekeringsvoorwaarden..En aangezien tandartsen niet alle 100 polisvoorwaarden (waarschijnlijk zelfs meer) kunnen kennen, is het aan verzekerde om indien hij/zij dat wenst vooraf de grenzen aan te geven. Alleen dan niet vreemd opkijken als de tandarts zich daarin misschien niet kan vinden.. Maar ja dan ligt de beslissing wat te doen bij de patient. Weggaan, of blijven.

Indien u overigens van mening bent / blijft dat er teveel foto`s gemaakt zijn kunt u de tandarts daarvoor natuurlijk ook ter verantwoording roepen bij de tuchtraad.
zo, 10/28/2007 - 16:34 Permalink
Lieneke

vergoedingsregels van verzekeringen staan volledig los van medische indicaties
Dat vind ik wel een hele belangrijke.

Verder geldt ook voor vV...svp geen caps... :wink:

Ik zie geen scheldwoorden hier verschijnen, maar jullie snappen allemaal wel dat de reacties over en weer op het randje zijn. Het lijkt me overbodig om te zeggen, maar let een beetje op de toon waarin je schrijft. Wat mij betreft nog geen slotje.
zo, 10/28/2007 - 18:51 Permalink
rooie

Ik zit hier met stijgende verbazing te lezen hoe sommige patienten praktisch afgezet worden, en hoe op grond daarvan de desbetreffende patienten alle tandartsen over één kam scheren. Een logische reactie, maar niet altijd terecht

Ik wil hier even toevoegen dat ik één vreselijke foute tandarts heb meegemaakt. Een echte prutser. Aangezien ik nog bezig ben met hem aan te spreken op zijn gedrag zal ik dit later nog wel ergens melden. Wat ik wil toevoegen is dat ze niet allemaal zo zijn. Ik heb nu een schat van een tandarts die alle ellende en bijkomende kosten heel sneu voor me vond. Aangezien ik vorig kalenderjaar nog niet verzekerd was, en hij heel veel heeft moeten herstellen moest ook hij helaas veel kosten rekenen. Maar er waren wel een aantal dingen (foto's, verdovingen, enz) die hij bewust niet vorig jaar gerekend heeft, maar die hij dit jaar gaat bijschrijven. Nu ben ik namelijk wel verzekerd. En zo'n tandarts die meedenkt verdient in mijn ogen een pluim! Het zijn geen wereld bedragen in vergelijking met alle eerder gemaakte kosten, maar alle beetjes helpen. En ik vind vooral het initiatief prachtig!
do, 01/10/2008 - 01:31 Permalink
accra

Ik heb nu een schat van een tandarts die alle ellende en bijkomende kosten heel sneu voor me vond. Aangezien ik vorig kalenderjaar nog niet verzekerd was, en hij heel veel heeft moeten herstellen moest ook hij helaas veel kosten rekenen. Maar er waren wel een aantal dingen (foto's, verdovingen, enz) die hij bewust niet vorig jaar gerekend heeft, maar die hij dit jaar gaat bijschrijven. Nu ben ik namelijk wel verzekerd. En zo'n tandarts die meedenkt verdient in mijn ogen een pluim!


Ja, wel fijn dat je zo'n sympathieke tandarts hebt gevonden. Maar jullie gaan nu in feite wel de verzekering oplichten. Want die gaat nu behandelingen vergoeden die eigenlijk niet voor hun rekening zijn. En wie betaalt uiteindelijk die onterechte uitgaven? Juist, de verzekerden die wèl netjes volgens de regels declareren. Omdat de premie hierdoor hoger wordt dan anders het geval zou zijn geweest. Ook ik betaal dus mee. Je wordt bedankt. En je tandarts verdient helemaal geen pluim!
do, 01/10/2008 - 09:18 Permalink
vV

Juist, de verzekerden die wèl netjes volgens de regels declareren


nee hoor , niet alleen, ook diegenen die hieraan meedoen , die betalen zelf ook mee.

Overigens is de schadepost door onverzekerden die wel medische zorg afnemen vele malen hoger, evenals fraude met zorgpassen (oftewel op andermans zorgverzekering zorg afnemen).
do, 01/10/2008 - 10:19 Permalink
Holmes

Juist, de verzekerden die wèl netjes volgens de regels declareren


nee hoor , niet alleen, ook diegenen die hieraan meedoen , die betalen zelf ook mee.

Overigens is de schadepost door onverzekerden die wel medische zorg afnemen vele malen hoger, evenals fraude met zorgpassen (oftewel op andermans zorgverzekering zorg afnemen).

Die verzekerden hebben alleen maar voordeel. De premie die meer betaald moet worden in de loop der jaren zal minder zijn dan de bedragen die ze nu onterecht vergoed krijgen.
Schandalig dat deze tandarts zo met u "meedenkt". Maar houdt u er wel rekening mee dat als dit uitkomt dat u en de tandarts een groot probleem hebben. Royement van de verzekering en plaatsing zwarte lijst behoort tot de mogelijkheden.
Als ik eerlijk ben hoop ik dat het uitkomt. U heeft er zelf voor gekozen om onverzekerd te zijn. Als er dan wat aan de hand is moet u niet gaan zeuren dat u veel moet betalen.
do, 01/10/2008 - 11:01 Permalink
rooie

Nou, nou, nou! Wil ik iedereen die nu zo van leer trekt toch vragen om naar zichzelf te kijken! Nooit eens een bonnetje teveel gedeclareerd, een smoesje bij de belastingdienst/verzekering opgehangen of omgekeerd omdat U werd doorgeseind dat er verderop een alcoholcontrole stond, enz? Ook allemaal vormen van fraude, oplichterij en allemaal niet netjes.

Een opmerking was interessant: hoe zit dat met belasting aftrek? Ik heb nog nooit gehoord van tandarts kosten kunnen aftrekken van de belasting. Kan dat zomaar en hoe zit dat?
do, 01/10/2008 - 12:45 Permalink
vV

tandartskosten vallen onder de regeling bijzondere aftrek ziektekosten.

gebruik de zoekfunctie eens. deze regeling is per 1 januari veranderd, maar niet per se slechter geworden, wel gemakkelijker uit te rekenen denk ik. maar uw kosten van 2007 vallen dus nog onder de oude regeling. waarmee de premies dus wel meetellen voor bepaling van het aftrekbedrag.
do, 01/10/2008 - 13:13 Permalink
Chris888

Nou, nou, nou! Wil ik iedereen die nu zo van leer trekt toch vragen om naar zichzelf te kijken! Nooit eens een bonnetje teveel gedeclareerd, een smoesje bij de belastingdienst/verzekering opgehangen of omgekeerd omdat U werd doorgeseind dat er verderop een alcoholcontrole stond, enz?


Dat mensen dat doen is nog tot daaraan toe. Maar er vanuit gaan dat anderen dat (ook) wel zullen doen, alsof het normaal is, vind ik behoorlijk ranzig.
do, 01/10/2008 - 19:39 Permalink
Holmes

Nou, nou, nou! Wil ik iedereen die nu zo van leer trekt toch vragen om naar zichzelf te kijken! Nooit eens een bonnetje teveel gedeclareerd, een smoesje bij de belastingdienst/verzekering opgehangen of omgekeerd omdat U werd doorgeseind dat er verderop een alcoholcontrole stond, enz? Ook allemaal vormen van fraude, oplichterij en allemaal niet netjes.

Nee, komt niet in mij op. Er is onlangs ingebroken in mijn auto. Helaas voor de dief lag de TomTom gewoon thuis. Ik had deze op kunnen geven, maar dat heb ik niet gedaan. Ik weet dat er voldoende mensen zijn die het wel doen.

Ik hoop dan ook dat in uw geval uw verzekeringsmaatschappij er achter komt. En wil ik u ook niet horen piepen als u wordt geroyeerd en op de zwarte lijst komt te staan. U neemt heel bewust dit risico en ja: Wie zijn billen brandt................
di, 01/15/2008 - 09:02 Permalink
Monique256

Wij, patienten dus leken, hebben geen idee wat er allemaal gerekend wordt. Krijg het idee, omdat het voor ons toch terplekke niet te controleren is, dat er maar vanalles gerekend wordt. Zoals ik ook al hier op het forum gelezen heb, dat er "per ongeluk" dubbel is gedeclareerd! Ook ik heb een wortelkanaalbehandeling ondergaan en een elle lange rekening van € 465 gehad, dus valt nog mee vergelijken hier op het forum gelezen te hebben.
Alleen heb een vraag, bij mij is o.a. E04 op de rekening gezet, toeslag instrumentarium. Dit heb ik hier op het forum nergens op een rekening zien staan.
Is deze code en 41 euro voor niets in rekening gebracht bij mij?
Gezien de conflicten die ik telkens heb met mijn tandarts: 10 foto's maken voor 2 vulligen in 2 kiezen, een kroon die net 7 maanden zat en een ontsteking in een wortel (toen niet goed uitgevijld), heeft ie open gemaakt, wortelkanaalbehandeling gehad, daarna wilde hij de kroon eraf halen en probeerde mij een brug aan te smeren. Nou, heb de kroon (gaatje) weer dicht laten maken (tegen zijn zin in!) en zit nu al 4 jaar, prima en heb nooit meer last gehad. Ze willen ons steeds maar meer aansmeren om in rekening te kunnen brengen. De tandarts wordt agressief als ik het ergens niet mee eens ben, zoals met kroon eruit halen en teveel foto's maken. Wat heb ik toch een bewondering voor de oude tandartsen van vroeger, die kiezen vulden zonder maar een foto te maken!
wo, 01/23/2008 - 22:04 Permalink
aminlelieveld

Ja idioot he.

Ik heb het zelfde. Tandarts gaf een kosten begroting van ongever 600 euro. Ik gaf acc, alleen waren vergeten te zeggen dat het intotaal 1200 ging kosten.

Dit zijn de werkelijke criminelen. Niet die boefjes die op straat hangen.
do, 07/14/2016 - 14:02 Permalink