Gesloten: Afwachtend houding patienten..

Author:
sjonno
Posted:
za, 02/04/2006 - 08:16
Hallo, ik ben tandartsassitente in een praktijk met ongeveer 3000 patienten. Wat in onze praktijk opvalt is dat mensen sinds het nieuwe zorgstelsel ontzettend afwachtend zijn. Ze bellen om hun afspraak af te zeggen en willen dan voorlopig nog geen nieuwe afspraak maken. Voorheen stonden wij altijd drie weken van te voren vol en nu is het zelfs zo dat patienten voor de controle over een week al terecht kunnen. Ik vroeg me gewoon af of dat bij jullie praktijken ook het geval was.

Groeten, Sjonno
fransaki

Ik heb het nog nooit zo druk gehad sinds de invoering, ik heb nu zo'n drie weken geen stoel meer vrij van de drie. Normaal zit ik op twee weken. Betekent opnieuw een rem op aanname nieuwe patienten ondanks dat er nog genoeg uitgaan wegens slecht gedrag.
za, 02/04/2006 - 09:27 Permalink
vV

ik zit nu ook op 1 week te plannen , normaal gesproken 3 weken volgepland.
Ik hoor dit meer van collegae, mensen reageren ook slecht op de oproepen, daar gaan we dus maar zelf achterheen bellen. Ik denk dat de mensen eerst zekerheid willen hebben over o.a. loonstrookje (zijn er voor heel veel mensen ook nog niet, premielast, en er wisselen veel mensen van verzekering, die willen waarschijnlijk eerst de zaak rond hebben.

Het hangt denk ik ook heel erg af wat voor soort praktijk je hebt.
za, 02/04/2006 - 17:20 Permalink
joek

ik ben geen ta, maar patient. En dit is dus heel herkenbaar voor mij.
Ik ben overgestapt, maar heb nog geen polis en dus ook geen declaratie-formulieren.
Ik heb nu al zelf zo'n 150 euro voorgeschoten, en de rekeningen blijven komen. Ik kan ze (nog) niet declareren.
Ik kijk dus wel uit om nog eens naar de dokter of ta te gaan.
Ik wacht netjes op mijn polis.
Ik hoorde bij de apotheek al dat het een puinhoop is. Hun ervaring is dat het normaal gesproken zo'n drie maanden duurt.
Dus straks krijgen jullie het heeeel druk.

Groetjes,
Joke
za, 02/04/2006 - 17:33 Permalink
dj

Haha ik heb op 2 januari tandsteen laten verwijderen..... (Ik dacht nog: zal ik op 1 januari bellen dat ik het echt een spoedgeval vind en dat het daarom vandaag moet maar ik heb me ingehouden.)
za, 02/04/2006 - 17:43 Permalink
marionrene

Ik heb als patient ook eerst netjes mijn nieuwe verzekering gebeld (IZZ) omdat ik op 23-1 een kaakoperatie kreeg waar het CZ al een machtiging voor afgegeven had maar die nu dus door het IZZ betaald moet worden.
De secrestaresse van de kaakchirurgen had ook nog extra gebeld en wat bleek: Er is bij het IZZ zelfs geen machtiging nodig voor de kaakoperatie en botopbouw. Dus petje af voor IZZ, we konden alles op tijd door laten gaan. Ik kreeg mijn nummer telefonisch door, want een polis heb ik nog niet.
za, 02/04/2006 - 22:37 Permalink
vV

Ik heb zelf 2 weken geleden mijn definitieve beslissing aan de verzekering doorgegeven, nu mijn polis en declaratieformulieren in huis. Ik neem overigens aan dat ook zonder deze formulieren gewoon te declareren is.. gewoon een kort briefje erbij doen.
zo, 02/05/2006 - 10:23 Permalink
femm

ik heb nog nooit declaratieformulieren gehad.. gewoon de rekening opsturen. ik zette altijd het nummer erop van mijn verzekering en dat het betaald was klaar is klara.
zo, 02/05/2006 - 10:35 Permalink
vV

Toch kan ik mij wel voorstellen dat velen twijfelen, en het zekere voor het onzekere nemen, ook al is inmiddels gebleken dat het veelal eigenlijk geen basis heeft.
zo, 02/05/2006 - 12:43 Permalink
Roxanne

wat misschien ook een rede is... Als je van verzekering A naar verzekering B overstapt, per 1 feb b.v. dan moet je voor de maand februari 2x polis betalen... van verzekering A + B!!! Dus je bent het gewoon dubbel kwijt... Je krijgt het achteraf wel terug, maar nu heb je het in ieder geval niet meer...

Stomme verzekeringen! :wink:
zo, 02/05/2006 - 22:36 Permalink
Moon

ieder mens kiest er toch zelf voor om over te stappen of niet. Als je ervoor kiest om over te stappen brwengt dat in de eerste instantie inderdaad een hoop administratieve romslomp met zich mee... maar goed, als dat allemaal vetholpen is, zal het ongetwijfeld allemaal goedkomen.
Het nieuwe zorgstelsel is pas een maand van kracht. Geef het de tijd tot maart en dan pas oordelen. Het is voor iedereen wennen. Zowel voor de maatschappijen als voor de consumenten en behandelaars.
zo, 02/05/2006 - 22:51 Permalink
femm

het eventuele overstappen zal zeker een reden zijn lijkt mij.. want als je het overstappen aan het regelen bent of nog in de uitzoekfase zit wat nou het beste voor je zou zijn dan ga je toch geen kosten maken die eventueel straks beter vergoed zouden worden.. kosten die uitgesteld kunnen worden zou ik dan ook uitstellen.. en als je tandartsbezoek geen spoed is kan ik mij voorstellen dat je even wacht tot je de verzekering op orde hebt..
ma, 02/06/2006 - 07:12 Permalink
joek

Nou Moon, natuurlijk kies ik er zelf voor om over te stappen.
Maar ik mag toch begin februari wel verwachten dat ik een polis in huis heb, of in ieder geval een polisnummer. Ik heb me in december al aangemeld bij deze verzekering.
Bij de apotheek zeiden ze me al dat er niemand van hen is overgestapt, omdat ze weten wat een rompslomp het geeft.
Fijn hoor, deze keuze-vrijheid!
De verzekeringen hebben waarschijnlijk zoveel geld aan reclame uitgegeven dat ze geen geld meer hebben voor personeel.

Groetjes,
Joke
ma, 02/06/2006 - 10:01 Permalink
femm

dat ligt dan denk ik aan je verzekering.. Ik ben ook in december (eind) overgestapt en had in januari (halverwege) al mijn polis in huis.
ma, 02/06/2006 - 11:29 Permalink
joek

Ja, ik ben nu al mijn vertrouwen kwijt. Het betreft Avero Achmea.
Het is collectief, ik heb gehoord dat dat wat langer kan duren!
Ik hoop dat het uitbetalen van declaraties straks sneller gaat.

Groetjes,
Joke
ma, 02/06/2006 - 11:34 Permalink
vV

ik zit zelf ook bij Avero Achmea, collectief. Valt wel mee met hun traagheid, bij mij in ieder geval. Vorige jaren altijd met 2-3 weken na insturen ook uitbetaling. Mijn polis loopt via Turien, maakt misschien ook nog uit, treden als gevolmachtigde op namens Avero.
ma, 02/06/2006 - 12:01 Permalink
joek

Nou, vV, dat klink in ieder geval positief.
Al werd er bij ons betaald dat ze binnen 10 dagen uitbetalen.
Groetjes,
Joke
ma, 02/06/2006 - 13:45 Permalink
Moon

Mensen met een vak als tandarts kunnen erg makkelijk wegkomen met vette rekeningen en spook-acties, ik vertrouw ruim de helft van het hele stelsel niet meer, dat gaat van politiek en justitie tot en met artsen. Het gaat ineens allemaal om de centen en vooral de winst, dat idee krijg ik althans.
En ik denk dat ik daar niet alleen in sta.


Blijf wel de dingen in het juiste perspectief zien. Er zijn hier al meerdere discussies op het forum geweest. Kwaliteit en kwantieit gaan niet altijd samen en het is heel makkelijk om de (tand)artsen de schuld te geven. Wanneer je je auto naar de garage brengt en er moet een bougie vervangen worden, is het toch logisch dat je hiervoor moet betalen? Op het moment dat een tandarts tandsteen van je tanden en kiezen afhaalt, moet dat dan niets kosten?
Ik denk dat je er te ver in gaat om alle (tand)artsen over één kam te scheren.
zo, 02/26/2006 - 21:27 Permalink
de digitale tandarts

De tandarts is verplicht om de rekening van de tandtechnieker tegen kostprijs door te berekenen aan de patient. De tandarts mag er dus geen marge bovenop gooien, zoals bijv. wel een aannemer zou doen met facturen van een onderaannemer.
Dat je 750 euro duur vind, kan ik begrijpen. Maar het maken van een brug is een arbeidsintensief karwei waar ook nog eens dure materialen zoals o.a. goud/zirconium bij gebruikt worden. Zoals bij veel arbeidsintensieve producten zie je tegenwoordig een verschuiving optreden naar lage lonen landen als China. Blijkbaar is het heen en weer vliegen van een afdruk en kroon, naar de andere kant van de wereld, goedkoper dan het hier laten maken.
ma, 02/27/2006 - 22:11 Permalink
vV

ik zit ook regelmatig te kijken wat bepaalde zaken kosten, maar die worden ook aan mij in rekening gebracht, en dus moet ik dat doorberekenen. De tandarts is niet degene die aan het begin van deze spiraal staat, maar (bijna) aan het einde...
Dat zij absurd hoog zijn (in uw ogen in ieder geval..) komt mede door de vele regeltjes die van de overheid uit gesteld worden.

En dat zaken niet meer regelrecht bij de verzekeringen gedeclareerd kunnen worden: dat is niet (alleen) de keuze van de tandartsen hoor! Maar juist van de verzekeringen (de meeste in ieder geval!) wel de bal op de juiste plek leggen graag!

Wij willen best direct aan de verzekering declareren, de verzekeraars leggen dan echter een dik pak papier met allerlei regeltjes bij ons neer, die alleen in het belang van de verzekering zijn, niet van u en niet van ons.

Gelukkig zijn er enkele die wel inzien dat wij het met z`n allen moeten doen, zoals OHRA, Delta Lloyd, Unive. Daar kunnen wij zonder overeenkomsten of regeltjes regelrecht ALLES declareren, en de verzekering regelt de rest met patient.

En een kleine correctie: 750 euro techniek voor een brug (zijnde hfl 1650,=, geen 2000,=) is veel geld, maar niet duur met de wetenschap dat een goed gemaakte brug makkelijk 15 jaar of meer functioneert. dat is iets meer dan 4 euro per maand. De meeste mensen gooien per maand meer in de parkeermeter...Het enige verschil is dat het in 1x komt, en niet sluipend.
ma, 02/27/2006 - 22:39 Permalink
Bliepmiep

Toch vind ik het vreemd. Als ik naar mezelf kijk is het enige wat is verandert dat ik zelf de nota moet declareren.

Niks mis mee want dat moet je zoals boven als gezegd binnen 2 weken gestort hebben. Daarnaast kan ik altijd nog wat rood staan als het niet het geval is. En ik krijg gewoon nog precies hetzelfde vergoed.

Controle is maar 40 euro en een 1-vlaksvulling is toch een stuk goedkoper dan een WKB...

Blijkbaar zijn er een hoop mensen die nogal krom denken.
di, 02/28/2006 - 10:44 Permalink
vV

tja korte termijn denkwerk... zijn veel mensen goed in. Maar daardoor hebben de tandartsen (en vele andere medische sectoren) het ook behoorlijk druk. Werk is er altijd, want de meeste mensen zijn gewoon slordig met hun eigen lichaam. Sporten is ook zo gezond niet, veel topsporters zijn relatief snel versleten (letterlijk en figuurlijk!) door overbelasting van het lichaam.
Alles dus met mate, ook de "gezonde" activiteiten!

En regelmatige controle dus, regelmatig een algemene lichamelijke controle is ook wel slim. maar ja, dat kost dan geld.. gelukkig zijn er steeds meer verzekeraars die hiervan het belang op de lange termijn inzien, en dit soort zaken (ruimer) gaan vergoeden.

En de administratie/tandartskosten dat is relatief: als je regelmatig gaat, heb je uiteindelijk lagere kosten, want je bent er op tijd bij.

Inmiddels is de agenda wel weer aan het opvullen.
di, 02/28/2006 - 11:22 Permalink
robinson

Hier hetzelfde, weer een stuk drukker.
Laat adm. door Kesteren doen,
heb alleen met CZ( op mijn voorwaarden!!) contract afgesloten, gaat prima zo.
di, 02/28/2006 - 12:17 Permalink
joek

Carlos, het principe van het zien van je rekeningen is dat mensen zich meer bewust worden van de hoge ziektekosten.
Even afgezien of het terecht of niet terecht is van de ta, daar wil ik het niet over hebben. Heb ik ook geen verstand van.

Men hoopt dat mensen minder makkelijk naar dokters en specialisten en zo gaan, als iemand weet wat het kost. (Dan ga je dus pas als het laat of te laat is, maar goed).

Groetjes,
Joke
di, 02/28/2006 - 16:06 Permalink
robinson

Als je moet ga je, wat de kosten ook zijn.
Nederlandse tandartsen leveren de beste zorg tegen de laagste prijzen.
:smt002
di, 02/28/2006 - 20:25 Permalink
joek

Dat ben ik niet helemaal met je eens.
Wat ta betreft misschien wel, hoewel de keus tussen een kroon of trekken door geldgebrek vaak in het voordeel van de laatste komt.
Maar als je zelf je fysio moet betalen, ga je dus pas heen als je helemaal krom loopt.
En hoeveel mensen zijn er, denk je, die om hun no-claim te houden, afzien van een bezoek aan een specialist?
Heel veel.
Ik vind het een slechte zaak. Geld mag in de gezondheid geen leidende rol spelen.

Groetjes,
Joke
di, 02/28/2006 - 21:42 Permalink
vV

klopt .. maar ja geld is nu eenmaal DE sturende factor in onze soort economie. En de opmerking van collega Robinson klopt ook, echter als je inderdaad geen geld heb koop je daar weinig voor...

Helaas zijn er met dit soort zaken meerdere factoren die een rol spelen. Ook in de ouderwetse ziekenfonds situatie dat niemand een rekening zag mits je netjes per 6 mnd op controle ging ging er veel fout, en er was geen tot weinig motivatie naar de patient zelf iets te doen. Ook die situatie was geldgestuurd en onwenselijk , al willen of kunnen velen dat niet erkennen, en vinden het een ideale situatie. In relatie tot buurlanden en bv amerika doen we het zo gek nog niet overigens.
wo, 03/01/2006 - 08:00 Permalink
joek

Wat het ziekenfonds betreft heb jij er natuurlijk meer verstand van dan ik.
Ik ben geen ta, slechts een patient. :roll:
Ach, en niks is ideaal.

Groetjes,
joke
wo, 03/01/2006 - 10:38 Permalink
joek

Dat is in elk geval wel meer solidair met alle zieken, die nu op hoge kosten worden gejaagd.
Ik denk niet dat dat hier komt, maar het is wel een goed idee.

Groetjes,
Joke
wo, 03/01/2006 - 10:49 Permalink
de digitale tandarts

Nog meer belasting....lijkt me geen goed plan. De echte rijken zullen dat kunnen ontduiken (bijv. buitenland wonen) en de middeninkomens zullen uiteindelijk weer de melkkoe zijn.

Bedenk wel dat er in de gehele geschiedenis van de mensheid de medische zorg nog nooit zo goed en toegankelijk is geweest als nu. Dat door toename van dure technieken de zorg niet meer voor iedereen betaalbaar zal worden, is eigenlijk met zekerheid onvermijdelijk.
Indien Europa door de hoge lonen, belastingen en vergrijzing de concurrentie met lage lonen landen niet meer aan kan, zal het waarschijnlijker nog moeilijker worden om het huidige niveau van gezondsheidzorg te handhaven. Nederland heeft in het verleden perioden van bloei gekend, maar ook van armoede en het is oppertuun om te verwachten dat we met zijn allen steeds rijker zullen worden.

Zolang Nederland het in vergelijking met de meeste landen in de wereld het goed en sociaal doet, denk ik dat we best tevreden moeten zijn.
wo, 03/01/2006 - 11:48 Permalink
vV

ook met het zweedse systeem is het niet gratis, je betaald ervoor via die MOMS... Het gaat alleen sluipend, maar zal net als elk systeem wel kostendekkend moeten zijn. Uiteindelijk betalen wij ook via de belasting een deel.
Dus komen de kosten niet uit, gaat de MOMS of welke belasting dan ook gewoon omhoog...

Het grootste probleem in d ekostenposten zijn:

Mensen die zelf laks zijn met de gezondheid (rokers, vet/verkeerd eten )n hiervan (hart/vaatziekten etc) kunnen afwentelen op de gemeenschap.

en niet te vergeten: mensen die afspraken niet nakomen! Er zijn ziekenhuizen waar zelfs 10% van d epatienten niet op komt dagen voor geplande kleinere operaties/polieklinische ingrepen! En fraude...

Met die 2 laatsten met name goed onder controle schijnen de lasten met wel 5% te kunnen zakken...
wo, 03/01/2006 - 12:16 Permalink
joek

Maar vV, is niet bijna iedereen verkeerd bezig?

Let jij altijd op je gezondheid, sport je drie keer in de week. Eet je elke dag groente en fruit. Slaap je elke nacht 8 uur. Etc.,

Die discussie is nog lang niet afgelopen.

Groetjes,
Joke
wo, 03/01/2006 - 12:45 Permalink
joek

Maar vV, is niet bijna iedereen verkeerd bezig?

Let jij altijd op je gezondheid, sport je drie keer in de week. Eet je elke dag groente en fruit. Slaap je elke nacht 8 uur. Etc.,

Die discussie is nog lang niet afgelopen.

Ik leef behoorlijk gezond, maar heb door familiaire aanleg astma, maagklachten en een syndroom waardoor ik last van mijn spieren en gewrichten heb. Pech dus, of toch eigen schuld?

Feit is dat ik een hoge aanvullende verzekering heb genomen, maar toch nog allerlei kosten zelf moet betalen.

En dan heb je natuurlijk ook nog mensen die pech hebben en het niet zelf kunnen betalen. Wees maar blij wanneer je daar niet bij zit!

Groetjes,
JokeHmmm, foutje, verkeerde knopje ingedrukt! Moest edit zijn, heb op quote gedrukt. Sorry.
wo, 03/01/2006 - 12:46 Permalink
robinson

Ik huldig het principe dat de " vervuiler betaalt ".
Aangeboren ziektes, en de gevolgen en de behandelingen ervan zouden m.i gratis moeten zijn.
wo, 03/01/2006 - 12:49 Permalink
joek

Robinson, dan ben jij de eerste die mag bepalen wanneer iets aangeboren is en wanneer niet!

Het lijkt me erg moeilijk om te bepalen of bijv. een hartziekte komt door je leefwijze of door een bepaalde aanleg.

Ook in mijn geval: ik heb astma, het komt in mijn familie voor. Maar ik heb in mijn jeugd twee jaar gerookt en in die tijd werd er bij ons thuis ook gerookt. Eigen schuld dus maar?

Nee, het is een hele moeilijke conclusie omdat lang niet altijd is aan te wijzen wat de oorzaak van een ziekte is. Was het maar zo simpel.
Volgens mij is de enige uitzondering longkanker. Maar zelfs daar krijgen (gelukkig) niet alle rokenden kanker!

Groetjes,
joke
wo, 03/01/2006 - 12:52 Permalink
Bliepmiep

Tja, en toch heb ik bij diensten als de tandarts en fysio erg veel baat. Dat mag voor mij wel wat kosten. Ben voldoende aanvullend verzekerd, maar als ik wat bij moet betalen vind ik dat persoonlijk geen probleem. Bovendien kan ik aan mijn klachten (fysio) zelf wat doen, veel blijven bewegen, dan gaat het goed.

Wat ik wel vervelend vind, is zoals mijn moeder, die moet voor een kroon haar handje ophouden bij de bijstand. Nu wordt haar eigenlijk een brug geadviseerd dus moet ze weer handje ophouden, bij de bijstand.
Nu is de bijstand daar gelukkig niet zo moeilijk in, maar ja, wat als je van een kleine WAO leeft en die mogelijkheid ook niet hebt? Kan me voorstellen dat je het dan echt even niet meer weet.

Maar ja, helaas is het nu eenmaal zo en ik denk dat dit topic voorlopig wel actueel zal blijven.

Begreep trouwens ook van mijn tandarts dat de agenda weer wat voller raakt. Toch weer een goed teken voor de beste man. ;)
wo, 03/01/2006 - 22:38 Permalink
robinson

Robinson, dan ben jij de eerste die mag bepalen wanneer iets aangeboren is en wanneer niet!

Het lijkt me erg moeilijk om te bepalen of bijv. een hartziekte komt door je leefwijze of door een bepaalde aanleg.

Ook in mijn geval: ik heb astma, het komt in mijn familie voor. Maar ik heb in mijn jeugd twee jaar gerookt en in die tijd werd er bij ons thuis ook gerookt. Eigen schuld dus maar?

Nee, het is een hele moeilijke conclusie omdat lang niet altijd is aan te wijzen wat de oorzaak van een ziekte is. Was het maar zo simpel.
Volgens mij is de enige uitzondering longkanker. Maar zelfs daar krijgen (gelukkig) niet alle rokenden kanker!

Groetjes,
joke


Die zijn bekend hoor.
En bij astma roken, :o
En leg mij eens uit wat dan de oorzaak is van longkanker??
wo, 03/01/2006 - 23:06 Permalink
vV

nou er zijn heel veel ziektes waar de oorzaak wel bekend van is of in een individueel geval aan te wijzen.

Zoals daar zijn diabetes op jeugdige leeftijd, bijna zonder uitzondering een voedingsprobleem.
hart-vaatziektes: vaak overgewicht
Astma: kan een aangeboren kwaal zijn, maar ontwikkeling ervan kan ook samen hangen met verkeerde voeding. (wist ik ook niet, maar deze week bijgeleerd...)
longkanker: vaak meeroken of zelf roken, maar ook niet altijd, kanker blijft nu eenmaal moeilijk te vatten. Soms is er een relatie te leggen met werk (tegenwoordig worden betere beschermingsmaatregelen genomen dan vroeger). maar het blijft een uitermate moeilijke discussie. Dus moeten we met z`n allen sociaal zijn, en betalen de gozonde mensen, ook diegen die er alles aan doen gezond te blijven, toch mee voor de rest die dat misschien niet doet.
En daar zijn de premies voor basis- en aanvullende verzekering dus op gebaseerd.
do, 03/02/2006 - 08:04 Permalink
joek

Ik heb pas astma op mijn 40ste gekregen, ik rookte toen ik 16 was.
Volgens mij zijn alle verbanden niet zo makkelijk aan te wijzen.
Het is (bijna) altijd een combinatie van factoren.

Maar goed, dit begint redelijk off-topic te worden, toch?

Groetjes,
Joke
do, 03/02/2006 - 08:44 Permalink
vV

eh ja dat klopt, en niet een beetje ook..... :roll:

Dus weer even on-topic: de agenda`s beginnen zich weer redelijk te vullen. Wel merk ik dat mensen helaas niet beseffen dat het voor ons als hulpverlenders belangrijk is over de nieuwe verzekeringsgegevens te beschikken! slechts weinigen hebben de nieuwe polis of pas mee, ook als ze naar een andere verzekering zijn overgestapt . Wat mij ook opvalt is dat weinig mensen beseffen hoe ze nu precies verzekerd zijn, met name de groep die bij de oude verzekering gebleven is heeft niet of bijna niet de moeite genomen goed door te lezen wat de verzekering aan polis heeft aangeboden, en an te gaan of zij dit nog wel zo willen....

Eigenlijk ongelofelijk na alle grote campagnes dat mensen zo laks zijn met hun eigen geld....
do, 03/02/2006 - 09:07 Permalink
Lieneke

Ja irritant he? En ik kan iedereen vertellen wat Menzis voor een grapje heeft uitgehaald. En dan wordt ik met een scheef gezicht aan gekeken: van jij deugt niet met je nazorg...Lekker...
Bij ons staat de agenda trouwens gewoon weer 3 maanden vol...
do, 03/02/2006 - 10:23 Permalink
vV

ja en dan Menzis: U heeft een vergelijkbare dekking als in 2005.. ja ja over misleidende reclame gesproken.....
Menzis: voor de kippige Menz...

Meerdere collegae hebben een dreiging van een kort geding van Menzis gehad omdat ze schriftelijke de groep paropatienten en mensen met hogere risico`s voor kronen hebben geinformeerd over de gevolgen van d epoliswijzigingen van Menzis. Dan weet je al weer waar je mee te maken hebt, Menzis stelt zich nu op als schadeverzekeraar , niet als ZORG verzekeraar, in mijn ogen tenminste.
do, 03/02/2006 - 10:30 Permalink
Lieneke

Ja je moet oppassen met wat je zegt! Ik vertel hoe de vergoeding nou eigenlijk in elkaar steekt maar ik adviseer niet om over te stappen. Maar de mensen vragen me de oren van het hoofd. Alsof ik een of andere verzekeringsadviseur ben. Naar welke verzekering ze dan moeten. Tja dat moeten ze toch echt zelf uitzoeken.
do, 03/02/2006 - 10:33 Permalink
Carlos

Controle is maar 40 euro
MAAR 40 euro? Dat is bijna honder gulden.
Voor een kwartiertje werk?

Ik wou dat IK dat OOIT in mijn leven zou verdienen.
vr, 03/17/2006 - 12:25 Permalink
joek

In die 40 euro zit natuurlijk niet alleen het salaris van de ta, maar ook de kosten van de praktijk, de apparatuur en de assistente.

Bovendien, volgens mij is controle geen 40 euro, maar iets van 18.

Groetjes,
Joke
vr, 03/17/2006 - 12:32 Permalink