vergoeding splint?

Author:
12amber
Posted:
vr, 11/18/2005 - 07:17
Ik ben bij Amicon verzekerd enwel de Ideaalverzekering.
Ik krijg mijn splint niet vergoed. Ik vind dat erg vreemd. Als ik deze niet zou dragen s nachts, zat ik iedere maand bij de tandarts. Ik bespaar dus door een splint te dragen, veel kosten.
Is er iemand die de splint wel vergoed krijgt en bij welke verzekering is dat?
vV

een splint wordt mmestal na een machtigingsaanvraag gewoon vergoed vanuit de hoofdverzekering (onder bijzondere tandheelkunde). Die aanvraag moet door de tandarts gedaan worden samen met een Uitgebreid Functie Onderzoek om voor vergoeding in aanmerking te komen.
vr, 11/18/2005 - 18:11 Permalink
Lara

Ik was zojuist op zoek naar informatie over het vergoeden van een splint.
Ik ben verzekerd bij zilveren kruis achmea,...morgen moet ik voor de slint voor de 1ste x naar tandarts, ik heb voor de splint 3 afspraken staan en was dus ook benieuwd of dit allemaal vergoed wordt.

Ik laat het wel weten na de declaratie oke? Is het bij jouw nog gelukt 12amber?...en hoe duur was het in totaal?

Groet,Lara
do, 12/01/2005 - 00:56 Permalink
vV

Een splint moet inderdaad VOORAF aangevraagd worden om voor vergoeding via de hoofdverzekering in aanmerking te komen, vergezeld van een uitgebreid functie onderzoek, welke onder dezelfde regels vergoed zal worden indien er inderdaad indicatie voor splintplaatsing is.

Voor vergoeding komen in aanmerking: het functieonderzoek, de splint zelf inclusief techniekkosten, en een aantal controlebezoeken, mits aangevraagd VOORAFGAANDE aan behandeling.

Omdat deze regeling bestaat is er bij geen enkele verzekering een regeling voor vergoeding via aanvullende verzekeringen opgenomen!

Ook in het nieuwe jaar blijft deze regeling in stand overigens.
do, 12/01/2005 - 09:29 Permalink
vV

Ja klopt, opbeetplaat. Alleen die is dus voorzover ik weet eigenlijk nooit opgenomen in de vergoedingen van AV.
Reden is denk ik dat je wanneer een splint geindiceerd is, er zoveel aan de hand is dat er eigenlijk altijd wel een UFO gedaan moet worden, om de problemen goed in kaart te brengen, en tot een juiste diagnose te komen. De "simpele " opbeetplaat is eigenlijk alleen te beschouwen als beschermplaat voor de dentitie. Naar mijn mening zou in die situatie eigenlijk ook een echte splint gemaakt moeten worden (is hetzelfde ding, zelfde techniekkosten, en zelfde werk voor de tandarts..)

Zelf laat ik patienten die mogelijk een splint nodig zouden ehbben altijd eerst zien door een gespecialiseerd fysiotherapeut. Na zijn behandeling is bij slechts een enkele patient een splint nodig, die worden ook altijd zonder problemen gemachtigd door de verzekering, waarbij de verslaglegging van de fysio als UFO dienst doet, en ook geaccepteerd wordt door de verzekering.
do, 12/01/2005 - 12:30 Permalink
12amber

Ik moet volgende week de nieuwe "splint"ophalen. Ik zal dan nog het een en ander vragen. Maar ik denk dat ik weinig kans maak, als ik hier lees dat alles van tevoren aangevraagd moet worden.
vr, 12/02/2005 - 21:03 Permalink
12amber

Zelf laat ik patienten die mogelijk een splint nodig zouden ehbben altijd eerst zien door een gespecialiseerd fysiotherapeut. Na zijn behandeling is bij slechts een enkele patient een splint nodig.

Hoezo fysiotherapeut?
vr, 12/02/2005 - 21:12 Permalink