particulier en nieuwe zorgstelsel

Author:
Moon
Posted:
zo, 11/13/2005 - 12:43
Wat ik me afvraag... in hoeverre zijn de verschillen tussen particulier en ziekenfonds. Agis e.d. zijn nu voornamelijk ziekenfondsverzekeringen. Ik ben mijn hele leven particulier verzekerd. Wat zijn de verschillen en waar moe tik extra op letten omdat dingen soms voor particulieren standaard in de paketten zitten, die bij bv. ziekenfonds er niet inzit.
Wat moet er in een tandenpolis zitten en wat is in elk geval heel handig als het in de polis zit? (het is te vreselijk voor woorden, maar heb zelfs nog nooit mijn eigen verzekering hoeven regelen, omdat ik altijd een adviseur had...Ben ik nu heel erg verwend? ;))

Zoals ik de dingen lees en wat ook heel veel terug lees is dat het nieuwe zorgstelsel vergelijkbaar is met het huidige ziekenfonds, maar ik kan maar erg weinig vinden over het huidige particuliere stelsel vs. het nieuwe zorgstelsel. (of zoek ik gewoon simpelweg niet op de goede pagina's)
de digitale tandarts

Ik heb die informatie grotendeels overgenomen en op tandarts.nl bij verzekeringen geplaatst, dus kijk daar eens.

Overigens lijkt de basisverzekering heel sterk op het huidige ziekenfonds en vroeger was het standaard particuliere pakket weer sterk gelijkend op het ziekenfonds, dus ik verwacht geen grote verschillen.

Indien je nu particulier verzkerd bent en je wilt je huidige vrijheid om je eigen arts te kiezen behouden, kies dan voor de restitutiepolis.
Je krijgt dan de rekning van bijv. de huisarts of tandarts eerst thuis, waarna je het terug kan claimen; particulier verzekerden waren dit overigens al gewend.

Belangrijk voor een tandartspolis is dat deze geen kleine lettertjes heeft als o.a: uitgezonderd techniekkosten of 75% van max drie kronen maar tot 200 euro per jaar etc. etc.
Helderheid is bijv: vergoeding 75% van de tandarts of mondhygienistrekening tot max. 400 of 600 of 800 etc. euro per jaar.

Met vriendelijke groet.
wo, 11/16/2005 - 15:52 Permalink
Moon

Dank je wel! Deze informatie zocht ik inderdaad. Ben zoveel "vrijheid" gewend doordat ik altijd particulier verzekerd was. Als ik van tandarts wilde veranderen, deed ik dat gewoon zonder erbij na te denken!
Ik ben inderdaad gewend dat ik de rekening van de arts thuis gestuurd krijg, en deze dan declareer bij de verzekering, wanneer ik met iemand praatte die dat niet had, omdat hij/zij ziekenfonds was, dacht ik "oh, kan het ook zo".
Ik zal het "restitutiepolis" in mijn hoofd prenten!

Thanx
wo, 11/16/2005 - 16:02 Permalink
joek

Zoals iken al zei, zit alle info op bovengenoemde site achter een slot.
En ik ben zo geinteresseerd hoe de polis van Menzis er af komt.
vV, weet jij dit?
Ik zit nl. bij Menzis (eerst Amicon) en zag al dat de ta-vergoeding flink verslechter is.
Ik hoop dat je me antwoord kunt geven.

Groetjes,
Joke
wo, 11/16/2005 - 17:03 Permalink
de digitale tandarts

Wij wilden met Tandarts.nl ook een dergelijke vergelijking maken, maar gezien alle veranderingen wachten we tot januari, wanneer alle paketten duidelijk/ bekend zijn.
wo, 11/16/2005 - 18:21 Permalink