rekening gelijk naar de verzekeraar

Author:
290288
Posted:
vr, 11/11/2005 - 22:49
hallo

weet iemand of je als je bij agis bent verzekerd, vanaf 1 januari 2006, de rekening van de orthondontist naar agis kunt sturen of moet je eerst zelf betalen en dat het later vergoed word??

alvast bedankt
minique

Ben je nu ook bij Agis verzekerd? Ik las op de website van Agis dat als je nu al (en ook aanvullend) bent verzekerd bij Agis dat er niet zoveel zal veranderen.
Neem anders even contact op met Agis; zij kunnen je het beste informatie geven!

:smt006 Monique
za, 11/12/2005 - 05:29 Permalink
dj

Volgens mij hangt (bij veel verzekeraars) dit af van of je een restitutie- of natura verzekering afsluit.

Bij de natura verzekering gaat de rekening van de behandelaar rechtstreeks naar de verzekeraar, bij de restitutie moet je hem voorschieten. Restitutie zal waarschijnlijk iets duurder zijn maar het voordeel van deze verzekeringsvorm is dat de patient meer vrijheid heeft bij het kiezen van de behandelaar.
za, 11/12/2005 - 05:45 Permalink
de digitale tandarts

Je kan bij elke verzekeraar een natura-polis afsluiten, maar dan kan je alleen naar orthodontisten met wie de verzekeraar een contract heeft.

Ikzelf kies voor de restitutiepolis, zodat ik zelf mijn arts kan betalen. Overigens ga ik proberen om natura contracten niet af te sluiten als arts, omdat ik vind dat ik de patiënt behandel en niet afhankelijk wil zijn van de nukken van een zorgverzekraar.
za, 11/12/2005 - 22:10 Permalink
vV

voor de patient is er verschil in restitutiepolis of naturapolis. Voor het laatste moet er sprake zijn van een overeenkomst tussen hulpverlener en zorgverzekeraar, anders wordt er gewoon op restitutiebasis gewerkt.

Wat de tandheelkunde betreft: er is de laatste jaren zoveel discussie met verzekeraars geweest met soms onmogelijke voorwaarden van de kant van verzekeraars dat tandartsen aangeboden overeenkomsten zeer kritisch zullen beoordelen.

Wat mij betreft kan er slechts sprake zijn (wellicht) van het ondertekenen van een overeenkomst wanneer hierin slechts de declaratieafhandeling (alleen voor de basisverzekering, niet voor de aanvullende verz!) in geregeld wordt voor mijn eigen patienten, zonder verdere aanvullingen/regels/eisen. En dan ga ik mij nog 2x bedenken...

Voor de patient is het zeer belangrijk dat de hulpverlener niet gebonden is aan door de verzekering gestelde bepalingen en beperkingen. dit is de enige manier waarop dit geregeld kan worden. Dat wij tandartsen dus zeer waarschijnlijk geen of slechts beperkte overeenkomsten regelen is niet in ons belang, maar in het belang van de patienten. Dit betekent wel dat er extra administratie komt. (ook nota`s voor behandeling van de kinderen o.a.). Dit is niet alleen in het nadeel van patient, ook in het nadeel van de tandarts! (extra kosten en werk). Het neveneffect (vrijheid van handelen!) weegt echter zwaarder.
zo, 11/13/2005 - 12:00 Permalink
joek

Maar vV, welke verzekering raad je ons nu aan?
natura- of restitie-verz?
Ik neem overigens waarschijnlijk wel restitutie.
Kun je tenminste zelf kiezen waar je naar toe gaat.
Groetjes,
Joke
ma, 11/14/2005 - 19:56 Permalink
vV

zoals het er nu naar uitziet kan wat tandartsen betreft niet voldoende zorg worden ingekocht door de zorgverzekeraar, dus zal een naturapolis vanzelf een restitutiepolis worden.

Wat betreft andere medische takken raad ik persoonlijk een restitutiepolis aan, omdat de patient dan niet gedwongen kan worden naar een door de zorgverzekering voorgeschreven hulpverlener te gaan, maar deze zelf kan kiezen!
di, 11/15/2005 - 07:23 Permalink