-1 voortand

Author:
nyla
Posted:
wo, 03/16/2005 - 16:42
goedemiddag,

met zweet in de handen ga ik toch de vraag aan, in zoverre er natuurlijk anderen zijn die hier antwoord op kunnen geven op afstand.

Toen ik een klein meisje was ben ik tijdens een koprol door een ander naar beneden gevallen en boven op mn tanden, destijds waren de tegels onder dat soort apparaten nog gewoon van steen. Door de zwelling van mn lip dacht de leraar dat er niks an de hand was en heeft me weer naar de klas gestuurd, een maal thuis zagen ze al snel dat dat niet goed was, tandarts kwam met nog minder nieuws, de tand stond letterlijk 180 gr gedraaid, voor was achter geworden, had ik meteen gekomen had hij het terug kunnen zetten maar nu niet meer. Het gevolg twee dode voortanden waarvan 1 eruit moest, destijds hebben mn ouders met de orthodentist besloten tand eruit en niet stifttand etc maar de rest door beugels naar elkaar toetrekken. Dit is op zich prima gelukt kan niet anders zeggen maar ik ben er doodongelukkig onder! Altijd die blikken naar je mond en wel zien dat er iets anders is dan anders. Ik zou zoooo graag ook gewoon weer twee voortanden willen hebben, maar zou dit uberhaupt mogelijk zijn? zijn hier gevallen over bekend? Als het me een paar kiezen zou kosten, maakt me niks uit, want dat zou ruimschoots opwegen tegen het feit dat je ook weer normaal bent. voel me er nu heel onzeker door en dan is het al 20 jr geleden, maar ik kan er niet mee leven, hoe zeer ik ook mn best doe, ik wil ook weer op feestjes de mond opendoen om mn mening te uiten, nu hou ik mn mond wel. Concreet is dus mn vraag; als mn gebit al zon verschuiving heeft doorstaan, kan er dan nog weer ruimte worden gemaakt, hoe dan ook, voor een stift of zo iets? Hopelijk is mn verhaal te begrijpen, en kunt u mij adviseren
vV

je verhaal zo lezende denk ik dat je het over een andere boeg moet gooien. Er kan tegenwoordig zo veel met composiet (tandkleurig vulmateriaal). Ik heb vergelijkbare situaties gezien waar met composiet het verschil in grootte van de voortanden gecamoufleerd is. Je kunt de kleine snijtand er uit laten zien als een grote bv. Voorwaarde is wel dat de middenlijk ook echt (bijna) in het midden ligt. Is dit niet het geval moet denk ik toch de orthodontist eraan te pas komen.
wo, 03/16/2005 - 19:29 Permalink
nyla

Zijn alle tandartsen hier goed mee bekend? Anders zou ik toch aan mogen nemen dat mijn eigen tandarts dit ook bedacht zou kunnen hebben, of ligt dat niet bij hem om als optie aan te dragen? Ik schat zo in dat het niet helemaal juist loopt die streep dus misschien dat hij het daarom niet aan heeft gekaart. Het zou wel fantastisch zijn als je daarmee al een hoop zou kunnen veranderen natuurlijk.
di, 03/22/2005 - 11:21 Permalink
vV

vraag anders eens een second opinion bij iemand die hier wel goed mee bekend is, bv tandarts de Kloet in Arnhem. Hij geeft ook cursussen op dit gebied.
do, 03/24/2005 - 11:30 Permalink